Στηρίξτε μας

Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά με θέμα το κυνήγι!

1 Απριλίου 2013 11:15 | Επικαιρότητα
Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά με θέμα το κυνήγι!

Πόσο εκπαιδευτικό είναι να προτρέπεις τα παιδιά να ζωγραφίσουν για το κυνήγι και μάλιστα να διαγωνιστούν γι’ αυτό; Και όμως ο σύλλογος «ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ» προτρέπει πιτσιρίκια – παιδιά που πηγαίνουν στο Δημοτικό – να συμμετάσχουν σε αυτόν τον «εκπαιδευτικό» διαγωνισμό για να κερδίσουν παιχνίδια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν έπαινο για τη συμμετοχή τους. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει ανά ηλικία. Το συνολικό έπαθλο για τις καλύτερες ζωγραφιές είναι 300 ευρώ υπό τη μορφή δωροεπιταγών για πολυκατάστημα παιχνιδιών».

OrionZografikiPaidiaΑλήθεια ποιος φυσιολογικός γονιός θα βάλει το παιδί του να ζωγραφίσει σκοτωμένα ζώα, αίματα, όπλα, φυσίγγια, ξεσκισμένα κυνηγόσκυλα;

Αλήθεια ποιος φυσιολογικός γονιός θα βάλει το παιδί του να ζωγραφίσει σκοτωμένα ζώα, αίματα, όπλα, φυσίγγια, ξεσκισμένα κυνηγόσκυλα με τραύματα που έχουν προκληθεί π.χ. τα αγριογούρουνα καθώς αυτά παλεύουν να ξεφύγουν; Ή μήπως όλα αυτά δεν είναι το κυνήγι;

Την εποχή των σπηλαίων προφανώς και ήταν εξαιρετικά χρήσιμο οι γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους πώς να θηρεύουν ζώα, αφού έτσι εξασφάλιζαν την τροφή άρα και την επιβίωση τους.

Όμως τον 21ο αιώνα οφείλουμε να προβληματιστούμε και να αναθεωρήσουμε τη στάση μας γύρω από τα «σπορ» που στοχεύουν στην εξόντωση ζώων για να ικανοποιηθούν τα «αρχέγονα» ένστικτα των ανθρώπων κυνηγών, ψαράδων κ.ο.κ.

Η φωτογραφία που ενδεχομένως «εμπνεύσει» τα παιδιά είναι από σελίδα κυνηγού στο facebook από το Βελβεντό Κοζάνης.

Διαβάστε επίσης:

Μη σύννομη η συμμετοχή κυνηγών στις επιτροπές για τα αδέσποτα

Κιλκίς: Κυνηγός βάζει τον σκύλο του να δαγκώνει το παράλυτο αλλά ζωντανό αγριογούρουνο που έχει πυροβολήσει (βίντεο)

Καταδικάστηκε με αναστολή κυνηγός που βασάνιζε μαζί με άλλους αγριογούρουνο στην Ασφάκα Ιωαννίνων & ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο

Κυνηγός αφήνει τα σκυλιά να βασανίζουν τραυματισμένο αγριογούρουνο και ανεβάζει το βίντεο στο facebook

Κυνηγοί κλωτσούν επανειλημμένα τραυματισμένο αγριογούρουνο & το βασανίζουν πετώντας ογκόλιθο στο κεφάλι του (βίντεο)

Γιάννενα: Κυνηγοί - σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

Κυνηγοί στην Καβάλα βασανίζουν με τα σκυλιά τους το αλυσοδεμένο αγριογούρουνο

Κυνηγοί βασανίζουν μέχρι θανάτου αγριογούρουνο και ανεβάζουν το κατόρθωμα τους στο facebook (βίντεο)

Δράμα: Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους (βίντεο)

Ναύπακτος: Κυνηγοί – κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο)

Σχηματίστηκε δικογραφία για την κακοποίηση αγριογούρουνων από κυνηγούς (βίντεο)

Πυροβόλησε σκυλί και πέτυχε δύο παιδιά στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου στον Έβρο σκοτώνει προστατευόμενα είδη και τα δημοσιεύει στο facebook

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε τον λαγό (βίντεο)

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. Kyriaki Kefala

    Είναι απίστευτο! όλοι εσείς που θέλετε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα, στην προκειμένη το βαρβαρο χόμπι πόσες ανοησίες αραδιαζετε εδώ! Και δυστυχώς το κακο ειναι οτι, ολο αυτο δεν το αφήνετε να τελιώσει μαζί σας όταν με το καλό μας αφήσετε χρόνους αλλά, θέλετε να το περάσετε και σε αθώα πλάσματα! Τα παιδιά σας! ΝΤΡΟΠΉ

