Στηρίξτε μας

31.200 ευρώ πρόστιμο από τον Δήμο Κιλκίς επειδή πέταξε το σκυλί του!

11 Ιουλίου 2013 20:23 | Καταγγελίες
31.200 ευρώ πρόστιμο από τον Δήμο Κιλκίς επειδή πέταξε το σκυλί του!

Η πιο μεγάλη χρηματική ποινή για κακοποίηση ζώου!

Στις 26 Ιουνίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι κάποιος στο Σταυροχώρι πέταξε από το αυτοκίνητο του ένα σακί μέσα στο οποίο υπήρχε ένα σκυλί ζωντανό. Για γυναίκα, που περνούσε από το σημείο, είδε τι έγινε, κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, διαπίστωσε ότι μέσα στο τσουβάλι ήταν ένα ζώο ζωντανό και κάλεσε την Αστυνομία.

Εις βάρος του δράστη – που είναι κάτοικος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης – δεν έγινε μόνο καταγγελία για την ποινική του δίωξη, αλλά όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Έφη Σημαιοφορίδου εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, σήμερα έφτασε στα χέρια τους το χαρτί του Δήμου Κιλκίς με ημερομηνία 1/7 το οποίο υπογράφει ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τ.Ο.Α. Φώτης Μισόπουλος, που του επιβάλλει πρόστιμο 31.200 ευρώ για την κακοποίηση του ζώου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και αντιπρόεδρο του φιλοζωικού Χριστόφορο Τουτουντζίδη στο ποσό των 31.200 ευρώ συμπεριλαμβάνονται τα εξής πρόστιμα για επιμέρους αδικήματα: 300 ευρώ για την απουσία μικροτσίπ, 300 ευρώ για μη τήρηση ευζωίας του ζώου, 300 ευρώ γιατί το σκυλί δεν είχε βιβλιάριο, και 300 ευρώ για την εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με την κα Σημαιοφορίδου τα μέλη του συλλόγου έσπευσαν στις 26/6 στο Σταυροχώρι και είδαν το ταλαίπωρο ζώο στο οποίο έδωσαν αρχικά νεράκι για να συνέλθει αφού ήταν εξαιρετικά τρομαγμένο. Ευτυχώς δεν είχε τραύματα εξωτερικά και έτσι το πήραν μαζί τους και το πήγαν στο Κυνοκομείο.

Η σκυλίτσα η Βάλια, που πρόσφατα στειρώθηκε, είναι καλά στην υγεία της και περιμένει εκείνους που θα την υιοθετήσουν και θα την αγαπούν για πάντα. Αν θέλετε να είναι ο τετράποδος σύντροφος σας καλέστε την Έφη Σημαιοφορίδου στο τηλέφωνο: 6998439405 ή στείλτε μήνυμα στο email: [email protected].

Εν αγνοία της αυτή η σκυλίτσα κατάφερε να επιβληθεί για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο χρηματικό πρόστιμο αξίας 31.200 ευρώ από Δήμο για κακοποίηση ζώου στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κιλκίς: Τον καταδίκασε και το δικαστήριο μετά και την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 31.200 ευρώ

Κιλκίς: Αύριο η δίκη του άνδρα που πέταξε μέσα σε τσουβάλι ζωντανό το σκυλί του στο Σταυροχώρι

Συγκέντρωση & πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς ενάντια στις φόλες και την εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Συστηματική εξόντωση αδέσποτων ζώων με φόλες στο Κιλκίς εν όψει της εμποροπανήγυρης

Κιλκίς: Βρήκαν την γάτα νεκρή τυλιγμένη με σχοινί

Κιλκίς: Συγκέντρωσαν τα πτώματα των ζώων έξω από το δημαρχείο (βίντεο)

Στην Ειδομένη του Κιλκίς οι πρόσφυγες μέσα στη σκηνή μαζί με την γάτα τους (βίντεο)

Ποιος κλώτσησε και άφησε παράλυτο το κουτάβι εντός του Γυμνασίου Ευκαρπίας Κιλκίς;

