Στηρίξτε μας

Πάρνηθα: Νεκρό στη λίμνη το ελάφι από το παράνομο «καταφύγιο»

25 Ιανουαρίου 2014 21:36 | Καταγγελίες
Πάρνηθα: Νεκρό στη λίμνη το ελάφι από το παράνομο «καταφύγιο»

Στην Πάρνηθα κοντά στα Κιούρκα βρίσκεται η μοναδική τεχνητή λίμνη του βουνού, η λίμνη Μπέλετσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Εκεί από το 2008 ένας κοινόχρηστος χώρος διαμορφώθηκε – χωρίς άδεια – σε παιδική χαρά, η λίμνη περιφράχτηκε για να φανεί μια κάποια «μέριμνα» και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Υγειονομικών «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ΣΥΝΠΕ» χωρίς προδιαγραφές και προφανώς χωρίς άδεια από τις δημόσιες αρχές έφτιαξε και το «καταφύγιο ελαφιών και κουνελιών».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει εδώ και μήνες απευθυνόμενος στον Δήμο Ωρωπού ο «Σύλλογος Οικιστών της Ιπποκράτειου Πολιτείας» τα έργα έγιναν χωρίς την έγκριση της τότε Κοινότητας Αφιδνών. Ο εργολάβος δεν πληρώθηκε και προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει την αμοιβή του. Όμως το χειρότερο όλων είναι ότι ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Υγειονομικών «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ΣΥΝΠΕ» άφησε τα ζώα, που αιχμαλώτισε εκεί χωρίς τροφή!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρχικά ο «Σύλλογος Οικιστών της Ιπποκράτειου Πολιτείας» και στη συνέχεια δύο οικογένειες να επωμιστούν το κόστος του ταΐσματος των ελαφιών, που αφέθηκαν στην μοίρα τους! Η ιστοσελίδα www.maximipoli.gr, που έχει επανέλθει επανειλημμένα στο θέμα δημοσίευσε τις φωτογραφίες με το ένα από τα δύο ελάφια, που απέμειναν, να βρίσκεται πνιγμένο μέσα στη λίμνη!

Το πώς το ζώο κατάφερε να βγει από τη περίφραξη και να πνιγεί στο νερό δεν το γνωρίζουμε. Ούτε γνωρίζουμε αν πέθανε από πνιγμό, ασθένεια, χτυπήθηκε από όχημα. Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι ιδιώτες για να εκμεταλλευτούν ό,τι απέμεινε όρθιο στο βουνό της Πάρνηθας κατασκεύασαν ό,τι ήθελαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.

Αιχμαλώτισαν ζώα – για να αποτελούν την ατραξιόν της περιοχής – και στη συνέχεια τα παράτησαν στη μοίρα τους και κανείς δεν έχει διωχθεί γι’ αυτή την εγκληματική συμπεριφορά.

Ο αρμόδιος Δήμος Ωρωπού κωφεύει με την αδιαφορία του ενώ τον έχουν ενημερώσει εδώ και μήνες με τρεις διαφορετικές επιστολές. Ο Δήμος Ωρωπού εξ αρχής θα έπρεπε να έχει αναλάβει την σίτιση των ζώων ή την μεταφορά τους σε κατάλληλο χώρο, αφού είναι ελάφια εκτροφείου και δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον.

Πληροφορηθήκαμε ότι τα οκτώ ελάφια που ζούσαν εκεί πλέον έχει απομείνει πλέον μόνο ένα. Το τι συνέβη στα υπόλοιπα ζώα δεν έχουμε καταφέρει να το εξακριβώσουμε. Και όλα αυτά γίνονται μόλις μερικά χιλιόμετρα από την Αθήνα και τον Ωρωπό σ’ ένα από τα ωραιότερα βουνά της Αττικής.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στο www.zoosos.gr τραβήχτηκαν στο παράνομο «καταφύγιο» τον Μάιο του 2011.

Διαμαρτυρηθείτε!

Διαμαρτυρηθείτε στον Δήμο Ωρωπού γι’ αυτό το έγκλημα και θυμηθείτε ότι ειδικά τώρα κατά την προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι θέλοντας και μη μας παίρνουν στα σοβαρά.

  • [email protected]
  • 22953 20300 (τηλεφωνικό κέντρο)
  • 22953 20303 (γραφείο δημάρχου)
  • 22953 20384

ή στο facebook.

Διαβάστε επίσης:

Ανέβηκαν στην Πάρνηθα μέσα στο χιονιά για να ταΐσουν τα αδέσποτα

Ο σκύλος περιφέρεται στη λίμνη της Πάρνηθας με κομμένο λαιμό. Βοηθήστε να σωθεί!

Κυνηγός πυροβόλησε ελάφι στο κεφάλι στην Πάρνηθα

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών επικηρύσσει τον κυνηγό που σκότωσε ελάφι στην Φυλή Αττικής

Ακρωτηρίασαν το ένα πόδι για να σώσουν τη ζωή του ελαφιού που βρέθηκε τραυματισμένο στην Πάρνηθα

Τι απαντά η Καλλιστώ για όσα γράφονται σχετικά με τη θήρευση ελαφιών από λύκους στην Πάρνηθα

Επανεμφάνιση λύκων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια

WWF: H Πάρνηθα 10 χρόνια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά (βίντεο)

Έσωσαν τον σκύλο που κάποιος πέταξε στην Πάρνηθα επειδή έχει καρκίνο (βίντεο)

Κουνελομαχίες και τζόγος στην Πάρνηθα; (Βίντεο)

Έκκληση για σκυλοτροφές και εθελοντές για το τάισμα σκυλιών που έχουν εγκαταλειφθεί στην Πάρνηθα

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.