  2. jim labrako

    Το κυνηγι δεν ειναι σπορ ειναι τροπος ζωης.Τυνχανει να ειμαι κι εγω εν ζωη εξαιτιας αυτου,συγκεκριμενα ο παππους δεινος κυνηγος απετρεψε την πεινα να σκοτωσει τα κουταβια του εξ ου κι ο πατερας μου και η μητερα μου.Δεν αντιλαμβανομαι τιποτα το αρνητικο απ το κυνηγι εκτος την λαθροθηρια την παραβιαση των κανονων θηρας και τον μη σεβασμο της βιοποικιλοτητας.Επ ουδενι δεν ειναι τυχαια ολα αυτα τα αρχεγονα ενστοικτα που μας κανουν ολους λιγο πολυ κυνηγους στη ζωη μας.Οσον αφορα τους κυνηγετικους σκυλους πιστεψτε με κανουν οτι ακριβως αγαπουν και με το παραπανω.Υπαρχει και το μεγαλο θεμα της οικολογιας,φυσιολατρειας,φυσιοπροστασιας που εδω δεν υπαρχουν καλυτεροι υπερασπιστες και φροντιστες απο ΣΥΝΕΙΔΙΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ με αμεσες αναφορες στην ποικιλομορφια και καθε δυσμενη παραβιαση του δασους της λιμνης του βουνου.

  3. ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ

    Μένω στην ύπαιθρο,σε ένα λόφο.Ενα από τα σκυλιά μου,ο Κανέλλος είναι πρώην κυνηγόσκυλο που το εγκατέλειψε κάποιος ζωόφιλος κυνηγός.Τον χειμώνα,όταν χιονίζει κ το χιόνι 70 εκατοστά σκεπάζει τα πάντα,τότε που τα πουλιά κ τα ζώα δεν βρίσκουν τίποτα να φάνε,ακούγονται από μακριά πυροβολισμοί.Κάποιο τζιπ με air condition κουβαλάει χορτάτους(από κρέας του σούπερ μάρκετ) κυνηγούς,ντυμένους με ζεστά ρούχα,οι οποίοι στήνουν ενέδρες κ πυροβολούν ότι παγωμένο και νηστικό κινείται,κι ύστερα επιστρέφουν στην πόλη τους να το μαγειρέψουν.Είναι ωραίο σπορ το κυνήγι,είναι ωραίο που ο κυνηγός αφαιρεί από την φύση (που ανήκει σε όλους μας)ότι γουστάρει,είναι αθλητικό που ανταγωνίζεται άοπλα,ξενηστικωμένα ζώα,με σύγχρονο εξοπλισμό κ ανέσεις,είναι νόμιμο που κυνηγάει με άδεια αγορασμένη από το κράτος(ή χωρίς άδεια-"μεμονωμένα περιστατικά"??).Είναι ενδιαφέρον ότι για τον κυνηγό δεν υπάρχουν ζώα,υπάρχουν θύματα-θηράματα(λαγοι,πουλιά κλπ)κ εργαλεία(κυνηγόσκυλα)καλά ή κακά.Το πιό ενδιαφέρον όμως είναι,πως αν ποτέ ο ίδιος ο κυνηγός γίνει θύμα επίθεσης,αν 3-4 τύποι τον στριμώξουν ενώ βαδίζει ανύποπτος,ή κουρασμένος,ή αδύναμος και τον χτυπήσουν με το δίκιο του ισχυρού,όλο αυτό δεν θα το ονομάσει αθλητισμό,αλλά αδικία,θράσος και αλητεία!Γιατί άραγε???

  4. Γεωργία Μ

    Σκέψεις για την «κριτική» στο συγκεκριμένο διαγωνισμό:

