Στηρίξτε μας

Σκελετωμένο και αλυσοδεμένο Πόιντερ στις Κολυμπήθρες της Πάρου

26 Μαρτίου 2014 21:00 | Καταγγελίες
Σκελετωμένο και αλυσοδεμένο Πόιντερ στις Κολυμπήθρες της Πάρου

Εξαθλιωμένο, αποστεωμένο, με πληγές από ψύλλους και τσιμπούρια, γεμάτο μύγες, φυσικά αλυσοδεμένο, χωρίς κατάλυμα, νερό και τροφή βρέθηκε στις 24 Μαρτίου το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες από διερχόμενους στις Κολυμπήθρες της Πάρου. Οι άνθρωποι που είδαν το ζώο σε αυτήν την κατάσταση δίπλα από ένα κοτέτσι έφριξαν και επικοινώνησαν με τον σύλλογο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου».

KolybithresNaousas (2)

O Ρικάρντo Ζιππλ πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου μαζί με τους αυτόπτες μάρτυρες πήγε την ίδια μέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας και συνοδεία αστυνομικών κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου ζούσε μαρτυρικό βίο αυτό το πλάσμα. Επί τόπου έφτασε και ο κτηνίατρος Αντώνης Λάμπρου, ο οποίος διαπίστωσε αυτό που είναι εμφανές και στον πλέον αδαή, ότι δηλαδή το ζώο έπασχε από τη ασιτία και τις κακουχίες. Η κατάσταση του περιγράφει απόλυτα αυτό, που ο νομοθέτης ορίζει ως «παθητική κακοποίηση».

Ο κτηνίατρος πέρα από τη διαπίστωση της τραγικής κατάστασης της υγείας του ζώου συνέταξε έκθεση με στην οποία συστήνει άμεσα αποπαρασίτωση, ιδιαίτερη διατροφική φροντίδα και εμβολιασμό και κυρίως αλλαγή του χώρου διαβίωσης. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο ιδιοκτήτης του σκύλου Σ.Κ. εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Νάουσα της Πάρου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, απολογήθηκε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Καθώς η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών βρίσκεται στο νησί της Σύρου η δικάσιμος αναμένεται να οριστεί τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται πάντως για την πρώτη σύλληψη - στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας - και μάλιστα για παθητική κακοποίηση ζώου στο νησί.

Θυμίζουμε ότι ο νέος νόμος 4235/2014 στο άρθρο 46 και 47 εξισώνει την παθητική κακοποίηση με την ενεργητική και ορίζει μεγάλες ποινές για τους παραβάτες. Ο φιλοζωικός σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» με γραπτό αίτημα του στην Εισαγγελία Σύρου ζητάει να δοθεί ΑΜΕΣΑ εντολή οριστικής απομάκρυνσης του ζώου από τον βάρβαρο ιδιοκτήτη του, ώστε το σκυλί να σωθεί. Το ζώο μέχρι να εκδοθεί η σχετική εντολή φροντίζεται καθημερινά από τους φιλόζωους εθελοντές.

Θυμίζουμε ότι πέραν της ποινικής δίωξης ο νόμος 4039/2012 προβλέπει και διοικητικά πρόστιμα για την παράλειψη των κανόνων ευζωίας, την απουσία βιβλιαρίου και κτηνιατρικής περίθαλψης – εμβολιασμών, την έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης. Το πρόστιμο αυτό το επιβάλλει η Αστυνομία, αφού πλέον Δημοτική Αστυνομία δεν υπάρχει, και καθως οι αρμοδιότητες της έχουν πλέον περάσει στην ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το άρθρο 81 του νόμου 4172/2013.

Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Νάουσας ανταποκρίθηκαν αμέσως - όπως εξήγησαν στο www.zoosos.gr - οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου. Από προσωπική εμπειρία γνωρίζουμε ότι πριν από δύο χρόνια αν κάποιος πήγαινε να καταγγείλει περιστατικό κακοποίησης τον αντιμετώπιζαν ως γραφικό αργόσχολο. Πλέον κάνουν αυτό που οφείλουν, δηλαδή τη δουλειά τους.

Διαβάστε επίσης:

Ποινή - «χάδι» με αναστολή για τον άνδρα που βασάνιζε τον σκύλο του στην Πάρο αφήνοντας τον χωρίς τροφή & νερό

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. maria

    Καλά όλα αυτά, ευχαριστήθηκα για το ζωάκι που βρήκε ανθρώπους να το βοηθήσουν και καλά έκαναν και κινήθηκαν νομικά εναντίον του δίποδου ζώου που το είχε αλυσοδέσει κι επιπλέον ούτε που το τάιζε, αλλά γιατί δεν περιλαμβάνετε και τους πρώην αγροφύλακες που τώρα έχουν γίνει δασοφύλακες; γνωρίζετε ότι όλες οι αρμοδιότητες της πρώην αγροφυλακής έχουν περάσει στη δασοφυλακή; Δηλαδή είναι αρμόδιοι για κακοποιήσεις ζώων σε αγροτικές ή δασικές περιοχές.

    Επί πλέον η δασοφυλακή δουλεύει πολύ πιο χαλαρά από την αστυνομία που ενώ έχει φόρτο εργασίας αντίστροφα δεν έχει πλέον δύναμη λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη προσλήψεων.
    Δείτε το σοβαρά αυτό και μην τους θεωρείτε αναρμόδιους. Έχουν άφθονο χρόνο να κάνουν αυτή τη δουλειά που επαναλαμβάνω είναι και σήμερα μέσα στα κύρια καθήκοντά τους.

  2. Vasilis

    Δημοσιεύστε το όνομα του σκατόψυχου τέρατος! Αν έχει απομείνει ίχνος δικαιοσύνης σ'αυτή τη χώρα πρέπει το κάθαρμα να φυλακιστεί ΑΜΕΣΑ!

  3. αγγελικη

    ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ LESVOSNEWS.NET ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΚΥΛΟ

  4. tom

    Ο ιδιοκτήτης του σκύλου Σ.Κ. εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Νάουσα της Πάρου

    ΚΑΛΑ ΡΕ, ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ, ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;ζωντανα εσεις ζωντανα κι αυτα, ιδιες ειναι οι αναγκες, ΖΩΑ! Παραδειγματικη τιμωρια δλδ φυλακη, δεμενοι και νηστικοι.

  5. GEORGE

    .....ESXOS...ESXOS...ESXOS.EFXOME.EISANKELEA.SYROU.NA.TOU.VALEIS.AFTOU.TOU.DIMIOU.2.XRONIA.FILAKI.XORIS.ANASTOLEI.AFTO.KANOUN.H.DIKASTES.H.KALY.---ME.TIMI.KAI.AGAPI.PROS.OLA.TA.ZOA......NA.DOUME.O.EISANKELEAS.KAI.O.DIKASTIS.THA.VALOUN.PINI.POU.TO.ONOMATOUS.THA.AKOUSTI.STIS.5.HPIROUS.????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.