Στηρίξτε μας

Καταδίκασαν τον άνδρα που αποκεφάλισε το κουτάβι στη Σητεία

17 Ιανουαρίου 2014 12:15 | Τα καλά νέα
Καταδίκασαν τον άνδρα που αποκεφάλισε το κουτάβι στη Σητεία

Με ποινή φυλάκισης δύο χρόνια με αναστολή και 6.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεαπόλεως ο άνδρας που αποκεφάλισε στο χωριό Ζηρός της Σητείας ένα κουτάβι προκειμένου να εκδικηθεί την ιδιοκτήτρια του. Το ζώο εντοπίστηκε στην είσοδο του σπιτιού της ιδιοκτήτριας του το πρωί της 14ης Ιανουαρίου. Οι συγχωριανοί ενημέρωσαν τη γυναίκα για το τι είχε συμβεί στο ζώο της τηλεφωνικά καθώς εκείνη απουσίαζε στη Χαλκιδική.

Η Βαγγελιώ – η ιδιοκτήτρια του μόλις έξι μηνών κουταβιού – κάλεσε στο τηλέφωνο τον δράστη, καθώς υποψιάστηκε ποιος είχε κάνει το έγκλημα, και σε ανοιχτή ακρόαση ενώπιον ενός μάρτυρα, τον ρώτησε αν της είχε σκοτώσει το ζώο. Σύμφωνα με τη Βαγγελιώ ο δράστης παραδέχτηκε ότι αποκεφάλισε το σκυλί και απείλησε και την ίδια.

Η γυναίκα στη συνέχεια έσπευσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Χαλκιδικής να κάνει την καταγγελία για τη ζωοκτονία. Η μήνυση – αφού είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα – διαβιβάστηκε στο Α.Τ. Σητείας και τελικά ο δράστης, που είναι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης αλλά κατάγεται από τον Ζηρό, συνελήφθη στο Ηράκλειο στις 15 Ιανουαρίου και μεταφέρθηκε στη Σητεία για να δικαστεί.

Ο δράστης σήμερα στο δικαστήριο – όπως είπε στο www.zoosos.gr η Δέσποινα Λαντζανάκη, που δραστηριοποιείται στην περιοχή εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στην Σητεία – παρουσίασε και δύο μάρτυρες. Εκείνοι κατέθεσαν ότι πέρασαν μαζί του το βράδυ, που φέρεται να διέπραξε το έγκλημα. Όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα όσα ειπώθηκαν και τον καταδίκασε.

Ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα – όπως ορίζει η νομοθεσία – να κάνει έφεση για αυτή την πρωτόδικη απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο άνδρας που αποκεφάλισε το κουτάβι στη Σητεία

Ζήρος Σητείας: Της αποκεφάλισε το κουτάβι για να την εκδικηθεί

Σητεία: Δηλητηρίασαν τα σκυλιά μέσα στον χώρο φιλοξενίας

Σητεία: Δηλητηρίασαν 23 σκυλιά μέσα στο καταφύγιο

Ιεράπετρα: Βρήκε την αδέσποτη γάτα να υποφέρει καμένη από καυτό λάδι!

Ιεράπετρα: Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που δηλητηρίασε έναν σκύλο

Εξόντωσαν 4 στειρωμένα και εμβολιασμένα αδέσποτα στο Πάνω Χωριό Λασιθίου

Εκπαιδευμένα σκυλιά βρήκαν τον άνδρα που εξόντωνε ζώα με φόλες, παράνομα δηλητήρια, θηλιές, δόκανα στο Κουρτέσι Λασιθίου

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Έγδαραν το κουτάβι ζωντανό στην Ιεράπετρα της Κρήτης; (βίντεο)

Ιεράπετρα: Έσπασε στο ξύλο το γατάκι επειδή ανέβηκε σε μια καρέκλα

Πέθανε το σκυλί που περιφερόταν σκελετωμένο και πολύ άρρωστο στην Ανατολή Λασιθίου (βίντεο)

Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι στον Μύτρο Λασιθίου (βίντεο)

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε ζωντανό τον λαγό (βίντεο)

Συνέλαβαν τρεις κυνηγούς για παράνομη θήρα στο Λασίθι

Λασίθι: Συνέλαβαν τους κυνηγούς που θήρευαν λαγούς νύχτα με μηχανάκι

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

  1. ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

    ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.......
    ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ;;;;;; ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ..... ΟΛΑ Τ´ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ....

