Στηρίξτε μας

Κάνε τη διαφορά σώζοντας ένα ζώο το Πάσχα

2 Μαΐου 2013 14:23 | Προτάσεις
Κάνε τη διαφορά σώζοντας ένα ζώο το Πάσχα

Η Μ.Κ.Ο. Psychanimal (Ομάδα Ευκαιρία Ζωής για τα ζώα Φάρμας) που δραστηριοποιείται κυρίως στη Θεσσαλονίκη και επικεφαλής της οποίας είναι η κλινική ψυχολόγος Ασημίνα Κουλουκούρη σε συνεργασία με ιδιώτες εθελοντές φιλόζωους κατάφερε να γλυτώσει από το μαχαίρι του χασάπη αρνάκια, κατσικάκια, γουρουνάκια, κοτοπουλάκια και κοκοράκια.

Όλα αυτά τα ζώα γλύτωσαν το θάνατο και πλέον δεν κινδυνεύουν να σφαχτούν, αφού ζουν ως ζώα συντροφιάς στις αυλές φιλόζωων, που δεν τρέφονται με κρέας. Κάποιοι εξ αυτών είναι vegan (δεν τρώνε οτιδήποτε παράγεται από ζώα) κάποιοι είναι χορτοφάγοι.

FarmaSosmena

Τα τρία γουρουνάκια ο Πίκης, ο Πόκος και ο Πικιπόκος, τα αρνάκια Μαυρούλης Μπε και ο Αθώος Ασπρούλης, η κατσικούλα η Τριλιζούλα, τα τέσσερα ξεπουπουλιασμένα κοτάκια και τα τρία κοκοράκια δεν θα γίνουν το γεύμα κανενός. Γλύτωσαν τη σφαγή του Πάσχα «το βάρβαρο και αναχρονιστικό αυτό έθιμο» σύμφωνα με την Μ.Κ.Ο. Psychanimal.

Μια ευκαιρία ζωής

Η Μ.Κ.Ο. Psychanimal εξηγεί και το πώς λειτουργεί και γιατί ασχολείται με τη σωτηρία των ζώων φάρμας. Συγκεκριμένα διαβάζουμε: «για εμάς τους συνειδητοποιημένους φιλόζωους που είμαστε χορτοφάγοι όλα τα ζώα είναι ίδια. Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα Ζώα Φάρμας  (κότες, κοκοράκια, γαλοπούλες, κούνελους και κουνέλες, γουρουνάκια, πρόβατα και κατσικάκια κυρίως) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που άλλες οργανώσεις και σωματεία ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Έτσι δημιουργήθηκε η Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας, ένα νεοσύστατο δίκτυο αυλών και σπιτιών φιλοξενίας μόνο για ζώα φάρμας, με εθελοντές χορτοφάγους που επιθυμούν να σώσουν ένα ζωάκι από τη σφαγή και την μετατροπή του σε κρέας. Σε αυτό το δίκτυο μετέχουν και φιλόζωοι που δεν έγιναν  ακόμη χορτοφάγοι άλλα τους είναι αδύνατον να δουν τα δικά τους ζώα ως φαγητό.

Τα ζώα τα οποία είναι ανεπιθύμητα, αδέσποτα, αυτά που κάποιος ασυνείδητος παράτησε ή βρέθηκαν παρατημένα άρρωστα είναι κυρίως αυτά με τα οποία ασχολούμαστε. Οι πρώτες υιοθεσίες Ζώων Φάρμας άρχισαν. Βρέθηκαν και φιλόζωοι κτηνίατροι στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οι οποίοι δεν τα βλέπουν σαν κομμάτια κρέατος και με αγάπη τα φροντίζουν.

Το δίκτυο αναπτύσσεται σιγά - σιγά κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Δε λαμβάνει κανενός είδους επιχορήγηση ή οικονομική βοήθεια πέραν των ίδιων των εθελοντών που το απαρτίζουν και αυτό το κάνουν καθαρά από αγάπη προς κάθε ζώο θέλοντας να πάνε πέρα από τη χορτοφαγία.

Σας προτείνουμε λοιπόν σήμερα να δείτε τα ζώα, που τρώτε νεκρά, με άλλο μάτι να πάψετε να συμμετέχετε στο φόνο τους με αφορμή  ένα αναχρονιστικό έθιμο.

Και αυτά έχουν συναισθήματα - όπως τα ζώα συντροφιάς - και υποφέρουν αλύπητα στις κτηνοτροφικές μονάδες. Ζουν σαν "ζωντανά κρέατα αγοραστικής μόνο αξίας". Τα προορίζουν για γρήγορη πάχυνση ώστε να τα σφάξουν αφού τα μεταφέρουν όπως – όπως. Κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτά ως έμβια όντα. Τα αντιμετωπίζουν ως αντικείμενα ως άψυχα προϊόντα,  που ζουν σε εξαιρετικά περιορισμένους χώρους, όπου δεν μπορούν να κινηθούν. Εκεί δεν νιώθουν καμιά χαρά και στο τέλος σφάζονται άλλοτε νόμιμα και άλλοτε όχι όπως γνωρίζουμε όλοι ότι γίνεται στην επαρχία ειδικά Χριστούγεννα και Πάσχα».

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς;

Γίνετε χορτοφάγοι. Πληροφορηθείτε για τι είναι η χορτοφαγία πληκτρολογώντας: http://psychanimalvegan.blogspot.gr/

Γίνετε ενεργοί εθελοντές για την προώθηση της χορτοφαγίας.

Γίνετε κι εσείς «φιλοξενητής» ή υιοθετήστε ένα ζωάκι φάρμας και ζήστε μαζί του υπέροχες στιγμές αγάπης και στοργής.

Γίνετε Εικονικοί Γονείς Ζώου Φάρμας και βοηθήστε το από μακριά.

Αναφέρετε, που εντοπίζετε ζώα παρατημένα ή ανεπιθύμητα τα οποία κινδυνεύουν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις δράσεις αυτές στείλτε μήνυμα στο email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Η σφαγή των αμνών το Πάσχα έθιμο ή αμαρτία;

Οικολόγοι Πράσινοι: Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης ή αίματος;

«Μη γίνεσαι συνένοχος στο έγκλημα της σφαγής των αμνών»

Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

Αν το παιδί σας ζητήσει παπάκι για το Πάσχα;

Μας παραπέμπουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κακοποίηση των ορνίθων στους κλωβούς

Πάσχα για τ’ αρνάκια;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.