Στηρίξτε μας

Κατερίνη: Μικρές οι ποινές για τις κυνομαχίες!

5 Μαρτίου 2013 08:46 | Καταγγελίες
Κατερίνη: Μικρές οι ποινές για τις κυνομαχίες!

Καταδικάστηκαν 13 από τους 17 κατηγορουμένους

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης αποφάσισε χθες το βράδυ μετά από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία να καταδικάσει με ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ τον ιδιοκτήτη του στάβλου (που βρίσκεται έξω από την πόλη της Κατερίνης πίσω από το κέντρο διασκέδασης «Πιερίδα») τον οποίο είχε μετατρέψει σε αρένα κυνομαχιών.Στους δύο άνδρες, που μέσα στα Ι.Χ. τους βρέθηκαν τα 6 καταματωμένα Πιτ Μπούλ και το ένα νεκρό, επιβλήθηκε η ποινή των δύο μηνών φυλάκισης με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Στους περισσότερους από τους συλληφθέντες που παρευρίσκονταν στην αρένα επιβλήθηκε 2 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Ενώ ένας εκ των συλληφθέντων κάτοικος Σερρών απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, αφού ειπώθηκε ότι συνελήφθη έξω από τον χώρο της αρένας και έγινε δεκτό από το δικαστήριο ότι ήταν τυχαία εκεί. Τρεις ακόμα αθωώθηκαν.

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους δύο από τα 6 σκυλιά, που εντοπίστηκαν σε οχήματα. Το ένα από τα ζώα δεν έφερε τραύματα και είχε τσιπάκι. Φέρεται ότι ανήκει στον συλληφθέντα μόνιμο κάτοικο Λαυρίου όμως δεν έχει διευκρινιστεί το αν ο συγκεκριμένος άνδρας έχει νόμιμα δηλώσει το ζώο του και έχει το τριπλότυπο του μικροτσίπ που αποδεικνύει ότι δεν έχει κλέψει αυτόν τον σκύλο.

Το δεύτερο σκυλί αποφασίστηκε να επιστρέψει στον συλληφθέντα που είναι κάτοικος Κατερίνης. Το ζώο δεν ήταν τραυματισμένο αλλά είχε πολλά σημάδια από παλιότερα μεγάλα τραύματα ενώ ο ιδιοκτήτης του ισχυρίστηκε ότι το έχει για το κυνήγι αγριογούρουνων.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν - εξαιτίας της έλλειψης στοιχείων - θεωρήθηκαν από τους εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων εξαιρετικά μικρές. Το γεγονός ότι δεν κατασχέθηκαν τα χρήματα των στοιχημάτων καθώς η αστυνομική δύναμη των 6 ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. δεν επαρκούσε για τη σύλληψη του συνόλου των παρευρισκομένων και επέτρεψε να διαφύγουν θεατές και διοργανωτές των κυνομαχιών με οχήματα μέσα στα οποία υπήρχαν τα λεφτά, τα ζώα και υλικά για τη φροντίδα τραυμάτων γάζες, οροί κ.ά. οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη.

Ο λόγος που η αστυνομική επιχείρηση δεν έγινε πιο οργανωμένα ήταν κυρίως εξαιτίας της έλλειψης χρόνου. Το τηλεφώνημα του αγνώστου στο Α.Τ. Κατερίνης έγινε στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, όμως οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης ήταν γνωστοί ως φυσικά πρόσωπα στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι και γνωστοί στις αρχές.

Αν η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας περίμενε να σταλεί αστυνομική δύναμη από άλλη διεύθυνση δεν θα ήταν εφικτή η σύλληψη κανενός, αφού η διεξαγωγή των κυνομαχιών θα είχε τελειώσει.