  2. ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΟΥ

    Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΥΖΩΙΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΩΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ,ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ,ΕΙΤΕ ΟΧΙ,ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ,ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 30.000Ε Η ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.Κ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΙΧΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΛΕΟΝ.ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΠΙΘΑΝΩΝ,Η ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ,ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΙΔΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΘΥΤΗ,Κ ΕΤΣΙ,ΠΑΛΙ ΠΙΘΑΝΩΝ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΟΙΝΗ...ΕΞΟΥ Κ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ...Κ ΕΤΣΙ,ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΑΞΙΩΝ,Κ ΑΡΕΤΩΝ,ΑΣ ΠΑΛΕΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ Τ,ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ,ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,Κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ...Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ...ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ...ρ

  3. ΑΘΗΝΑ

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙ ΠΟΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ Ή ΕΝΑΣ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΑΖΟΥΝ Ή ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ;

  4. melina

    Σκατοβλαχε! αγραμματε! να πεθανεις με τον χειροτερο τροπο! οι ανθρωποι στην κρητη δεν πανε καλα! δεν ειναι η πρωτη φορα που διαβαζω για την κρητη κατι τετοιο.Εισαστε και παλικαραδες εσεις στην κρητη, την ειδαμε την μαγκια σας! σκοτωνετε αβοηθητα ζωακια και κακοποιειται γυναικες! και φυσικα παντα ενα οπλο στο χερι! αντε στο διαλο βρωμιαριδες μαυριδεροι γυφτοταλιμπαν!

    1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

      Κοπελια μη βαζεις ολους τους κρητικους στο ιδιο τσουβαλι τον τοπο μου τον εχω ψηλα και ο μονος λογος που δεν σε βριζωειναι γιατι εχω μεγαλωσει με αξιες.. αξιες που μ προσφερε αυτος ο τοπος που βριζεις.. που στο κατω κατω δεν εισαι αξια να κρινεις.. στη κρητη γινονται αγονες γι'αυτα τα πλασματακια και δεν θα ρθεις εσυ απο την αθηνα σου απο τη θεσσαλονικη σου η απο οποια μεγαλουπολη κ αν εισαι να κρινεις το νησι μ.. λυπαμαι που οι γονεις σου δεν σε μεγαλωσαν σωστα αλλα μη ξαναπιασεις τη ΚΡΗΤΗ στο στωμα σου..

  5. Μαρία

    Προσέξτε έχει και συνέχεια αν δεν ολιγωρήσει η ιδιοκτήτρια του σκύλου.
    Ο Δήμος θα πρέπει να βεβαιώσει τα πρόστιμα που προβλέπονται στο νόμο 4039/2012 που είναι τεράστια. Αν δεν το πράξει ο δήμος μιλάμε για παράβαση καθήκοντος, οι δε αρμόδιοι υπάλληλοι απειλούνται με πειθαρχικό. Και να δούμε μετά τη μούρη του παλιοφονιά.

  6. ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

    Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

    Καλησπέρα! Παρακαλώ πού μπορώ να απευθυνθώ για μία πολλή άρρωστη γάτα που βρίσκεται σχεδόν ακούνητη, με μολυσμένα κλειστά μάτια,πιθανότατα με πύον, που βγάζει αίμα από το στόμα και βρίσκεται από εχθές μέσα σ'ένα κουτί στο μπαλκόνι μου και δεν ξέρω τι να κάνω??

  7. penny damianou

    Θεωρώ ότι για να σταματήσουν αυτές οι ποταπές και κτηνώδεις πράξεις, οι καταδίκες θα πρέπει να είναι παραδειγματικές και με φυλάκιση και με καταβολή χρηματικού ποσού για να "πονέσει" και αυτούς που εγκλημάτισαν και όσους έχουν στο μυαλό τους να εγκληματίσουν.
    Επιτέλους ας εξανθρωπιστούμε....Απορώ, αυτός που το έκανε τι νοιώθει βλέποντας αυτή την εικόνα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.