Στηρίξτε μας

Νόμος 4235/2014: Ιππικοί αγώνες σε ενυδρεία και pet shop!

14 Φεβρουαρίου 2014 12:40 | Επικαιρότητα
Νόμος 4235/2014: Ιππικοί αγώνες σε ενυδρεία και pet shop!

Οι κοτσάνες του νομοθέτη

Στο άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 (ο οποίος περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις του 4039/2012 σε δύο άρθρα του) προφανώς λόγω προχειρότητας αναφέρεται ότι οι ιππικοί αγώνες, η ιππική δεξιοτεχνία, η υπερπήδηση εμποδίων και το ιππικό τρίαθλο, μπορούν να πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ μέσα σε ενυδρεία, σε καταστήματα πώλησης ζώων, σε κέντρα περίθαλψης άγριας πανίδας και σε εκτροφεία θηραμάτων.

Δείτε εδώ και κατεβάστε τον νέο νόμο 4235/2014.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) με αφορμή την λανθασμένη διατύπωση στον νόμο 4235/2014 τονίζει ότι η Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θέτει υποψηφιότητα για τα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της εξηγεί: «Βάσει του άρθρου 46 του νέου νόμου 4235/2014 οι ιππικοί αγώνες, η ιππική δεξιοτεχνία, η υπερπήδηση εμποδίων και το ιππικό τρίαθλο, μπορούν να πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ μέσα σε ενυδρεία, σε καταστήματα πώλησης ζώων, σε κέντρα περίθαλψης άγριας πανίδας και σε εκτροφεία θηραμάτων. Ναι, δεν αστειευόμαστε, αυτά αναφέρονται μέσα στον νόμο. Στην τελική διατύπωση του Νόμου, δεν χωράνε αντιρρήσεις:

"[...] υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους (δηλ. ζωολογικούς κήπους, ενυδρεία, καταστήματα πώλησης ζώων, κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, εκτροφεία θηραμάτων και εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού και γεωργικού τομέα) δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγή αθλημάτων ιππασίας που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την επίδειξη ιππικής δεξιοτεχνίας και το ιππικό τρίαθλο" .

Έτσι η υπερπήδηση εμποδίων για παράδειγμα μέσα στο κατάστημα πώλησης ζώων θα γίνεται με την τοποθέτηση των κουτιών μεταφοράς σκύλων που υπάρχουν μέσα στο pet-shop, η δε ιππική δεξιοτεχνία θα γίνεται κάνοντας ζιγκ ζαγκ τα άλογα μέσα στα ενυδρεία για να αποφύγουν τα ψάρια.

Παρά την αριστοφανική μας διάθεση δεν γίνεται να μην θλιβόμαστε για την προχειρότητα με την οποία φτιάχνονται οι νόμοι στην χώρα μας και από εντελώς αδαείς για την περίπτωσή μας στα θέματα των ζώων. Ρεκόρ Γκίνες λοιπόν για την χώρα μας».

Το www.zoosos.gr απευθυνόμενο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη μέσω twitter έθεσε το εξής ρητορικό ερώτημα: «Κύριε υπουργέ, σε ποιο πόδι γράφουν τους νόμους σας;»

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Τα θετικά και τα αρνητικά των τροπολογιών για τα ζώα συντροφιάς

Τι άλλαξε προς το καλύτερο για τα ζώα συντροφιάς με το νέο νομοσχέδιο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Μαρία

    Αυτά συμβαίνουν, όταν άνθρωποι χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς πείρα, χωρίς γνώσεις, με προχειρότητα, αλλά όμως με καλές προσβάσεις και γνωριμίες καταφέρνουν να βρίσκονται σε καλές θέσεις και τελικά αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας έργο για το οποίο δεν είναι ικανοί...

    Αναρωτιέμαι πως αισθάνονται τώρα αυτοί οι άνθρωποι...εγώ στη θέση τους θα ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί...

    Να αξιωθώ να δω την υπερπήδηση εμποδίων και τους αγώνες δεξιοτεχνίας με άλογα μέσα σε πετσοπ και στα ενυδρεία κι ας πεθάνω χα χα χα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.