Στηρίξτε μας

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

6 Σεπτεμβρίου 2011 18:55 | Καταγγελίες
Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) αλλά και οι ενεργοί φιλόζωοι πολίτες του δήμου της περιοχής διαμαρτύρονται εντόνως για την απαράδεκτη – όπως την χαρακτηρίζουν – κατάσταση, που επικρατεί στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Σε επιστολή τους – που επιδόθηκε (χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα ή αντίδραση) στο γραφείο δημάρχου και στο γραφείο αντιδημάρχου στις 30 Αυγούστου 2011 – αναφέρουν: «Δεν παραβλέπουμε το ενδιαφέρον, το οποίο χαρακτηρίζει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Νίκο Στεργίου, αλλά και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την στάση της κτηνιάτρου του Δήμου, η οποία επιδεικνύει αχαρακτήριστη αδιαφορία για τη φροντίδα των ζώων του καταφυγίου, καλυπτόμενη από την ανοχή της Δημοτικής αρχής.

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, διαθέτει νόμιμο κτηνιατρείο, το οποίο μάλιστα τον τελευταίο καιρό και λόγω της συνεργασίας του Δήμου με εθελοντές κτηνίατρους της οργάνωσης ΕΤΝ της Γερμανίας, (σ.σ. βλέπε φωτογραφία) οι οποίοι στείρωσαν στην περιοχή μας περισσότερα από 500 ζώα, έχει εξοπλιστεί με ότι ακριβώς χρειάζεται για να διενεργούνται σ’ αυτό κάθε φύσεως κτηνιατρικές πράξεις.

Ωστόσο, στο εν λόγω κτηνιατρείο και με εντολή της κτηνιάτρου, υπαλλήλου του Δήμου, έχει μπει λουκέτο. Είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι ο Δήμος Σερρών ενώ διαθέτει τον απαραίτητο χώρο και την αρμόδιο επιστήμονα υπάλληλο, που υποχρέωση έχει να εξετάζει, να θεραπεύει και να στειρώνει τα φιλοξενούμενα στο καταφύγιο του και όχι μόνο αδέσποτα ζώα, κρατά τον χώρο κλειστό και επιτρέπει στον υπάλληλο του να επιδεικνύει αυτή την άλογη και προκλητική αδιαφορία για την εκτέλεση των καθηκόντων του, με αποτέλεσμα τα φιλοξενούμενα στο καταφύγιο ζώα να πεθαίνουν μαστιζόμενα από επιδημίες και άλλα νοσήματα.

Ο Φ.Ο.Σ. και οι ενεργοί φιλόζωοι πολίτες του Δήμου μας, απαιτούν να ανοίξει το κτηνιατρείο του Δήμου και να ελέγχεται η κτηνίατρος του στην άσκηση των καθηκόντων της. Όλοι γνωρίζουμε με πόσο κόπο του Δήμου, του Φ.Ο.Σ. και των εθελοντών κτηνιάτρων πετύχαμε, πρωτοπόροι σε όλοι τη χώρα, να στειρωθούν 536 ζώα, με νόμιμο τρόπο, στην περιοχή μας.

Δεν μπορεί να επιτρέψουμε τώρα, να προκύπτουν γεννήσεις από όσα ζώα δεν καταφέραμε να στειρωθούν σ’ αυτήν τη μεγάλη εξόρμηση που κάναμε και να μηδενίζεται το έργο όλων μας. Αν η κτηνίατρος του Δήμου δεν μπορεί ή δεν θέλει να συνεχίσει αυτό το έργο, απαιτούμε να αντικατασταθεί από έναν πιο ικανό και ευσυνείδητο συνάδελφο της.

Θεωρούμε δεδομένη την επιθυμία όλων για τον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων στην περιοχή μας αλλά και στη χώρα μας γενικότερα και για το λόγο αυτό πρέπει να μας χαρακτηρίζει όλους η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα σε ότι κάνουμε σχετικά με τα αδέσποτα ζώα».

Εμείς από την πλευρά γνωρίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν – αν και διαθέτουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους – οι εθελοντές και τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που επιτρέπει στη συγκεκριμένη κτηνίατρο – δημόσια υπάλληλο να μένει αλώβητη παρ’ όλες τις καταγγελίες για τη μη σωστή εκτέλεση των καθηκόντων της. Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, τι έχει να πει;

Μήπως οι φιλοζωικές οργανώσεις πρέπει να στραφούν στον γενικό επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης, Λέοντα Ρακιντζή, για να λυθεί το θέμα; Ως εδώ φτάσαμε;

Διαβάστε επίσης:

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Εισαγγελέας και κτηνίατρος δεν διαπίστωσαν κακοποίηση του σκελετωμένου και αλυσοδεμένου σκύλου που ήταν χωρίς τροφή και νερό

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.