Κιλκίς: Συνελήφθη ο 44χρονος που σκότωσε σκύλο

Κιλκίς: Έχασε τον σκύλο της από φόλα και κατέληξε και εκείνη στο νοσοκομείο

Κιλκίς: Σκότωσε με καραμπίνα τρία σκυλιά

Κιλκίς: Γεωργικό μηχάνημα παρέσυρε ζαρκάδι

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

19 Σχόλια

  1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Καιρός ήταν πια.....τόσες αθώες και αγνές ψυχές να βασανίζονται από άψυχα πλάσματα που θέλουν να λέγονται και άνθρωποι.
    Μακάρι όλοι μας να καταφέρουμε να σώσουμε ο καθένας από ένα τέτοιο πλάσμα..... Μπράβο και πάλι μπράβο... τόσα και άλλα τόσα τους αξίζουν....

  2. Αναστασία

    Επιτέλους!
    Πρέπει να τιμωρούνται όλοι ανεξαιρέτως, όταν κακομεταχειρίζονται ζωάκια και όχι μόνο χρηματικά...

  3. nikos

    ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΟΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ.ΠΡΕΠΕΙ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ

  4. Χριστινα

    Χίλια μπράβο αλλά πέρα απο αυτό θα πρέπει για μένα σε τέτοιες περιπτώσεις δικαστές να ειναι αποκλειστικά δήλωμενοι φιλοζωοι όπως ο δικαστής αυτός!!! Ετσι να πετυχαίνουμε πάντα το καλύτερο για τα ζώα!! Εύγε σε όλους όσους εμπλακεισαν στην ιστορία!!!

  5. DIONISIA

    ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ !!! ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΗ . ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΓΑΜΕ;!!!
    H

  6. tassos

    ΕΥΓΕ στον κυριο Μισοπουλο Φωτη του Δημου Κιλκις που δεν σκεφτηκε-εκρινε ανθρωποκεντρικα-εγωκεντρικα την υποθεση, οπως κανουν στον Δημο Αγ. Δημητριου Αττικης οι "υπευθυνοι"- απο τη Δημαρχο μεχρι τους της Δημοτικης Αστυνομιας- που δεινουν την ευκαιρια στον εγκληματια να συνετιστει και καλα και μεχρι τοτε το καθε ζωακι να υποφερει (εδω ειμαι για να το υποστηριξω αυτο που λεω), ΕΥΓΕ και για την ποινη! και ασε τωρα τον δραστη να τρεχει και να παρακαλαει και να κλαιγεται κι η τσεπη του να καιγεται!.....

  7. tassos

    Συνανθρωποι,...την καταπτηστη διαφημηση του...11880!!!!!!!!!!!!... με την ερημη κοτουλα που την κακομεταχειρΙζεται ο δισκοιλιος Νεατερνταλ την εχετε δει;
    Nα σταματησει η προβολη της Τ Ω Ρ Α και να χρεωθει και τις αναλογες κηρωσεις!
    ΗΜΑΡΤΟΝ.........

  8. Γιωργος Αντωνοπουλος

    Καλη αρχη μπραβω σε ολους σας..
    Επιτελους μηπως αρχιζει και αλλαζει κατι ..
    Πρεπει αυτα τα κτηνη να πληρώνουν και να μπαινουν φυλακη τουλαχιστον πεντε χρονια..

  9. ηρω

    Ελπιζω το προστιμο να ειναι οντως εισπραχθεο, να μην καταφερει το σιχαμα να πεισει κανεναν για οικονομικες αδυναμιες, κλπ κ δεν το πκηρωσει! Να το πληρωσει και να ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΟΛΥ! Ελπιζω να γινει μαθημα σε καθε επομενο κτηνος-to-be οτι τα πραγματα ακομη κ σ αυτη την βαρβαρη χωρα ισως κ να αλλαξουν... Πολλα μπραβο στο Φιλοζωικο Κιλκις, στην κυρια που κρατησε τα στοιχεια του αυτοκινητου κ εσωσε το σκυλι, μπραβο σε ολους οσους ασχοληθηκαν με ενα “απλο ζωο“.!!! Καλη τυχη στην κουκλα, ειναι πανεμορφο ζωακι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.