Στηρίξτε μας

Αμύνταιο Φλώρινας: Το βαρελόσκυλο δίπλα από τα νεκρά σκυλιά που δεν άντεξαν

31 Οκτωβρίου 2013 12:53 | Καταγγελίες
Αμύνταιο Φλώρινας: Το βαρελόσκυλο δίπλα από τα νεκρά σκυλιά που δεν άντεξαν

Η Ελισάβετ Πεσεξίδου, που δραστηριοποιείται στο Αμύνταιο της Φλώρινας μέσω του φιλοζωικού συλλόγου της περιοχής «Η Αγκαλιά» μας ενημέρωσε για το βαρελόσκυλο που εντόπισε τυχαία σ’ ένα χωράφι ενώ δίπλα από το ζωντανό σκύλο υπήρχαν δύο νεκρά σκυλιά το ένα εξ αυτών αλυσοδεμένο και μετά θάνατον, τα οποία προφανώς δεν άντεξαν από την ασιτία, την έλλειψη νερού και την εξάντληση.

AmyntaioFlorinasV (5)

Η κα Πεσεξίδου, που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr μας εξηγεί το τι είδε: «Στις 13 Οκτωβρίου έβγαλα βόλτα τα σκυλιά που φιλοξενώ και πήγα στα χωράφια, προς την κατεύθυνση των Πετρών, για να τ’ αφήσω ελεύθερα να τρέξουν. Μετά από λίγο, στη μέση του πουθενά, άκουσα γαύγισμα. Επειδή τριγύρω υπήρχαν μόνο χωράφια κατευθύνθηκα προς μια συστάδα δένδρων για να δω αν βρίσκεται εκεί ο σκύλος που άκουσα. Και πράγματι είδα το ζώο.

Ήταν δεμένο σ’ ένα βαρέλι όπως ακριβώς το βλέπετε στη φωτογραφία. Εμφανώς υποσιτισμένο, φαινόντουσαν τα κόκκαλα της λεκάνης, της σπονδυλικής του στήλης, τα πλευρά του.

Μόλις με είδε χώθηκε πανικόβλητο στο βαρέλι. Δίπλα του ήταν ένας κουβάς με 10 πόντους μαύρο πολτό μέσα, που κάποτε ήταν νερό. Γύρω του σκόρπια κόκκαλα σαρκοφάγου ζώου. Φαντάζομαι πως ήταν τα υπολείμματα από κάποιο πεθαμένο σκυλί με το οποίο το τάισαν!

Στα δύο μέτρα από το βαρέλι υπήρχε ένα ξύλινο σπιτάκι, όπου αντίκρισα τη φρίκη για δεύτερη φορά. Μέσα ήταν ένα πεθαμένο μικρού-μεσαίου μεγέθους καφετί σκυλί, ακόμα δεμένο με την αλυσίδα.

Δύο μέτρα πιο πέρα είδα ένα τρίτο πτώμα, πάλι μικρού-μεσαίου μεγέθους, άσπρο αυτή τη φορά. Το περιλαίμιό του ήταν πεταμένο πιο πέρα και σε ένα δένδρο περασμένη η αλυσίδα του.

AmyntaioFlorinasV (6)

Δεν θέλω να φανταστώ τη φρίκη, που έχει ζήσει αυτό το βαρελόσκυλο. Και εμείς το μόνο που μπορούμε να του προσφέρουμε – αφού το πήραμε από εκεί για να το σώσουμε – είναι τροφή και νερό. Το χαϊδεύουμε, του μιλάμε και καταφέραμε να μην τρέμει με το που μας βλέπει.

Δυστυχώς όμως το έχουμε και εμείς δεμένο σε έναν καλυμμένο χώρο καθότι τα σπίτια μας είναι πλέον γεμάτα με τα σκυλιά που φροντίζουμε. Και αυτό το πλάσμα χρειάζεται Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Τ Ω Σ σπίτι. Το δικό του σπίτι στο οποίο δεν θα ζει δεμένο και δεν θα φοβάται κανέναν».

Αν θέλετε να υιοθετήσετε τον σκυλάκο καλέστε στα τηλέφωνα του συλλόγου: 6972851131, 6940778874, 6946704436.

Διαβάστε επίσης:

Αμύνταιο Φλώρινας: Σκύλος αλυσοδεμένος ακόμα και νεκρός

Αμύνταιο Φλώρινας: Συνεχίζουν και εκεί να ξεπαστρεύουν τα ζώα

Αρμενοχώρι Φλώρινας: Συνελήφθη ο 34χρονος που πυροβόλησε 3 και σκότωσε ένα τσομπανόσκυλο

Φλώρινα: Ξυλοκοπούσε επανειλημμένα το γατάκι στο μπαλκόνι

Φλώρινα: Αθωώθηκε από την κατηγορία της δηλητηρίασης του σκύλου

Κολαστήριο για τα σκυλιά το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Πυροβολημένη στο κεφάλι νεαρή αρκούδα στο Βροντερό Φλώρινας

Δύο αρκούδες πυροβολήμενες στη Φλώρινα

Συστηματική η εξόντωση αδέσποτων με φόλες στη Φλώρινα

Φλώρινα: Σκελετωμένο μέσα στο κλουβί του Δημοτικού Κυνοκομείου…

35 σκυλιά από τη Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη για εντατική φροντίδα

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. anna

    Ελπιζω να εγινε καταγγελια. Το χωραφι εχει ιδιοκτητη και αυτος πρεπει να διωχθει. Κανενας ουγκανος ας μη μενει ατιμωρητος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.