Στηρίξτε μας

Ηράκλειο Κρήτης: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν σκύλο που ήταν αλυσοδεμένος & μονίμως εκτεθειμένο στον ήλιο

21 Ιουνίου 2014 13:45 | Καταγγελίες
Ηράκλειο Κρήτης: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν σκύλο που ήταν αλυσοδεμένος & μονίμως εκτεθειμένο στον ήλιο

Με εντολή του εισαγγελέα (διάταξη υπ’ αριθμό 3150/2014) και τη συνδρομή του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου Κρήτης αφαιρέθηκε στις 19 Ιουνίου από τον ιδιοκτήτη του το ζώο που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες στην περιοχή του νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

IrakleioTsimpouriaPagni (6)Τα σημάδια από τα τσιμπούρια γύρω από το λαιμό του ζώου!

Το νεαρό μικρόσωμο σκυλί εντοπίστηκε σ’ ένα χωράφι από φιλόζωους δεμένο μ’ ένα καλώδιο – που είχε δημιουργήσει πληγή γύρω από το λαιμό του – ενώ στην κυριολεξία το έπνιγαν τα τσιμπούρια. Το ζώο, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Καλλιόπη Μαραβελάκη από το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» ήταν μονίμως αλυσοδεμένο εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς καμιά προστασία από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς τροφή και νερό.

Το σκυλί – που όταν κουρεύτηκε φάνηκε το πόσο αδύνατον είναι εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς τροφής – μεταφέρθηκε από τους εθελοντές του σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» στην κτηνιατρική κλινική του Γιώργου Παρασύρη.

Τα σημάδια γύρω από το λαιμό του δείχνουν τις πληγές που του είχαν ανοίξει τα δεκάδες τσιμπούρια τα οποία το απομυζούσαν. Ο σκυλάκος φιλοξενείται προσωρινά και μόλις συνέλθει θα αναζητηθεί γι’ αυτό το κατάλληλο σπιτικό! Εις βάρος του ιδιοκτήτη του ζώου, που εντοπίστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο Κρήτης: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν τον σκύλο από τα τσιμπούρια και τον ιδιοκτήτη του

Καταδικάστηκε η ιδιοκτήτρια του σκύλου που ήταν αλυσοδεμένος χωρίς τροφή, νερό και γεμάτος τσιμπούρια στο Ηράκλειο της Κρήτης

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. penny damianou

    Το γλυκό μου πλάσμα, ευτυχώς που στην Κρήτη που είναι σημαιοφόρος στις κακοποιήσεις ζώων έχουν και φιλοζωικούς συλλόγους που με σύνεση σώζουν ψυχούλες κινούμενοι σε τόσο δύσκολο και "εχθρικό" περιβάλλον. Εύχομαι πάντα οι επιχειρήσεις τους να έχουν καλά αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.