Στηρίξτε μας

Ρόδος: Ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστούν τα γαϊδούρια της Λίνδου μετά τις καταγγελίες

9 Ιουλίου 2014 19:38 | Επικαιρότητα
Ρόδος: Ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστούν τα γαϊδούρια της Λίνδου μετά τις καταγγελίες

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνου Μπούτσικου προκάλεσαν οι καταγγελίες που έγιναν από τουρίστες στο φιλοζωικό σωματείου του νησιού «Τυχερές Πατούσες» σχετικά με την κακομεταχείριση των γαϊδουριών της Λίνδου.

Θυμίζουμε ότι στις ο φιλοζωικός σύλλογος έστειλε εξώδικη καταγγελία στις 27/6 στον Σύλλογο Ονηλατών Λίνδου καθώς γαϊδούρια εντοπίστηκαν με πληγές στο σώμα τους εκτεθειμένα διαρκώς στον ήλιο, χωρίς τροφή και νερό, εμφανώς κακοποιημένα από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο εισαγγελέας – στον οποίο κοινοποιήθηκε η εξώδικη καταγγελία – παρήγγειλε από τον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και ζητάει να εξετάσει κτηνίατρος όλα τα γαϊδούρια και εφόσον διαπιστωθούν σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης ή εγκατάλειψης, τότε να αφαιρεθεί το ζώο και παράλληλα να ληφθούν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες τους αλλά και να διωχθούν ως ορίζει η νομοθεσία!

Σύμφωνα με τις «Τυχερές Πατούσες» κάποιοι εκ των ιδιοκτητών των ζώων που ήταν σε κακά χάλια εντοπίστηκαν από τους φιλόζωους εθελοντές και δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμοι γι’ αυτό και αναμένουμε να δούμε αν κάτι θα αλλάξει μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν το γαϊδούρι που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του

Ρόδος: Οι τουρίστες διαμαρτύρονται για τα κακοποιημένα γαϊδούρια στη Λίνδο

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. μαρια

    απο κοσκινο να τους περασουν, τους εχω ζησει απο κοντα στην ΛΙΝΔΟ παντος ειδους ζωο μαρτυρα στα χερια τους!!! τα ζωα για αυτους δεν εχουν την παραμικρη αξια!!

  2. pork

    μακαρι καθε φορα να αποδιδουν τοσο οι καταγγελιες, μακαρι οι κρατικοι κ μη μηχανισμοι να δρουν ανταποκρινονται αμεσα και δραστικα, μακαρι ο κοσμος να συμμορφωθει και να εκπαιδευτει να σεβεται καθε ζωη..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.