Στηρίξτε μας

Σχηματίστηκε δικογραφία για την κακοποίηση αγριογούρουνων από κυνηγούς (βίντεο)

25 Ιουλίου 2013 10:39 | Καταγγελίες
Σχηματίστηκε δικογραφία για την κακοποίηση αγριογούρουνων από κυνηγούς (βίντεο)

Δικογραφία έχει σχηματιστεί εις βάρος του Πολύκαρπου Σκ., κατοίκου Ναυπάκτου, ο οποίος είχε ανεβάσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook τον Μάρτιο του 2012 μια σειρά από βίντεο που αποδεικνύουν τον βασανισμό νεαρών αγριογούρουνων από κυνηγόσκυλα κατ’ εντολή των αφεντικών τους.

Το εκτενές ρεπορτάζ του www.zoosos.gr γι’ αυτό το αίσχος παρακίνησε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) να στείλει επιστολή προς την αρμόδια εισαγγελία για την κακοποίηση αυτών των ζώων. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 όχι μόνο απαγορεύονται οι οποιουδήποτε είδους μονομαχίες ζώων αλλά και οι δημοσιοποίηση τέτοιων βίντεο στο διαδίκτυο.

Αν αντέχετε δείτε το βίντεο και ακούστε τα ουρλιαχτά του μικρού αγριογούρουνου που σφαδάζει καθώς του επιτίθεται τα σκυλιά ενώ κυνηγός του πατάει το κεφάλι για να το ακινητοποιήσει ενώ το έχει δεμένο και με σχοινί.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Π.Φ.Π.Ο. Μάριζα Χριστοδούλου από το Α.Τ. Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του Πολύκαρπου Σκ., ο οποίος φυσικά μόλις είδε το δημοσίευμα μας κατέβασε από τη σελίδα του στο facebook τα βίντεο που αποδεικνύουν τα αίσχη στα οποία μετέχει εκείνος και η πολυπληθής παρέα των κυνηγών φίλων του.

KarposPareaΤο αναμνηστικό στιγμιότυπο...

Τα αγριογουρουνάκια θυμίζουμε ποδοπατούνται στην κυριολεξία ενώ είναι δεμένα από τους κυνηγούς, ώστε ανελέητα να τα δαγκώνουν τα σκυλιά για να εκπαιδεύονται! Τα ουρλιαχτά των ζώων, που υποφέρουν, κανείς λογικός άνθρωπος δεν αντέχει να ακούει.

Όμως τα ηλεκτρονικά ίχνη μένουν και βάσει αυτών ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία. Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε το πότε θα οριστεί η δικάσιμος. Ο Πολύκαρπος Σκ. όταν τον εντόπισε η Αστυνομία και ο αρμόδιος νομοκτηνίατρος είπε ότι η εξόφθαλμη κακοποίηση των γουρουνιών «ήταν παλιά υπόθεση και ότι τώρα δεν γίνεται αυτό».

KinigoiEllinesDiapompefsiThiramatos 11Ο κυνηγός δίνει στον ανήλικο γιο του το όπλο για να μάθει να κυνηγάει ώστε να μην μπλέξει με τα ναρκωτικά!

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Πολύκαρπος Σκ. κατέβασε τα βίντεο, γιατί όπως είπε δεν ήξερε ότι είναι παράνομο να δημοσιοποιεί αυτά τα αίσχη και αφού απείλησε - μέσω faceboook - εκείνους που τον κάρφωσαν δήλωσε και περήφανος που ο γιος του,  όπως φαίνεται και σε σχετική φωτογραφία, αντί να μπλέξει με ναρκωτικά ασχολείται με το κυνήγι και τα όπλα και φωτογραφίζεται - προφανώς με την προτροπή του πατέρα του - κάνοντας ότι πυροβολεί νεκρά ζώα...

Η λογική έχει όρια, η βλακεία προφανώς όχι...

Διαβάστε επίσης:

Αθωώθηκε ο κυνηγός που βασάνιζε συστηματικά αγριογούρουνα από λάθος της Εισαγγελίας Μεσολογγίου (βίντεο)

Στο Μεσολόγγι στις 21/10 η δίκη του κυνηγού που βασάνιζε συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο)

Ναύπακτος: Κυνηγοί - κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο)

Καταγγείλτε την κακοποίηση ζώων μέσω ίντερνετ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. γιαγια

    Το κακό είναι ότι ο λεβέντης πρόλαβε και ζευγάρωσε με αποτέλεσμα το λεβεντόπαιδο της φωτό. Η στείρωσή του θα ήταν λύση για την κοινωνία. Προς ενημέρωσή τους: όσο μεγαλύτερο είναι το όπλο, τόσο περισσότερο πονάει όταν αυτό τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο απόκρυφο σημείο του σώματός σας, χοντροί μάγκες!

  2. Κωστας Κ.

    Η παρεουλα των πρωτογονων δεν θα επρεπε να ειναι στη φυλακη, μαντρωμενους και δεμενους μαζι με τα πληγωμενα αγριογουρουνα επρεπε να τους εχουν.

  3. ρ.ψαρ

    γαμημενοι κομπλεξικοι σκατοβλαχοι...αναθεμα σας που χετε οικογενειες μ αυτα τα μυαλα κ μεγαλωνετε παιδια ....απο κοπαδι αγριογουρουνων σας ευχομαι να βρειτε τραγικο τελος με φριχτους πονους .ουτε καν στη φυλακη ..κ να ανασαινεται - γαμω τα σπιτια σας καριολια .ψοφο ρε

  4. γεωργια φ.

    αυτον τον υπανθρωπο,θα θελα να τον δω στο μερος οπου θα επρεπε εδω και πολυ καιρο να ειναι.στη φυλακη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.