Στηρίξτε μας

Δεν επιτρέπεται να μην ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

2 Οκτωβρίου 2013 09:56 | Επικαιρότητα
Δεν επιτρέπεται να μην ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Παραγωγικά/Κτηνοτροφικά Ζώα ας βάλουμε ως άμεσο στόχο την κατάργηση της βιομηχανικής κτηνοτροφίας και την μείωση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων. Αυτό μας προτρέπει με το βίντεο που ακολουθεί και με ελληνικούς υπότιτλους η οργάνωση Αnimals Αustralia η οποία δραστηριοποιείται στην Αυστραλία.

Αν δεν εμφανίζονται αυτόματα, πατήστε αρχικά υπότιτλοι και μετά Ελληνικά:

Μην ξεχνάτε ότι κάθε χρόνο θανατώνονται για τη διατροφή των ανθρώπων 65-70 δισεκατομμύρια χερσαία ζώα. Ο αριθμός είναι τρομακτικός και οι συνέπειες για τα ζώα, το περιβάλλον άρα και για εμάς τους ανθρώπους είναι ουσιαστικά ολέθριες.

Η βιομηχανική ή εργοστασιακή κτηνοτροφία, είναι μία βιομηχανική διαδικασία κατά την οποία η μεταχείριση των ζώων και η παραγωγή ζωικών προϊόντων, ακολουθούν πρότυπα μαζικής παραγωγής.

Τα ζώα δεν λαμβάνονται υπόψη ως άτομα, ως αισθανόμενα όντα με μοναδικές φυσικές και ψυχολογικές ανάγκες, αλλά ως αυγά, γάλα, κρέας, δερμάτινα προϊόντα κ.τ.λ. Επειδή η βιομηχανική κτηνοτροφία είναι μια επιχείρηση, στόχος της είναι να μεγιστοποιήσει την παραγωγή και κατά συνέπεια το κέρδος.

Δεδομένου ότι τα ζώα θεωρούνται ως απλά προϊόντα, εκτρέφονται σε εργοστασιακές συνθήκες, ενώ με γενετικές παρεμβάσεις και φάρμακα οδηγούνται τεχνητά σε μεγαλύτερη παραγωγή με ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία και την ευζωία τους.

Οι κτηνοτρόφοι για να μειώσουν το κόστος συχνά ταΐζουν τα ζώα τους με απομεινάρια άλλων ζώων και τα εκτρέφουν σε εξαιρετικά μικρούς και βρώμικους χώρους χωρίς καν να έχουν τη δυνατότητα να αναπαυθούν.

Επειδή τα ζώα ζουν σε τέτοιες συνθήκες και στερούνται φυσιολογικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, βιώνουν την πλήξη και το άγχος τόσο έντονα με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αφύσικη επιθετικότητα.

Για να περιορίσουν την επιθετικότητα και τις ασθένειες που προκύπτουν από τέτοιες συνθήκες διαβίωσης και να τονωθεί η αφύσικη ανάπτυξη των ζώων και κατά συνέπεια η παραγωγή, οι κτηνοτρόφοι τους χορηγούν φάρμακα, τα οποία με τη σειρά τους καταλήγουν στο κρέας που τρώει ο καταναλωτής.

Μερικές από τις συνέπειες αυτής της βιομηχανικής εκμετάλλευσης των ζώων είναι η θεσμοθετημένη τρομακτική σκληρότητα προς τα ζώα, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η εξάντληση των φυσικών πόρων καθώς και οι κίνδυνοι που προκύπτουν για την ανθρώπινη υγεία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί η βιομηχανική κτηνοτροφία και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό με τις προσωπικές μας επιλογές.

Διαβάστε επίσης:

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

Η κακοποίηση όλων των ζώων από τους ανθρώπους είναι φασισμός! (Βίντεο)

«Διεκδικούμε μια ζωή με αλληλεγγύη προς κάθε συναισθανόμενο ον» (βίντεο)

Διαμαρτυρήθηκαν για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα (βίντεο)

Αποκαλύπτουν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με το γάλα που πίνουμε

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα (βίντεο)

