Στηρίξτε μας

20 μήνες φυλακή και 5.500 ευρώ πρόστιμο για τη θανάτωση εγκύου σκυλίτσας στην Ανθούσα

22 Αυγούστου 2013 10:50 | Τα καλά νέα
20 μήνες φυλακή και 5.500 ευρώ πρόστιμο για τη θανάτωση εγκύου σκυλίτσας στην Ανθούσα

Από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδικάστηκε σήμερα ο άνδρας που στις 14/8 πυροβόλησε και σκότωσε μια σκυλίτσα η οποία εγκυμονούσε στην περιοχή της Ανθούσας Αττικής. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ για την θανάτωση του ζώο, την παράνομη οπλοκατοχή και την οπλοχρησία.Ο 60χρονος Α.Τ. δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του ο οποίος είναι και αδερφός του. Αρκετοί ήταν και σήμερα οι φιλόζωοι που συγκεντρώθηκαν στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε από το Εφετείο ο 62χρονος που εκτέλεσε την σκυλίτσα στην Ανθούσα

Γέμισαν την Ανθούσα με αφίσες με τον δράστη που σκότωσε την έγκυο σκυλίτσα

Ανθούσα: Σκότωσε την έγκυο σκυλίτσα με καραμπίνα

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. Τοm

    Αν δεν σπαστούν στο ξύλο, αν δεν γρονθοκοπηθούν, αν δεν στακιστούμ, άνθρωποι δε γίνονται. Σακατέψτε μερικούς τέτοιους και σου λέω εγώ μετά αν θα τολμήσουν κι άλλοι...

  2. ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Συμφωνω με τα κατατιθεμενα σχολια.Αυτες οι ποινες οχι μονο δεν αποθαρρυνουν μελλοντικους δραστες απο τετοιες ειδεχθεις πραξεις αλλα τους αφηνουν και παγερα αδιαφορους.Για μενα πρεπει να αλλαξει η σχετικη νομοθεσια.Δεν μιλω για αποκεφαλισμο αλλα η οποιαδηποτε ποινη που πρεπει ναειναι πανω απο 6 μηνες φυλακιση να ειναι αμεσα εκτελεστη ανευ εξαγορας και να οδηγειται ο δραδτης στη φυλακη.Και κατι αλλο.Ο 60χρονος γιατι δεν παρουσιαστηκε στο δικαστηριο?Για να αποφυγει τηνκατακραυγη?Οταν δολοφονουσε το ατυχο ζωο δεν τον ενοιαζε?Και το δικαστηριο γιατι το δεχεται αυτο και δεν τον σερνουν με την βια ενωπιον του οπως του αξιζει.

  3. Jikininki

    Αν κάποιος μπορεί να σκοτώσει ένα ζώο, δηλαδή ένα πλάσμα με ψυχή, τότε είναι ικανός να σκοτώσει και άνθρωπο. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις, η θανάτωση ζώου θα πρέπει να θεωρείται δολοφονία. 20 μήνες είναι λίγοι, 5.500 ευρώ είναι λίγα. Ισόβια γιατί άνθρωποι και άλλα ζώα διατρέχουν κίνδυνο από διεστραμμένους σαν κι αυτόν.

  4. Michalis

    Ελληνική δικαιοσύνη, μπράβο !! Εύχομαι να μη ξεσηκωθεί ο κόσμος καμιά φορά εναντίων σας, τότε θα κλάψετε πικρά !! προκαλείτε με αυτές τις αποφάσεις, προκαλείτε την οργή του λαού !!

  5. καρολος

    20 μηνες φυλακη...κολοκυθια! Με αναστολη ειναι προφανως που σημαινει οτι οποιος δολοφονει ζωα απλα πληρωνει και ειναι εξω.Το χειροτερο ομως δεν ειναι αυτο,αλλα η πληρης απαξιωση του κοινωνικου συνολου,των αρχων,οι οποιοι ειναι φανερο οτι ειτε υποβαθμιζουν τετοια περιστατικα,ειτε τα θεωρουν ασημαντα......Ποσες φορες εχουμε ακουσει ακομα και απο εκπροσωπους των αρχων ''σιγα,ενα ζωο ηταν''...που φανερωνει παντελη ελλειψη παιδειας και ασχετοσυνης με την γνωστη σε ολοκληρο το πολιτισμενο κοσμο συσχετισης αυτης της βιας ως προαγγελος και ενδειξη αντικοινωνικης και εγκληματικης συμπεριφορας εναντιοον ανθρωπων. Οταν ο Lucca Magnotta ειχε ποσταρει βιντεο ,στο οποιο επνιγε δυο γατακια,υπηρξαν ως συνυθως αυτοι που ελεγαν ''σιγα,δεν σκοτωσε και ανθρωπο''.......Μετα ομως απο ενα χρονο,οταν ο ψυχανομαλος αυτος δολοφονησε κανα δυο ανθρωπους και τους ειχε κοψει κομματακια,ολοι το βουλωσαν.

    1. δημήτρης

      Φίλε άσχετο με το θέμα, αλλά διάβασα γι αυτόν που γράφεις τον Lucca Magnotta, μιλάμε για απίστευτο σίχαμα και για μια ακόμα φορά η ανθρώπινη παρουσία έφτασε πολύ πολύ χαμηλά...

      1. καρολος

        Ο μονος λογος που ενας δολοφονος ζωων,μπορει να μη συνεχισει με ανθρωπους θα ειναι η φυλακη και τιποτε αλλο. Αφαιρεσε την αστυνομια για μια μερα απο τις κοινωνιες και θα διαπιστωσεις οτι ειναι το αγριοτερο και το σιχαμεροτερο ειδος στον πλανητη.Γιαυτο ειναι και το μοναδικο ειδος που χρειαζεται δικηγορους,νομους και αστυνομια. Γιατι απο τη φυση του ειναι εγωιστικο και καταστροφικο.

  6. parask. oliver

    Δηλαδή η ποινή για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και δει σε κατοικημένη περιοχή με τι ποινή τιμωρείται ?? αν είναι έτσι ας πάρουμε τα όπλα...και αυτή η ιστορία με τις αναστολές είναι σαν να επιβραβεύει το δράστη. Άραγε το κάνουν επίτηδες ή από νομική ανεπάρκεια, ανοησία, βλακεία, αδιαφορία ?? Δεν αντιλαμβάνονται σε ποια κατεύθυνση οδηγούν τις καταστάσεις......οργή υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Πρέπει να "μετρηθούμε" ποια είναι η ισχυρότερη ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.