Στηρίξτε μας

Έτσι βασανίζουν τα πτηνά που αιχμαλωτίζουν οι πουλοπιάστες (βίντεο)

27 Νοεμβρίου 2013 15:48 | Καταγγελίες
Έτσι βασανίζουν τα πτηνά που αιχμαλωτίζουν οι πουλοπιάστες (βίντεο)

Στην ομάδα που υπάρχει στο facebook και φέρει τον τίτλο «ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ-ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΙΑ-ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ!!!» ανεβαίνουν βίντεο, το οποίο βλέποντας το καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο πολύ βασανίζονται τα πτηνά από εκείνους που τα αιχμαλωτίζουν παράνομα με κάθε μέθοδο π.χ. ξόβεργες και τα εμπορεύονται είτε για το κρέας τους είτε για το κελάηδισμα τους.

Οι διαχειριστές αυτής της ομάδας κάνουν εξαρχής ξεκάθαρη τη θέση τους και τονίζουν: «ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΑΡΩΣΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΙΑ ΚaΙ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ!!!!».

Έτσι δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Εκεί μέσα άλλωστε καθημερινά ανεβαίνουν φωτογραφίες και βίντεο με οδηγίες σχετικά με παγίδες ή με πλάσματα που βασανίζονται κατά την παγίδευσης τους λίγο πριν τα πουλήσουν ή τα θανατώσουν.

Οι διαχειριστές αυτής της σελίδας μιλούν για αρρώστια. Εμείς όμως διαφωνούμε και με αυτό. Οι ασθένειες χρήζουν θεραπείας, ενώ οι παράνομες πράξεις όπως η κακοποίηση ζώων και η λαθροθηρία πρέπει να τιμωρούνται.

Μάστιγα η λαθροθηρία πτηνών

FacebookOmadaKarderines

Η λαθροθηρία των μεταναστευτικών, ωδικών πουλιών όπως είναι π.χ. οι Φλώροι και οι Καρδερίνες ξεκινά «παραδοσιακά» στα τέλη Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη παράνομη πρακτική παγίδευσης πουλιών.

Τα πτηνά, που αιχμαλωτίζονται, είτε προορίζονται να γίνουν η τροφή των λαθροθήρων είτε τα κρατούν για αναπαραγωγή, ώστε να «απολαμβάνουν» το κελάηδισμα τους.

Οι πουλοπιάστες (έτσι λέγονται αυτού του είδους οι λαθροθήρες) είναι εξαιρετικά πολλοί καθώς αυτές οι παραδοσιακές μέθοδοι βασανισμού των πτηνών αν και απαγορεύονται βρίσκουν οπαδούς αφού στοχεύουν φυσικά και στο κέρδος

Εκτός από τις ξόβεργες χρησιμοποιούν και μια άλλη μέθοδο παγίδευσης που ονομάζεται «άρα» ή «λίμνες» και περισσότερα γι’ αυτήν μπορείτε να μάθετε εδώ.

Φυσικά και πρόκειται για μια εξαιρετικά επικερδή παράνομη δραστηριότητα. Πρόκειται ξεκάθαρα για παράνομο εμπόριο ζώων. Αυτή την παράνομη μέθοδο εξόντωσης πτηνών οι λαθροθήρες συνεχίζουν να την εφαρμόζουν θεωρώντας μάλιστα ότι τους συνδέει με το παρελθόν του τόπου τους, με το πώς «διασκέδαζαν» οι παλιοί και πολλές φορές λένε ότι η παράδοση το απαιτεί!

Οι παλιοί συνήθισαν έτσι να εξασφαλίζουν μέρος της τροφής τους ειδικά στις περιοχές, που οι καλλιέργειες απέδιδαν ελάχιστα, και η κατανάλωση κρέατος από τις φτωχές οικογένειες γίνονταν σπάνια εξαιτίας του μεγάλου κόστους που απαιτούσε η αγορά του.

Τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες για την καταστροφή της φύσης και του περιβάλλοντος. Στις μέρες μας για παράδειγμα η παράνομη υλοτομία – εξαιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου – εξαφανίζει τις ελάχιστες δασικές εκτάσεις της χώρας, που δεν έχουν απανθρακωθεί από εμπρηστές και καταπατητές.

Η κρίση κάποτε θα περάσει. Τότε όμως τι θα έχουμε αφήσει ανέπαφο για τους κατοίκους αυτού του τόπου;

Η λαθροθηρία είναι έγκλημα και δυστυχώς ούτε τα Δασαρχεία ασχολούνται επαρκώς ούτε οι υπάλληλοι των κυνηγετικών ομοσπονδιών, που αν και ιδιώτες (γιατί δεν είναι δημόσια υπηρεσία ας μην το ξεχνάμε) έχουν οριστεί, να είναι θηροφύλακες.