Δεδομένων των στοιχείων – αφού η δικογραφία είχε πολλά κενά και κατέθεσε μόνο ένας από τους 6 αστυνομικούς αυτόπτες μάρτυρες – οι ποινές είναι οι αρμόζουσες. Εντούτοις θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης καθώς πλήθος στοιχείων συγκεντρώνονται από τα φιλοζωικά σωματεία και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες προς όλους τους εμπλεκόμενους κάτι που δε συνέβη τώρα εξαιτίας της πίεσης του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελία Κατερίνης: Δεν θα επιστραφούν στους καταδικασθέντες για κυνομαχίες τα σκυλιά

Σιωπηρή διαμαρτυρία στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης για τις κυνομαχίες

Καταματωμένα και τρομαγμένα τα σκυλιά από τις κυνομαχίες στην Κατερίνη

Κατερίνη: Τους παρέσυραν! Δεν γνώριζαν ότι θα έβλεπαν κυνομαχίες!

Κατερίνη: Ξεκίνησε η δίκη των 17 για τις κυνομαχίες

Κατερίνη: Ζητούν να απαγορευτεί στους 17 συλληφθέντες η απόκτηση οποιουδήποτε ζώου

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Μαρί

    Αυτή είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία.
    Αυτοί είναι οι κάτοικοι της που υπεριφανεύονται για τον πολιτισμό τους (και οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια).
    Διαφθορά ,εκμετάλευση ,κακοποίηση.
    Ντροπή σε όλους μας που συνεχίζουμε να έχουμε ΑΥΤΟ το κράτος.

  2. Dora

    Μα καλα δωσαν πισω τα σκυλια στους δυο υπανθρωπους "ιδιοκτητες τους" πανε καλα, με τι δικαιολογια για να συνεχισουν να τα χρησιμοποιουν στις επομενες κυνομαχιες για αρτο και θεαματα των ενδιαφερομενων μισανθρωπων απολιτιστων χυδαιων κρετινων που πανε να "διασκεδασουν" ελεος πια.

  3. irene

    ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ...Οι ποινές που επιβλήθηκαν θεωρήθηκαν από τους εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων εξαιρετικά μικρές......ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΧΑΔΙ , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΙΝΕΣ ...!!! Άντυ Νατσιοπούλου κατέθεσε πριν από λίγο επιστολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, Αμαλία Καζαμπάκα, με την οποία ζητά τα 6 έξι σκυλιά που κατασχέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε χώρο στον οποίο διεξάγονταν κυνομαχίες να αφαιρεθούν οριστικά και αμετάκλητα από τους ιδιοκτήτες τους.

    Όμως στην επιστολή αυτή ζητείται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης να απαγορεύσει σε αυτούς του 17 συλληφθέντες εκ των οποίων οι 13 είναι Έλληνες και 4 είναι υπήκοοι της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (F.Y.R.O.M.) ηλικίας 21 έως 55 ετών να αποκτήσουν ξανά οποιοδήποτε ζώο καθώς είναι βέβαιο ότι θα το εκθέσουν σε παρόμοιο κίνδυνο!.........ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΡΑΠΤΑ ..!!

  4. ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

    Σχετικά, το τμήμα ασφαλείας Λαμίας έχει ενημερωθεί εδώ και χρόνια για τη διοργάνωση κυνομαχιών στην περιοχή και μάλιστα το αστυνομικό τμήμα Υπάτης μετά από έρευνα είχε επιβεβαιώσει τις απόλυτα συγκεκριμένες καταγγελίες (με ονόματα!) του τοπικού φιλοζωικού συλλόγου. Ωστόσο, παρά την έτοιμη, μασημένη τροφή που δέχθηκαν οι άνδρες του τμήματος ασφαλείας Λαμίας,το παραμικρό ενδιαφέρον δεν έχουν δείξει, προφανώς θεωρώντας απαξιωτικό το καθήκον της ενασχόλησής τους με κατώτερους έμβιους οργανισμούς. Όσο για το αν είναι αυτοί σε θέση να φέρουν αποτέλεσμα στην έρευνα,ας σκεφθεί κάποιος ότι οι άνθρωποι του φιλοζωικού συλλόγου συνέλεξαν ένα σκασμό στοιχεία χωρίς να είναι ασφαλίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.