Στηρίξτε μας

Παριανός επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τα σκυλιά του ως αντικείμενα!

23 Οκτωβρίου 2011 19:51 | Καταγγελίες
Παριανός επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τα σκυλιά του ως αντικείμενα!

Τρία σκελετωμένα σκυλιά εκτεθειμένα στον άνεμο, στον ήλιο ή στο κρύο διατηρεί ο επιχειρηματίας Π.Α. στο νησί της Πάρου και συγκεκριμένα στον χώρο φύλαξης φουσκωτών σκαφών που έχει έξω από τη Νάουσα. Στις 22 Οκτωβρίου 2011 έγινε καταγγελία στην Αστυνομία για την κακοποίηση, που υφίστανται τα ζώα. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ως όφειλαν τον κάλεσαν για  τις απαραίτητες συστάσεις σε πρώτη φάση.

2011DobermanIsterni 8

Στον χώρο φύλαξης σκαφών ελεύθερα αλλά με ελάχιστη τροφή, νερό και χωρίς κατάλυμα είναι ένα Κυνηγόσκυλο και ένα Ματλέζ με εμφανή τα σημάδια αρρώστιας στο δέρμα τους, αφού τα ζώα προφανώς δεν έχουν δεχθεί κανενός είδους κτηνιατρική περίθαλψη από τον ιδιοκτήτη τους, που τα αντιμετωπίζει ως αντικείμενα και όχι ως συναισθανόμενα πλάσματα. Σε άλλο χώρο υπάρχει μόνιμα δεμένο σ’ ένα τρέιλερ σκάφους κάτω από τον ήλιο ένα σκελετωμένο Ντόμπερμαν, το οποίο σπαράζει στο κλάμα! Σκελετωμένα Ντόμπερμαν διατηρεί ο ίδιος άνθρωπος και στην άλλη επιχείρηση του σε καρνάγιο στη περιοχή Μοναστήρι δίπλα από τον Άγιο Ιωάννη Δέτη.

2011DobermanIsterni 9Οι φιλόζωοι κάτοικοι του νησιού είναι διατεθειμένοι να μην αφήσουν αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται σε βάρος των ζώων. Οι νόμοι υπάρχουν και πρέπει να εφαρμόζονται, αν κάποιος θέλει να έχει στην κατοχή του ζώα, θα πρέπει να τα φροντίζει, όπως τους αρμόζει και όπως και το νομικό πλαίσιο επιβάλει, διαφορετικά θα υφίσταται τις συνέπειες που ορίζει η νομοθεσία.

Εμείς από την πλευρά μας ως www.zoosos.gr δεσμευόμαστε, ότι θα στηρίζουμε τις προσπάθειες και του φιλοζωικού συλλόγου P.A.W.S. και των φιλόζωων στην Πάρο, που δρουν μόνοι τους, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παραγωγικών και των ζώων συντροφιάς! Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε, αποδεικνύουν σε τι κατάσταση βρίσκονται και αυτά τα σκυλιά. Παρατηρήστε ότι τα πλευρά στην κοιλιά των ζώων διαγράφονται, εξαιτίας της ασιτίας στην οποία τα έχουν υποβάλλει.

Θυμίζουμε, ότι πριν από μερικές μέρες ιδιώτης καταδικάστηκε στην Κρήτη, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 1.000 ευρώ πρόστιμο, επειδή παραμελούσε δραματικά τα σκυλιά του και τα κακοποιούσε με αντίστοιχο τρόπο!

Διαβάστε επίσης:

6 Οκτωβρίου 2016

Καταδικάστηκε – αν και με μικρή ποινή – ο επιχειρηματίας που επί χρόνια κακοποιεί τα σκυλιά του στην Πάρο

3 Σεπτεμβρίου 2012

Παραμένει σκελετωμένο το Ντόμπερμαν στο Υστέρνι της Πάρου (βίντεο)

6 Δεκεμβρίου 2012

Την Πάρο δυσφημούν όσοι κακοποιούν τα ζώα τους!

12 Δεκεμβρίου 2012

Πάρος: Πότε θα τελειώσει το μαρτύριο του σκύλου που βασανίζει συστηματικά ο ιδιοκτήτης του;

4 Ιανουαρίου 2013

Θα συλλάβει το Λιμενικό Πάρου τον άνδρα που κακοποιεί τον σκύλο του;

6 Ιανουαρίου 2013

Πάρος: Το σκελετωμένο Ντόμπερμαν δεν βασανίζεται από τον ιδιοκτήτη του;

7 Ιανουαρίου 2013

Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του Παριανού που κακοποιεί τον σκύλο του

14 Ιανουαρίου 2013

Ο λιμενάρχης Πάρου μιλάει στην ΕΡΑ για το σκελετωμένο Ντόμπερμαν (ηχητικό)

15 Ιανουαρίου 2013

Δικαιολογίες από εκείνους που κακοποιούσαν τον σκύλο τους στην Πάρο

1 Αυγούστου 2013

Πάρος: Μετά την καταγγελία το σκελετωμένο σκυλί πάχυνε!

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. HRAKLHS

    θελω να γινω και εγω ενεργο μελος της http://www.zoosos.gr και να βρισκομαι και εγω σε τετοιες καταστασεις μονο και μονο να ενεργω με το ενστικτο μου.Σε μερικα αποβρασματα της κοινωνιας μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.