Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε για την κακοποίηση των ζώων στο μαντρί του στην Γλυφάδα

13 Μαρτίου 2014 14:20 | Τα καλά νέα
Καταδικάστηκε για την κακοποίηση των ζώων στο μαντρί του στην Γλυφάδα

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε από το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο 57χρονος Νίκος Π., που συνελήφθη στις 10 Μαρτίου, επειδή μέσα στο μαντρί του στη Γλυφάδα Αττικής ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες κατσίκια, πρόβατα, σκυλιά αλυσοδεμένα, κουτάβια με ακρωτηριασμένα αυτιά, κότες, πάπιες και ένα άλογο.

GlyfadaMantri (2) 0

Την καταγγελία εις βάρος του κατέθεσαν η Μαρίνα Τελή και η Τίνα Κασιδόκωστα ως εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) μαζί με την Σοφία Κοντού στο Α.Τ. Γλυφάδας στις 10 Μαρτίου.

Οι φιλόζωες κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν επί τόπου για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει μετά την έκκληση που έκανε μέσω facebook η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.). Θυμίζουμε ότι στο ίδιο μαντρί το Ιούνιο του 2009 δεκάδες ζώα κάηκαν ζωντανά κλειδωμένα μέσα στην περίφραξη, που δεν πρόλαβαν να ανοίξουν οι πυροσβέστες, από μια πυρκαγιά που κατέκαψε την περιοχή.

GlyfadaMantri (3)

Ο 57χρονος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφικό υλικό με μέλη της οικογένειας του να παίζουν με τα ζώα, αλλά κανείς από την έδρα δεν πείστηκε. Οι πρόσφατες φωτογραφίες των φιλοζωικών σωματείων έδειχναν ότι όλα τα ζωντανά ήταν χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς σκέπαστρο και τα σκυλιά ήταν αλυσοδεμένα.

GlyfadaMantri (1) 0Η πρόεδρος έμεινε άναυδη βλέποντας το φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε ότι τα δύο σκυλιά του 57χρονου κατασπάραξαν ένα τρίτο που ζούσε στο χώρο όταν αποφάσισε να τα λύσει θορυβήμενος από την καταγγελία που είχε γίνει μέσω του διαδικτύου.

FlyfadaMantri (10)

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι το σκυλί που δαγκώθηκε μέχρι θανάτου… ξαναζωντάνεψε και διέφυγε το μαντρί (!) όταν κάποιος φίλος του πήγε να τα ταΐσει. Άφαντο είναι και το ασπρόμαυρο σκυλί που απεικονίζεται στις φωτογραφίες καθώς και τα τρία από τα πέντε κουτάβια που αρχικά είχαν καταμετρηθεί στον χώρο.

AlogoMantri (2) 0

Η ποινή σε σχέση με τον αριθμό των ζώων που κακοποιούνται εκεί φυσικά και είναι εξαιρετικά μικρή άλλωστε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Εκ μέρους της Π.Φ.Π.Ο. θα κατατεθεί αίτημα προς την εισαγγελέα Ζώων Αθηνών Αθηνά Θεοδωροπούλου ώστε τουλάχιστον το άλογο που εντοπίστηκε εκτός του μαντριού δεμένο χωρίς τροφή νερό και στέγη να κατασχεθεί και να δοθεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Ιπποειδών. Η φροντίδα των υπόλοιπων ζώων δυστυχώς παραμένει στον ίδιο ιδιοκτήτη.

Διαβάστε επίσης:

Μαντρί – κολαστήριο στην Άνω Γλυφάδα αύριο δικάζεται ο ιδιοκτήτης του

Βρήκε τον σκύλο σκελετωμένο, τυφλό, γεμάτο πληγές στην Άνω Γλυφάδα

Καταδικάστηκε – με αναστολή – ο άνδρας που πουλούσε παράνομα κουταβάκια στην Γλυφάδα

Καταδικάστηκε με αναστολή ο άνδρας που πουλούσε παρανόμως κουτάβια στην Γλυφάδα (βίντεο)

Καταδικάστηκαν 2 άνδρες που προσπαθούσαν να πουλήσουν παράνομα κουτάβια στη Γλυφάδα

Μετά από ένα μήνα φροντίδας το εξαθλιωμένο κουτάβι που βρέθηκε στη Γλυφάδα μεταμορφώθηκε σ’ ένα πανέμορφο σκυλάκι! (Βίντεο)

Οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ. ανέλαβαν το άρρωστο κουταβάκι καθώς ο Δήμος Γλυφάδας αδιαφόρησε για την περίθαλψη του (βίντεο)

Μέσω facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί ουσιαστικά με την διαχείριση των αδέσποτων (βίντεο)

Βρήκε την γάτα της πυροβολημένη στην αυλή του σπιτιού της στη Γλυφάδα

Ο Σ.Π.Α.Ζ. καταγγέλλει τον Δήμο Γλυφάδας για εμπαιγμό στο θέμα της ορθής διαχείρισης των αδέσποτων

Γλυφάδα: Χτύπησαν τον γάτο της με βέλος!

Γλυφάδα: Συνεχίζει να τραυματίζει με βέλη τις γάτες

Έκκληση για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε γάτα με αεροβόλο στον Άλιμο

Άλιμος: Απείλησε τον γείτονα του με δύο όπλα επειδή ταΐζει τις γάτες

Άλιμος: Εγκλώβισε γατάκι μέσα σε ντουλαπάκι εγκαταλελειμμένης μηχανής

9 νεογέννητα κουτάβια νεκρά στον Άλιμο

Βρήκαν τη γάτα βαμμένη με μωβ μπογιά και χτυπημένη επανειλημμένα με παιχνίδι Paintball στο Ελληνικό

Καταδικάστηκε η γυναίκα που έριχνε φόλες (δηλητηριασμένα κεφτεδάκια) στ’ αδέσποτα στο Ελληνικό Αττικής

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. tom

    Ποιοι βοσκοι και ποια μαντρια, αυτοι ειναι κυκλωμα που καταπατουν δημοσιες εκτασεις και τις οικειοποιουνται. Σε 20 χρονια θα εχει πουλήσει την εκταση σε καναν εργολαβο φιλο του κυκλωματος που του επιτρεπει να εχει αυτες τις ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    1. nikos

      Το παράνομο μαντρί στην καταπατημένη έκταση του νταμαριού με τις μπάρες και τους ιδιοτικούς δρόμους πάνω απ την ΑΙΞΩΝΉ γιατί τόσα χρόνια το προστατεύετε και κάνατε τη πάπια σε όλες τις καταγγελίες κ. Φιλόζωοι και μή;

      1. eleni

        Αφού εσείς ξέρετε για τι ακριβώς μιλάτε γιατί δεν μαζεύετε τα στοιχεία να κάνετε την καταγγελία και εμείς εδώ είμαστε να σας βοηθήσουμε με την δημοσιοποίηση. Τίποτα δεν γίνεται αυτόματα.

        Για το http://www.zoosos.gr

        Ελένη Ηλιοπούλου

  2. Vasilis

    Δηλαδή θα αφήσουν αυτές τις ψυχές ακόμα στο έλεος αυτού του σαδιστή δολοφόνου; Θα αφήνατε τα παιδιά σας σ'αυτό το τέρας; Έλεος.

    Κι επίσης σας παρακαλώ κοινοποιήστε το όνομα του δολοφόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.