Στηρίξτε μας

Πύργος: Αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του Ι.Χ. για να σώσουν τα σκυλιά από τη θερμοπληξία

31 Ιουλίου 2013 06:02 | Καταγγελίες
Πύργος: Αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του Ι.Χ. για να σώσουν τα σκυλιά από τη θερμοπληξία

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου η υπόθεση του ζευγαριού, που συνελήφθη χθες το μεσημέρι, καθώς μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο τους επί της οδού Μανωλοπούλου είχαν αφήσει τα δύο σκυλιά τους, τα οποία τα γλύτωσαν από την θερμοπληξία οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αφού έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου! Οι αστυνομικοί, όπως μάθαμε από τη Μυρσίνη Σαλαμανή εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου,  βρήκαν χθες τυχαία τα ζώα αφού βρέθηκαν στην περιοχή που ήταν σταθμευμένο το όχημα για άλλο περιστατικό.

PyrgosTzamiDIAS (1)Το αρσενικό σκυλί λιπόθυμο από τη θερμοπληξία

Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. όταν είδαν τα δύο σκυλιά ετοιμοθάνατα μέσα στο αυτοκίνητο, αφού η εξωτερική θερμοκρασία ήταν περίπου 35 βαθμοί κελσίου – άρα μέσα στο όχημα ήταν πολύ μεγαλύτερη – έσπασαν το τζάμι για να τα σώσουν. Σε παρακείμενο καφενείο κάθονταν οι ιδιοκτήτες τους οι οποίοι και εμφανίστηκαν ακούγοντας το τι συμβαίνει.

Το αρσενικό σκυλί είχε ήδη λιποθυμήσει μέσα στο Ι.Χ. και το δεύτερο το θηλυκό το βρήκαν σε πολύ κακή κατάσταση, αφού είναι και σκελετωμένο και τυφλό. Οι ιδιοκτήτες των ζώων ήταν μεθυσμένοι – όπως μάθαμε – και όταν οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν άρχισαν τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ τους.

PyrgosTzamiDIAS (2) 0Το θηλυκό σκελετωμένο και τυφλό!

Τελικά το ζευγάρι – που είναι γνωστό στις αρχές αφού καθημερινά τσακώνονται – θα δικαστεί σήμερα για την κακοποίηση και την παραμέληση των σκυλιών. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο άνδρας και η γυναίκα ζουν στο αυτοκίνητο τους, αφού έχει χάσει την περιουσία τους! Μέσα στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. οι αστυνομικοί βρήκαν τα είδη σπιτιού που χρησιμοποιούν.

Είναι πραγματικά θλιβερό αυτό που τους συμβαίνει – είτε ευθύνονται είτε όχι για την ένδεια τους – όμως η παραμέληση των σκυλιών δεν δικαιολογείται, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει. Τα ζώα δεν επιλέγουν – ούτε ευθύνονται για την οικονομική κρίση που βιώνουμε – απλά υφίστανται τις επιλογές μας.

Τα δύο σκυλιά, που μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο από μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου επέζησαν και πλέον φιλοξενούνται από το Μυρσίνη Σαλαμανή.   Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει με τη φιλοξενία τους παρακαλείται να καλέσει στο τηλέφωνο: 6983091303.

Διαβάστε επίσης:

Θα έσπαγες το τζάμι του Ι.Χ. για να σώσεις τον σκύλο;

Τι λέει η Αστυνομία για τη διάσωση των σκυλιών μέσα από το Ι.Χ. στον Πύργο

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

22 Σχόλια

  1. Theresa Tzitzira

    KAI EGW ENWNW TH FWNH MOU STO BRAVO POU PAEI STA PAIDIA THS "DIAS", ARXIZW & PISTEVW OTI AFTH H OMADA EINAI ENA FWTEINO PARADEIGMA STHN KATA TA ALLA SATHRH POLITEIA. THELW OMWS KAI NA TONISW OTI MALLON KOINWNIKH PRONOIA KAI PSYXOLOGIKH VOITHTEIA XREIAZONTAI & OI 2 IDIOKTHTES TWN SKYLIWN, AFTOI OUTE TON EAVTO TOUS EINAI IKANOI NA FRONTISOUN SWSTA, O,TI EKANAN DEN EITAN HTHELIMENH KAKIA, APO O,TI PROKYPTEI APO TO ARTHRO, MAKARI NA LAVOUN KAI AFTOI VOITHEIA, THN XREIAZONTAI!