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. venus

    Το προβλημα με την ηθικη των καταναλωτων κρεατος ειναι οτι εχουν αναπτυξει ολοι εναν ισχυρο βαθμο διαστρεβλωσης της πραγματικοτητας.
    Ο οποιος με τη σειρα του οδηγει στη δικιολογηση αυτης της καταναλωσης.
    Αυτα τα βιντεο δεν ειναι ουτε καινουργια ουτε απροσιτα στις ευρυτερες κοινωνικες μαζες.
    Αντιθετως!
    Σημερα, περισσοτερο απο οτι στο παρελθον η πληροφορια ειναι προσιτη στον καθενα, ακομα και σε καποια τηλεοπτικα καναλια προβαλλονται οι ερευνες που γινονται συστηματικα απο ακτιβιστες γυρω απο το θεμα αυτο.
    Ειμαστε λοιπον κατα κανονα ενημερωμενοι για το τι συμβαινει στις φαρμες μαζικης εκτροφης ζωων, και οτι προκειται για μοντερνα στρατοπεδα συγκεντρωσεως.
    Ενας λογος που μας εμποδιζει να σταματησουμε την συνεργασια με αυτα τα στρατοπεδα συγκεντρωσεως, ειναι το αρτια οργανωμενο συστημα που τα συντηρει.
    Δηλαδη: οι κυβερνησεις με τους λακεδες κτηνοτροφους και παραγωγους ζωϊκων προϊοντων, βουλευτες και πολιτικοι με προσωπικα κερδη απο φαρμες ζωων, τα μεσα μαζικης ενημερωσης που υποστηριζουν αυτο το συστημα, και σε τελικη αναλυση η γνωστη μας Ευρωπαϊκη Ενωση, η οποια επιχορηγει ετησιως με 50 δισεκατομμυρια την αγροτικη βιομηχανια.
    Ολοι αυτοι αποτελουν το φασιστικο συστημα που φροντιζει να διαιωνιζονται (και να αυξανονται) τα στρατοπεδα συγκεντρωσεως των ζωων.
    Και οπως καθε φασιστικο συστημα χρειαζεται και αυτο τους οπαδους του, δηλαδη την αναλογη υποστηριξη απο τη μερια της κοινωνιας.

    Αυτη η κοινωνια ειναι ο δευτερος λογος που εμποδιζει την καταργηση των στρατοπεδων συγκεντρωσεων.
    Η βρωμικη προπαγανδα που μεταχειριζεται η κρεατοβιομηχανια για να εξασφαλισει τη συμμετοχη της κοινωνιας στην εγκληματικη εκμεταλλευση των ζωων, βασιζεται σε μια πολυ απλη λογικη: η κρεατοφαγια ειναι νομιμη και επομενως ανηκει στην προσωπικη εκλογη του καθενος.
    Ετσι καλυπτονται εσκεμμενα τα βασανιστηρια, ο σαδισμος, η κτηνωδια που κυριαρχουν στις φαρμες των ζωων κατω απο τον μυθο της προσωπικης ελευθεριας.

    Απο την αλλη μερια ειναι τουλαχιστον τραγικο να αποδεχεται ενας πολιτισμενος ανθρωπος σημερα την συμμετοχη του στον φασισμο ενος εγκληματικου συστηματος και να το θεωρει ελευθερη εκλογη!
    Αν λαβουμε υποψη μας οτι τα 70% της γεωργικης εκτασης σε παγκοσμια κλιμακα εξυπηρετουν την εκτροφη των αναλωσιμων ζωων θαπρεπε να ντρεπεται οποιος ανηκει στα 7 δισεκατομμυρια κρεατοφαγων.
    Και το γεγονος οτι η κρεατοβιομηχανια παραγει ετησιως και σε παγκοσμια κλιμακα 312 εκατομμυρια τονους κρεατος τη στιγμη που πεθαινουν 43.000 παιδια απο πεινα την ημερα δεν επιτρεπει σε κανεναν να μιλαει για ελευθερη εκλογη.
    Προκειται για ελευθερη συμμετοχη σε δολοφονια.

    Γυρω μας επικρατει ενα συστημα αφανισμου και σαδιστικης εκμεταλλευσης των ζωων, ενα συστημα που ζει και δρα με την συνεργασια των κρεατοφαγων ελευθερης εκλογης!!!
    Τα βασανιστηρια, η σκλαβια και η δολοφονια των ζωων ειναι οντως νομιμα.

    Ας μην ξεχναμε οτι ολα οσα εκανε ο Χιτλερ στην Γερμανια κατα τη διαρκεια του ναζισμου ησαν νομιμα.
    Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.