Στηρίξτε μας

Η νηπιαγωγός των Γιαννιτσών που διδάσκει την αγάπη για τα ζώα στους μικρούς μαθητές

29 Σεπτεμβρίου 2011 19:31 | Τα καλά νέα
Η νηπιαγωγός των Γιαννιτσών που διδάσκει την αγάπη για τα ζώα στους μικρούς μαθητές

Μια εξαιρετική ιδέα είχε η νηπιαγωγός, Κική Δημητριάδου, η οποία σε πείσμα της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, προσπαθεί να την εφαρμόσει στους μικρούς μαθητές της τάξης του νηπιαγωγείου, που διδάσκει, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει και να μάθει τα πιτσιρίκια να αγαπούν και τα αδέσποτα ζώα.

Η Κική Δημητριάδου, είναι νηπιαγωγός στο 9ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών. Εδώ και λίγους μήνες  δραστηριοποιείται στον Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών καθώς έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία των θέμα των αδέσποτων ζώων.

Όπως ίδια τονίζει στην επιστολή που απευθύνει στους συναδέλφους της προκειμένου και αυτοί να συμμετάσχουν διαβάζοντας στους μαθητές τους το «ημερολόγιο του αδέσποτου», «χωρίς την εκπαίδευση, την ενημέρωση  και την ευαισθητοποίηση των παιδιών  μας απέναντι στο ζήτημα, αυτό του Σεβασμού της Ζωής,  κάθε προσπάθεια που οφείλει ν’ αναλάβει το Κράτος  (οι Δήμοι εν προκειμένω), δεν θα έχει το  αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Εκ μέρους του Συλλόγου Ζωόφιλων λοιπόν σας απευθύνω αυτό το γράμμα  και  σας ζητάμε την συνεργασία σας στο εγχείρημα που ξεκινώ, και που αφορά το εξής: Πρόκειται για ένα κείμενο ημερολογιακού χαρακτήρα (ή γράμμα  σε συνέχειες) που θα ακολουθεί την πορεία του βιβλίου της Γλώσσας,  ένα… φλύαρο  αλφαβητάρι, εμπλουτισμένο κατά περίπτωση με παραμύθια,  πάντως σίγουρα ένα κείμενο από το οποίο θα διοχετεύονται πληροφορίες και υλικό προβληματισμού  για τα αδέσποτα ζώα.

Πρωταγωνιστής θα είναι  - τί άλλο; - ένας αδέσποτος σκύλος… Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σελίδα από το ημερολόγιο  του "Αδέσποτου" (αυτό θα ‘ναι και τ’ όνομά του), όπως νομίζετε κι όποτε νομίζετε. Θα φτάνει ηλεκτρονικά στο mail  του σχολείου σας κι εσείς απλώς  θα την διαβάζετε στα παιδιά σας  και θα την φωτοτυπείτε στην συνέχεια,  για να  φτάσει  και στο σπίτι τους.

Ίσως αυτό λειτουργήσει κι ως εφόρμηση γι’ άλλες δράσεις, αλλά αυτό θα φανεί στη διάρκεια του. (Στην αρχή του κειμένου χρειάζεται να συμπληρωθεί το όνομα του κάθε παιδιού π.χ.  “Αγαπημένε μου Δημήτρη…”. Σ΄ αυτό το πρώτο mail υπάρχει και μια βοηθητική σελίδα με την επανάληψη της εικόνας του Αδέσποτου, γι’ αυτούς που θα δεχτούν να τον συμπεριλάβουν στους ήρωες του βιβλίου). Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για το χρόνο σας, και σε πείσμα της ανείπωτης οικονομικής δυστυχίας που μας βρήκε, σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά με ελπίδα και διάθεση».

SelidaAdespotou

Διαβάστε επίσης:

Απόψε θα περισσέψουν οι ευχές...‏

Η δασκάλα και τα πιτσιρίκια καθάρισαν την «ντροπή των Νεοελλήνων»

Ο Αδέσποτος θα σας δείξει χάρτινους ήρωες και παραμύθια

Γιαννιτσά: Χελιδονοφωλιές και δεντροφύτευση παρέα με τον Αδέσποτο

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.