Στηρίξτε μας

Πυροβόλησε σκυλί και πέτυχε δύο παιδιά στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

28 Σεπτεμβρίου 2011 18:06 | Καταγγελίες
Πυροβόλησε σκυλί και πέτυχε δύο παιδιά στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 ο κάτοικος του χωριού Βλαχέρνα Αρκαδίας, Βαγγέλης Κολλίντζας, δανείστηκε από γείτονα του, Παντελή Παπαχρόνη, μια καραμπίνα, προκειμένου να εξοντώσει ένα αδέσποτο σκυλάκι που τον ενοχλούσε! Σύμφωνα με μαρτυρίες το αδέσποτο δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν και ταϊζόταν από τους κατοίκους, αλλά και ιδιαιτέρως από μια Ιταλίδα, που επίσης διαμένει εκεί.

Ο δράστης – όπως έγινε γνωστό – σφυρίζοντας το έφερε μέχρι την αυλή του και εκεί άρχισε να το πυροβολεί. Όμως τα σκάγια εκτός από το ζώο, χτύπησαν και δύο διερχόμενα παιδιά 12 και 15 χρόνων αντίστοιχα, τα οποία εκείνη την ώρα, πήγαιναν στην πλατεία του χωριού για να δουν μια παράσταση Καραγκιόζη. Το ένα παιδί – ήταν το παιδί του κατόχου της καραμπίνας – και τα σκάγια το πέτυχαν ξυστά στο μάγουλο, ενώ το δεύτερο αγοράκι, τον γιο της Φωτεινής Στρέμπα, το πέτυχαν σε χέρι, αστραγάλους και στην πλάτη, όπως είπε στο www.zoosos.gr η ίδια η κα Στρέμπα.

Ήταν 19:00 όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί και το 12χρονο παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, από τον ίδιο τον δράστη με το Ι.Χ. του. Οι γιατροί αφαίρεσαν μόνο το ένα από τα σκάγια και άφησαν τα υπόλοιπα τρία στο σώμα του, για να τα βγάλουν αργότερα.

Το σοκ, όμως που υπέστη ο 12χρονος μαθητής και η οικογένεια του ήταν μεγάλο. Το σκυλάκι, όταν το αναζήτησε αργότερα την ίδια ημέρα η κυρία, που το φροντίζει, δεν εμφανίστηκε, αν και δεν είχε σκοτωθεί από τις σφαίρες του δράστη, είχε απλά τραυματιστεί. Όπως μας ενημέρωσαν ειπώθηκε στο χωριό ότι «το εξαφάνισαν για να μην πλακώσουν οι οικολόγοι!».

Όμως η ιστορία έχει και συνέχεια. Μετά από έξι μέρες ο 84χρονος πατέρας της Φωτεινής Στρέμπα και παππούς του παιδιού πεθαίνει αιφνιδίως – αφού δεν έπασχε από κάτι – σοκαρισμένος προφανώς από το συμβάν.

Η Φωτεινή Στρέμπα, που είναι κτηνοτρόφος, μας εξηγεί: «H δίωξη σε βάρος του δράστη έγινε αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία, όμως επειδή γλιτώσαμε τα χειρότερα από τύχη διαπίστωσα ψάχνοντας ότι σε περίπου 250 κατοίκους του χωριού αντιστοιχούν περίπου 100 κυνηγετικές άδειες. Δηλαδή σχεδόν όλοι οι άνδρες οπλοφορούν! Με ό,τι και αν αυτό σημαίνει! Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα www.vlaxerna.gr είδα να τους διαφημίζουν κιόλας!».

Αντιγράφουμε από το site τους: «ΟΙ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ… Το κυνήγι ως γνωστόν ξεκίνησε και οι κυνηγοί της Βλαχέρνας έχουν αρχίσει και μετρούν την “σοδειά τους”. Το vlaxerna.gr  τους  παρακολουθεί από κοντά και εύχεται σε όλους καλά κυνήγια και πάντα με τα ταίρια τους…».

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, με αφορμή και αυτή την εγκληματική συμπεριφορά σε βάρος παιδιών και ζώου διερωτάται: «Πόσο εύκολα δίνονται οι άδειες κατοχής όπλου; Είχε άδεια αυτός που δάνεισε την καραμπίνα στον άνθρωπο, που τραυμάτισε τα παιδία και το σκυλί;

Τι διώξεις έχουν ασκηθεί από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, για ποιες αιτίες και εναντίον ποίων; Ασκήθηκε μήνυση και κατά ποίων και για τον τραυματισμό του άτυχου ζώου; Διεξάγεται έρευνα για το που βρίσκεται τώρα το σκυλί, το οποίο έχει εξαφανιστεί; Πως είναι δυνατόν να διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές μέσα στο κέντρο του χωριού; Πως είναι δυνατόν μπροστά στα μάτια παιδιών και ανθρώπων κυνικά να πυροβολούν αδέσποτα ζώα;

Πολλές φορές τα φιλοζωικά σωματεία έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για τις φόλες, όσο και για τους πυροβολισμούς εναντίον ζώων και επανειλημμένα έχουν τονίσει πόσο πιθανόν είναι να τραυματιστούν ή δηλητηριαστούν και άνθρωποι. Περιμένουμε από τον Δήμο, που ανήκει η Βλαχέρνα, την Αστυνομία και την Εισαγγελία να μας δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά μας και να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες τους και για το που βρίσκεται το ζώο.

Περιμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να παρέμβουν. Περιμένουμε να επανεξεταστούν οι άδειες οπλοφορίας των κατοίκων της Βλαχέρνας. Κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που χορηγούνται οι κυνηγετικές άδειες, όταν φτάνουμε στο σημείο κάποιος να δανείζει το όπλο του, έτσι απλά για να πυροβολούνται αδέσποτα, όταν αυτός που πυροβόλησε ρίχνει στο ψαχνό “και όποιον πάρει ο χάρος”, όταν μπροστά στα μάτια παιδιών πυροβολούν».

Διαβάστε επίσης:

Ρώτησαν τους αρμόδιους για τον πυροβολισμό παιδιού και σκύλου στη Βλαχέρνα Αρκαδίας

Την εξαφάνιση των αδέσποτων και όχι την ορθή διαχείριση τους επιθυμεί ο Δήμος Τρίπολης

Τρίπολη: Δίνουν 3.000 ευρώ σε όποιον αποκαλύψει αυτούς που δηλητηριάζουν τ' αδέσποτα με φόλες

Τον απείλησε με καραμπίνα επειδή ζήτησε να μάθει τι απέγιναν τα σκυλιά που παρανόμως περισυλλέγει ο Δήμος Τρίπολης

Με χίλια ζόρια ο Δήμος Τρίπολης τοποθέτησε 2 από τις 15 ταΐστρες που προορίζονται για τ’ αδέσποτα

Τρίπολη: Τον δολοφόνησε επειδή του δηλητηρίασε τα σκυλιά του;

Βρήκε το σκυλί πυροβολημένο κοντά στην Μάκρη Αρκαδίας

Κοτσιρίδι Αρκαδίας: Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκελετωμένο σκύλο

Τρίπολη: Σκλαβωμένο αγριογούρουνο επί 3 χρόνια για να ρίχνει την πίεση στον δυνάστη του!

Τρίπολη: Το αγριογούρουνο βρίσκεται ακόμα στα χέρια του βασανιστή του!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Koula Kremastioti

    Τέτοιες περιπτώσεις με κάνουν και αναρωτιέμαι για την ψυχική υγεία των συνανθρώπων μου. Να φωνάξει το αδέσποτο σκυλάκι για να το πυροβολήσει με τέτοια μανία που στο τέλος πυροβόλησε το ίδιο του το παιδί... Πόση αρρώστια πια;

  2. eleni

    Είδα τα σχόλια σας με καθυστέρηση. Όπως και εσείς θα διαπιστώσατε τίποτα δεν διαγράφετε εκτός από τις βρισιές και τις χυδαιότητες και μάλιστα τα σχόλια ανεβαίνουν αμέσως σε πραγματικό χρόνο!

  3. Mpezenik

    Αγαπητοί φίλοι
    Το γεγονός ότι δεν επιτρέπετε τη δημοσιοποίηση των σχολίων φανερώνει κάποια ανασφάλεια ή αβεβαιότητα για το ρεπορτάζ σας;
    Αναρτήστε παρακαλώ το σχόλιο που έγινε απο μένα πρίν λίγες μέρες.
    Φιλικά, mpezenik.

  4. Mpezenik

    Αγαπητοί φίλοι,
    το συγκεκριμένο περιστατικό απότελεί ένα τυχαίο γεγονός-ατύχημα και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το συσχετίζετε με οποιασδήποτε μορφής κυνηγετική δραστηριότητα των κατοίκων του χωριού.
    Επίσης, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι κανείς από τους πεντακόσιους και πλέον κατοικους του χωριού δεν οπλοφορεί, με την έννοια που δίνεται στο παραπάνω κείμενο, αλλά τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις κατοχής και άδειας κυνηγετικού όπλου για χρήση θήρας κατά την κυνηγετική περίοδο, όπως προβλέπεται από το νόμο και τις αρμόδιες αρχές.
    Τέλος, είναι σαφώς καταδικαστέα απ' τους ντόπιους κατοίκους η απερίσκεπτη ενέργεια κάθε ατόμου, που επιχείρεί να σταματήσει έναν αδέσποτο σκύλο από την απώλεια των οικόσιτων ζώων του με αυτό τον ακραίο τρόπο.
    Φιλικά Mpezeik

  5. ΒΡΑΧΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ <<ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ>> . Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ- Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΒΛΑΧΕΡΝΕΣ ΝΑ <<ΤΟΝ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ>> ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΣΟ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΤΣΙ <<ΑΒΟΗΘΗΤΟ>>. ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ..... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ. ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΛΑΧΕΡΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.... ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.