Είτε εξαιτίας της αδιαφορίας, είτε εξαιτίας των περιορισμένων μέσων και μικρού ανθρώπινου δυναμικού η κατάσταση είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη.

Διαβάστε επίσης:

Σχιστός: Κατάσχεσαν από τους εμπόρους και απελευθέρωσαν 300 αγριοπούλια

Κατάσχεσαν και απελευθέρωσαν τα αγριοπούλια που είχαν αιχμαλωτίσει οι έμποροι στον Σχιστό

450 άγρια πουλιά, κουκουβάγιες μέχρι αηδόνια κατασχέθηκαν χθες στο παζάρι του Σχιστού

Ρόδος: Συνελήφθη κυνηγός με 169 ωδικά πτηνά αιχμάλωτα και 920 ξόβεργες

Έρευνα αποκαλύπτει: «25 εκατομμύρια πουλιά θανατώνονται παράνομα στη Μεσόγειο κάθε χρόνο»

Νάξος: Εντόπισαν τον άνδρα που παγίδευε-κακοποιούσε πουλιά με ξόβεργες & δίχτυα σε καταφύγιο άγρια ζωής (βίντεο)

Η παγίδευση και το λαθρεμπόριο άγριων ωδικών πουλιών είναι ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα

17.000 ευρώ σε πρόστιμα για παράνομο εμπόριο πτηνών στο παζάρι Σχιστού

Π.Φ.Π.Ο.: Θα βάλουμε τέλος στο παράνομο εμπόριο ζώων στο Σχιστό

Συστηματικές διώξεις σ’ εκείνους που πωλούν υπαίθρια ζώα και στο παζάρι Σχιστού

Επεισοδιακοί έλεγχοι σε Πέραμα και Χαϊδάρι για το παράνομο εμπόριο ζώων

Η πρώτη καταδίκη για υπαίθρια πώληση πουλερικών στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου

Συνεργασία ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά για την προστασία (!) και των άγριων ζώων στο όρος Αιγάλεω

Ρόδος: Συνελήφθη κυνηγός με 169 ωδικά πτηνά αιχμάλωτα και 920 ξόβεργες

Λήμνος: Κατέθεσαν μήνυση εναντίον του άνδρα που αιχμαλώτιζε παράνομα ωδικά πτηνά με ξόβεργες

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: Κυνηγοί απειλούν και το περιβάλλον και την τοπική οικονομία

Συνελήφθη ο άνδρας που είχε παγιδεύσει σε κλουβιά 178 άγρια πουλιά

Νησί Ημαθίας: Κατέστρεψε την παγίδα με τα δίχτυα στην οποία είχαν εγκλωβιστεί τα πουλιά

Χίος: Τον καταδίκασαν για τις ξόβεργες

Και στη Χίο αιχμαλωτίζουν και εξοντώνουν τα άγρια πουλιά με ξόβεργες

Δικογραφία εις βάρος του ιερέα που παγιδεύει πουλιά στη Χίο

Συνέλαβαν τον λαθρέμπορο πτηνών στη Δραπετσώνα

«Δράση για την Άγρια Ζωή»: Μάστιγα η λαθροθηρία

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Νεκταριος

    γεια σας. Μπραβο που αναφερετε το απανθρωπο σημειο τησ ελληνικης και οχι μονο απανθρωπιας σχετικα με τα πτηνα. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ομως ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ το βιντεο επηδη υπαρχουν και επητηδιοι που μπορει αντιγραψουν καποιες απο τις αισχρες και εγκληματικες αυτες μεθοδους για χρηση!! Οποτε καλυτερα να το διαγραωετε. Ο Θεος να σας βοηθα να εξαλειψετε το εγκλημα αυτο

  2. YellowLipochrome

    Μπράβο που αναφέρετε το συγκεκριμένο μελανό σημείο της ελληνικής ορνιθοκουλτούρας. Οι άνθρωποι αυτοί χρίζουν τιμωρίας από την Πολιτεία και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί. Κερδοσκόποι και χαμηλού επιπέδου ανθρωποειδή.

    Αδικαιολόγητο είναι όμως το γεγονός πως ο συντάκτης του παρόντος άρθρου ανεβάζει υπερσύνδεση με τις τεχνικές εγκλωβισμού. Κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν, κάποιοι άλλοι όμως θα το αντιγράψουν.

    Μετά τιμής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.