Στηρίξτε μας

Παράνομο εκτροφείο - κολαστήριο ζώων στον Αγ. Στέφανο Αττικής

12 Απριλίου 2013 10:40 | Καταγγελίες
Παράνομο εκτροφείο - κολαστήριο ζώων στον Αγ. Στέφανο Αττικής

Σακούλες γεμάτες πτώματα…

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) φέρνει στη δημοσιότητα στοιχεία για ένα ακόμα παράνομο εκτροφείο ζώων – κυρίως κυνηγόσκυλων – που βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Οι φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύουμε αποδεικνύουν ελάχιστα απ’ όσα πραγματικά συμβαίνουν εκεί. Ζώα αλυσοδεμένα, σκελετωμένα, έτοιμα να φάνε το ένα το άλλο από την πείνα, σκυλιά που αναπαράγονται ανεξέλεγκτα για να βγάζουν κέρδος οι εκμεταλλευτές τους, σακούλες γεμάτες πτώματα συνθέτουν το παζλ με τις εικόνες φρίκης.

EktrofeioParanomoAgiosStefanos (1)Πολλά τα νεκρά σκυλιά...

Σύμφωνα με την Ε.Φ.Ε. «Το κολαστήριο των ζώων λειτουργεί εδώ και καιρό και βρίσκεται πέραν της οδού Τραπεζούντος μετά το νεκροταφείο της περιοχής. Είναι γνωστό στους κυνηγούς τους οποίους εφοδιάζει με κυνηγόσκυλα, που ζουν σε άθλιες και τραγικές συνθήκες. Αυτοσχέδια κλουβιά στα οποία οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες.

EktrofeioParanomoAgiosStefanos (4)Πόιντερ και άλλα κυνηγόσκυλα σε άθλιες συνθήκες...

Σκυλιά δεμένα πρόχειρα με σκοινιά (!) που έχουν καταντήσει φοβικά. Υποσιτισμένα, βρώμικα, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες ευζωίας, ζευγαρώνουν συνεχώς για να παράγουν εισόδημα για τους άθλιους που τα διαχειρίζονται. Ζώα που ζουν σε χειρότερες συνθήκες από οποιοδήποτε αδέσποτο, σε κατάσταση τρόμου αλλά και επιρρεπή σε κανιβαλισμό λόγω πείνας, συνθέτουν το παζλ του ανήκουστου εγκλήματος που διαπράττεται καθημερινά στο εν λόγω κολαστήριο - εκτροφείο.

Περιττό να σημειώσουμε την ανάγκη άμεσης επέμβασης του εισαγγελέα και την ανάμειξη των αστυνομικών και άλλων αρμόδιων κρατικών αρχών στην υπόθεση. Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία θα καταθέσει άμεσα πλήρη φάκελο με όσα στοιχεία διαθέτει στην Εισαγγελία ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την ιστοσελίδα της www.filozoiki.gr στον αγώνα για να σταματήσει αυτό το αίσχος που προσβάλει τον σύγχρονο πολιτισμό στη χώρα μας.

EktrofeioParanomoAgiosStefanos (5)Κακοποιημένα ζώα ως μηχανές αναπαραγωγής και κέρδους...

Καλούμε τους φιλόζωους να μη διστάζουν επωνύμως να καταγγέλλουν κάθε παρόμοιο περιστατικό που πέφτει στην αντίληψή τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο.

Ο στόχος είναι να εξαλειφθούν αυτά τα αίσχη. Με την κοινωνία να βρίσκεται σε κορύφωση κρίσης, οικονομικής αλλά και ηθικής, τα φαινόμενα “άσκησης” τέτοιων δήθεν επαγγελμάτων, αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται προσφέροντας εισόδημα στους αχρείους που παριστάνουν τους επαγγελματίες χωρίς να τηρούν κανένα κανόνα και χωρίς να υπόκεινται σε έλεγχο» τονίζει η Ε.Φ.Ε.

ektrofeioAgStefanos (5)

Διαβάστε επίσης:

Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής (βίντεο)

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον άνδρα που πλάκωσε στο ξύλο έναν σκύλο στον Άγιο Στέφανο Αττικής

Προς Α.Τ. Αγίου Στεφάνου: Και ο άγιος φοβέρα θέλει!

Βρήκε τον σκύλο σουβλισμένο με σίδερο στην Άνοιξη Αττικής!

Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε στην κυριολεξία σουβλισμένος με σίδερο στην Άνοιξη Αττικής

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. GIANNHS ANTONIOU

    ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤ/ΕΠΩΝΥΜΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ!!!

  2. ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΩΡΟΠΟ,ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ

  3. katerina

    Εγω δε μπορω να καταλαβω,συμφωνα με το νεο νομο,μαζικες κακοποιησεις και θανατωσεισ ζωων συντροφιας,δεν επιφερουν ποινες για το καθε ενα ξεχωριστα?Γιατι ποτε δεν το εχω δει να γινεται..?ΜΟνο καταδικαζονται λεσ κ κακοποιησαν ενα μονο ζωο?

  4. Μαρια

    Εϊναι καθήκον κάθε ενεργού φιλόζωου πολίτη να καταγγέλει κάθε παρανομία που πέφτει στην αντίληψή του. Πρέπει να υπάρξουν πολλαπλές και αυστηρές τιμωρίες στους παράνομους εκτροφείς.

    Με την ψήφιση των τροπολογιών του Νόμου 4039 που θα υποχρεούνται να έχουν άδεια από το κράτος για κάθε γέννα, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα δούμε ποιοι είναι οι εκτροφείς και ποιοί οι δήθεν "εκτροφείς"...

    Το ότι ο συγκεκριμένος εξέτρεφε κυνηγόσκυλα και οι κυνηγοί αντί να τον καταγγείλουν απλά αγόραζαν δεν νομίζω πως προξενεί έκπληξη σε οποιονδήποτε.... Οι κυνηγοί πάντοτε χαρακτηρίζονται από σκληρότητα στον χαρακτήρα τους, οπότε τις άθλιες συνθήκες θα τις θεωρούσαν...φυσιολογικές....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.