Στηρίξτε μας

Χαλκιδική: Νεκρό νεογέννητο δελφίνι με κομμένα όλα του τα πτερύγια

9 Ιουλίου 2014 20:45 | Καταγγελίες
Χαλκιδική: Νεκρό νεογέννητο δελφίνι με κομμένα όλα του τα πτερύγια

Με κομμένα τα πλευρικά αλλά και το ουραίο πτερύγιο ένα νεογέννητο δελφινάκι, αγνώστου είδους και φύλου, ξεβράστηκε νεκρό το βράδυ της 8ης Ιουλίου στην παραλία στα Νέα Τρίγλια της Χαλκιδικής.

Το περιστατικό ανέφερε στον ΑΡΙΩΝΑ η Ανδρονίκη Παρδαλού επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος North Αegean Dolphin Project της οργάνωσης Mom, η οποία και έστειλε το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Το συγκεκριμένο δελφίνι έχει μέγεθος 50-70 εκατοστά είναι νεογέννητο και δεν διακρίνεται το φύλο του. Λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν δείγματα ιστών.

Το γεγονός ότι το θηλαστικό εντοπίστηκε με κομμένα τα πτερύγια του αποδεικνύει ότι ανθρώπινο χέρι είτε το σκότωσε, για να το εξοντώσει και στην συνέχεια το ακρωτηρίασε είτε έκοψε τα πτερύγια ενώ το ζώο ήταν ήδη νεκρό ίσως από άλλα αίτια. Αν και πιθανότερο είναι να έχει συμβεί το πρώτο ενδεχόμενο.

Ο ΑΡΙΩΝΑΣ επισημαίνει ότι οι επαγγελματίες ψαράδες και μη δεν πρέπει να σκοτώνουν τα δελφίνια για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη των αλιευμάτων. Είναι τελείως λανθασμένη ενέργεια, πρόκειται για έγκλημα που τιμωρείται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης:

Από δυναμίτιδα πέθαναν τα δελφίνια στη Χίο;

Σαντορίνη: Βρήκε το πτώμα του δελφινιού δεμένο με σχοινί από την ουρά

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΦΡΙΚΗ

    Λεμε για την νοοτροπια των χωριων, αλλα ειδικα η Χαλκιδικη ειναι ενα τεραστιο χωριο... καου-μποϋδες ολοι τους@@

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.