    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το καυστικό σχόλιό σας σχετικά με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ζωγραφικής. Ως επισκέπτης στην έκθεση ΝΑΤΕΧ είδα ότι αντιμετωπίστηκε σαν κάθε άλλον διαγωνισμός ζωγραφικής. Οι επισκέπτες - γονείς εξέφραζαν τα καλύτερα σχόλια και για την πρωτοβουλία αλλά και για το θέμα (μάλιστα εξηγούσαν στα παιδιά τι περίπου πρέπει να ζωγραφίσουν), τα δε παιδιά, έπαιρναν με χαρά έντυπα συμμετοχής (για να ζωγραφίσουν αργότερα στο σπίτι τους) ή ζητούσαν από τους γονείς τους να τα περιμένουν προκειμένου ζωγραφίσουν κάτι, άμεσα, εκεί, στο περίπτερο του Ωρίων. Αυτό δεν είναι ελευθερία έκφρασης; Και μάλιστα με την συναίνεση των γονιών των παιδιών;
    Προσωπικά, με ενοχλούν κάποιοι άλλοι διαγωνισμοί ζωγραφικής που διοργανώνουν ορισμένες ζωοφιλικές οργανώσεις, όμως δεν θα κηρύξω και «επανάσταση»! Απλά συμβουλεύω τα παιδιά μου ή τα παιδιά συγγενών μου να μην συμμετέχουν.
    Για παράδειγμα, με ενοχλεί όταν διάφοροι σύλλογοι, ΜΚΟ, κλπ, δημιουργούν παιδικά παραμύθια με εικόνες που τα ζώα παρομοιάζονται ως άνθρωποι. Επίσης με ενοχλεί όταν προωθούν ακόμα και σε σχολεία μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ή μέσω διαγωνισμών ζωγραφικής, εικόνές ζώων με «ψευδο - ανθρώπινες ιδιότητες» (δηλαδή τα σκυλάκια, αλεπουδίτσες, λύκους, αρκουδάκια κλπ να αποδίδονται σαν να έχουν ανθρώπινη υπόσταση, ντυμένα με ρουχαλάκια, σαν να κάνουν ανθρώπινες δραστηριότητες κλπ). Και αυτή η ενόχλησή μου, λαμβάνοντας υπόψη και τον εκτροχιασμό της έννοιας της ζωοφιλίας σε κάποιες χώρες (πρόσφατα μάθαμε με φρίκη για τον σύλλογο κτηνοβατών στη Γερμανία ή για τη νέα μόδα, που την αποκαλούν ως «Gou Gou Chuan Siwa» κλπ) σταδιακά γίνεται ακόμα εντονότερη, όχι μόνο γιατί προσβάλλει την αισθητική μου, αλλά τη θεωρώ πλέον άκρως αντιπαιδαγωγική και σε κάποιον βαθμό επικίνδυνη. (Δημιουργεί στρεβλώσεις στα μάτια των παιδιών για την έννοια της ζωοφιλίας).
    Πιστεύω ότι είναι υπερβολική η αρνητική κριτική σας για τον διαγωνισμό ζωγραφικής του συγκεκριμένου συλλόγου. Η κυνοφιλία με την οποία είναι εξοικειωμένα πολλά παιδιά (ειδικά των κατοίκων της υπαίθρου, των κυνηγών κλπ), όπως και η ζωοφιλία (την οποία λέτε ότι προασπίζεστε), είναι το ίδιο πράγμα. Και τα δύο σημαίνουν αγάπη και σεβασμός στα ζώα καθώς και αποδοχή συγκεκριμένων ρόλων των ζώων όπως έχουν εξελιχθεί μέσα στους αιώνες και σύμφωνα με τους διαμορφωμένους νόμους και κανόνες.
    Γεωργία Μ.

  5. ΝίκοςΠ.

    Ασχολούμαι από μικρός με το ψάρεμα. Ακόμα και σήμερα, πατέρας δυο παιδιών, τα Σαββατοκύριακα αφιερώνω μερικές ώρες στην αγαπημένη μου απασχόληση. Και δεν είναι λίγες οι φορές που η τύχη χαμογελά και τρώμε κανένα φρέσκο ψαράκι στο σπίτι. Για το κυνήγι και τους κυνηγούς πάντα ένοιωθα μια αδιαφορία έως απέχθεια...

    Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στην έκθεση Natex μαζί με τη μεγάλη κόρη μου (2α δημοτικού) και κάποια στιγμή περάσαμε εμπρός από το περίπτερο του Ωρίωνα.
    "Καλησπέρα, εσείς κυνηγάτε στη θάλασσα ή στη στεριά;" ήταν η ερώτηση από έναν ευγενικό και χαμογελαστό τύπο που εμφανίστηκε μπροστά μου.
    Να πω την αλήθεια, ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κι εγώ "κυνηγούσα".
    "Στη θάλασσα", απάντησα αμήχανα.
    "Διοργανώνουμε διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα το κυνήγι, θα θέλατε να συμμετάσχει η κόρη σας;"
    "Ναί μπαμπά!!", πετάχτηκε η κόρη μου, βλέποντας και άλλα παιδάκια να ζωγραφίζουν εκεί δίπλα.

