Στηρίξτε μας

Το zoosos.gr στο Blue Sky TV (βίντεο)

16 Απριλίου 2013 14:06 | Επικαιρότητα
Το zoosos.gr στο Blue Sky TV (βίντεο)

Στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Blue Sky TV φιλοξενήθηκε την περασμένη Πέμπτη 11/4 η διαχειρίστρια του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου. Απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του δελτίου Λεωνίδα Καπερναράκο εξήγησε τη σημασία της εγκυκλίου, που έστειλε στις Εισαγγελίες της χώρας ο Εμμανουήλ - Ρούσσος Παπαδάκης ως πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) σχετικά με τη νομοθεσία και τις ποινές που ισχύουν βάσει του νόμου 4039/2012 για εκείνους που διαπιστώνεται ότι κακοποιούν ζώα.

Η κα Ηλιοπούλου εξήγησε - και μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό βίντεο - ότι είναι λάθος αυτό που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι νομίζουν. Τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων διώκονται με την αυτεπάγγελτη και την αυτόφωρη διαδικασία από τον Φεβρουάριο του 2012 καθώς τότε δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. ο νόμος 4039/2012 και η μη υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 100 ευρώ ισχύει εδώ και έναν χρόνο και όχι από τώρα.

Η κα Ηλιοπούλου σημείωσε πως προέκυψε αυτή η εγκύκλιος που εστάλη στις 11 Απριλίου 2013. Ανέφερε ότι συντάχθηκε μετά τα αλλεπάλληλα αιτήματα που κατέθεσαν τα φιλοζωικά σωματεία – μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στους αρμόδιους φορείς, ώστε να τους κινητοποιήσουν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για να σταματήσουν τα εισαγγελικά όργανα να παραβλέπουν τα όσα τους καταγγέλλονται δεσμεύτηκε σε ημερίδα, που διοργανώθηκε το περασμένο Φεβρουάριο από την Π.Φ.Π.Ο. και την Ε.Ε.Ε. ότι θα στείλει οδηγίες. Έτσι και έκανε.

Διαβάστε επίσης:

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Τι ακριβώς διευκρινίζει η εγκύκλιος που εστάλη στις Εισαγγελίες

Δυναμικό παρών από το φιλοζωικό κίνημα της χώρας στην ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο.

Στη ΝΕΤ το www.zoosos.gr

Στο MEGA το www.zoosos.gr

Ένας χρόνος www.zoosos.gr

Ούτε νωρίς ούτε αργά... για να σκεφτούμε τα ζώα!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.