  2. ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ

    Μπράβο που έκαναν το ΚΑΘΗΚΟΝ τους!Γι'αυτό τους πληρώνουμε,γιά να επεμβαίνουν σε ΚΑΘΕ κακοποίηση δίποδων κ τετράποδων.

    1. katerina

      μπραβο που ειναι πανω απο ολα ανθρωποι φιλε!!!!ΚΑΘΗΚΟΝ ειναι ολων μας να κανουμε το ιδιο!!!καλο θα ηταν να πεις το μπραβο χωρις το σχολιο...''για αυτο τους πληρωνουμε''...πολλοι χανουν την ζωη τους για να μας προστατεψουν!!!παντου υπαρχει και το αντιθετο φυσικα...δυστηχος δεν ειναι ολοι τυπικοι στην δουλεια τους..σε καθε δουλεια!!!

  3. Φάνης

    Κατ'αρχην χιλια μπραβο στα παλληκαρια της ΔΙΑΣ, που αποδεικνυουν οτι ειναι ανθρωποι με καρδια! Οσο για τους δηθεν αστεγους που ζουνε στο αυτοκινητο τους, λεφτα για ξυδια ειχανε, να γινουνε τυφλα. Αρα αστεγοι κατ'επιλογη! Καμια δικαιολογια λοιπον...

  4. ΜΕΤΑΞΑΣ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΡΑΜΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

  5. Μαρία Κρανιώτη

    Αλλη μιά φορά τα παιδιά της ΔΙΑΣ κάνουν μιά καλή πράξη !
    Αυτά τα παιδιά είναι καταπληκτικά και τα αγαπάμε !

  6. marios

    otan diabasa to simeio pou lei oti einai astegoi allaxa entelos sinesthimata an kai latrebw ta zwa kai einai i doulgeia mou afto pou kataligo einai oti ta eixan mazy tous re paidia den ta ekateliyan isos einai kathara amelia kai aperiskeyia edw iparxoun periptosis pou ta afinoun sta kloubia xoris nero kai fai kai pethenoun apo asiteia kai to gegonos oti eixe tiflo skilo kai ton frontizan simenI oti einai filozoi oi anthropoi.nomizw prepi na to doume os aperiskeyia..

    1. Θάνος

      Ε ως απερισκεψία το βλέπουμε κι εμείς. Και γι αυτήν την απερισκεψία επιβάλλονταν το σπάσιμο του τζαμιού αφού δεν γινόταν αλλιώς.

  7. melina

    μπραβο στους αστυνομικους της ομαδας ΔΙΑΣ για την πραξη τους και ευτυχως καταφεραν να σωθουν και τα σκυλακια ,μακαρι να βρουν ενα καλυτερο σπιτι και μια οικογενεια που θα τα φροντιζει οπως και το αξιζουν και παλι μπραβο στους αστυνομικους

  8. βιβή

    Μπράβο στους αστυνομικούς για την ευαισθησία τους.
    Το ότι ήταν άστεγοι δεν δικαιολογεί την ανυεθυνότητα και την εγκληματική αμέλεια των ιδιοκτητών. Γιατί να μην πάρουν εξάλλου τα σκυλάκια μαζί τους στο καφενείο;

  9. ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΔΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!! ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!!!

  10. Gerasimos Dimisianos

    Μπράβο στα παιδιά της Ομάδας ΔΙΑΣ που έδρασαν χωρίς πολλή σκέψη και γραφειοκρατίες κάνοντας το αυτονόητο. Αν πέρναγε κανας φιλόζωος και εσπαγε το τζάμι θα τον τρέχανε.

    1. Γιαννα

      Καλά όλα αυτά, εφόσον όμως οι άνθρωποι είναι άστεγοι λογικά δεν έχουν που αλλού να τα αφήσουν εκτός από το αμάξι. Και φυσικά δεν μπορούν να τα παιρνουν παντού μαζί γιατί δεν επιτρέπονται παντού σκυλιά. Το καλύτερο θα ήταν να βοηθήσουμε να βρουν μια δουλειά οι άθρωποι..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.