    Ετσι, συμμετείχαμε κι εμείς στο διαγωνισμό του "Ωρίωνα". Η κόρη μου, έχοντας βιώματα από τη θάλασσα, επέλεξε να ζωγραφίσει μια σκηνή με ψάρεμα. Οση ώρα ζωγράφιζε, τα παιδιά στο περίπτερο με κέρασαν μια τσικουδιά και πιάσαμε την κουβέντα.
    Εκεί διαπίστωσα ότι το περίπτερό τους ήταν στολισμένο με πολύ όμορφες φωτογραφίες πουλιών, κάποια από τα οποία δεν τα είχα ξαναδεί και δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να υπήρχαν στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες, όπως μου είπαν, προέρχονται κυρίως από τα μέλη του συλλόγου. Σε ένα laptop έπαιζε μια παρουσίαση με φωτογραφίες από εκδηλώσεις και κυνήγια μελών του συλλόγου. Πουθενά δεν είδα αίματα, πουθενά δεν είδα εικόνες που προσβάλουν την αισθητική, σαν αυτή που επιλέξατε εσείς για να συνοδεύσετε το άρθρο.

    Στην έκθεση είχε και παρουσιάσεις σκύλων, κυνηγετικών. Η κόρη μου ξετρελάθηκε! Ωραία σκυλιά, ζωηρά και χαρούμενα, καμία σχέση με τα δύσμοιρα χοντροκαμωμένα σκυλάκια που κάποιοι σέρνουν με το λουρί ξωπίσω τους στα πάρκα της πόλης . Αυτό όμως που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η φροντίδα και η αγάπη που τους έδειχναν οι συνοδοί τους.
    "Μή φοβάστε, είναι καθαρό και πολύ φιλικό με τα παιδιά, ζει μαζί μας μέσα στο σπίτι όλη την εβδομάδα και το Σ/Κ πηγαίνουμε κυνήγι", μου εξήγησε ο καλοσυνάτος μεσήλικας κύριος όταν προσπάθησα να αποτρέψω την κόρη μου που ήθελε να χαϊδέψει ένα μεγαλόσωμο σκύλο που βρέθηκε κοντά της.

    Εν κατακλείδει, από την ημέρα εκείνη στην έκθεση, κατάλαβα ότι είμαι κι εγώ κυνηγός και ότι το κυνήγι στη στεριά δεν έχει πολλές διαφορές από το κυνήγι στη θάλασσα. Το ίδιο μεράκι συνδέει τους ανθρώπους με τη φύση, διαφέρει μόνο το θήραμα και το περιβάλλον στο οποίο αυτό ζει. Τα Χριστούγεννα, στο χωριό της γυναίκας μου, μάλλον θα αποδεχτώ την πρόσκληση των εξαδέρφων της που κάθε χρόνο προσπαθούσαν ματαίως να με πείσουν να πάω μαζί τους για κυνήγι... στη στεριά!!

  6. petros

    καλυτερα το παιδι μου κυνηγος παρα σε ενα λαπτοπ η να πηγαινει στην μπαπ και για πια οικολογια μιλατε γιαυτους που δεν εχουνε ανεβει ποτε σε βουνο η που φτιαχνουνε βιλες 2 δεν ειναι ολοι οι κυνηγοι δολοφονοι και αγαπανε τα σκυλια τους πιο πολυ απο κατι δηθεν οικολογους

  7. matina

    popo plaka kanete!!! k ego stin arxi otan diavasa pos paidia tha zografisoun me thema t kinigi skeftika pos skopos tou diagonismou tha einai na euaisthitopoiisei tn kosmo oste na stathei kata tou apotropaiou autou athlimatos!!!!! sovara tr perimenoun pos iparxei periptosei ena paidi na mporesei na oraiopoiisei ton thanato enos zoou mesa apo tn zografia tou???? eleos ...........

  8. Μανδάλη Μυρτω

    Λυπαμαι πολυ που ανρθωποι νοημονες, εκπαιδευτικοι, γονεις, δεν αντιλαμβανονται ακομη οτι το κυνηγι δεν ειναι αθλημα αφου οι αλλοι "παιχτες" δεν γνωριζουν οτι συμμετεχουν. Και ακομη ειναι κριμα το οτι αντι να διδασκεται η ομορφια μεσω της ζωγραφικης, διδασκεται η βια κ η απεικονηση οπλοων. Κριμα.

  9. Θάνος

    Άρχισαν να φοβούνται μήπως δεν διαιωνιστεί το είδος τους; Εξαπλώνονται σαν την γρίπη και θέλουν να μολύνουν τους ευαίσθητους οργανισμούς των παιδιών.

    Η γρίπη των κυνηγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.