Στηρίξτε μας

Αθήνα: «Τις φόλες που ρίχνεις θα σε βάλουμε να τις φας»

26 Φεβρουαρίου 2013 13:41 | Επικαιρότητα
Αθήνα: «Τις φόλες που ρίχνεις θα σε βάλουμε να τις φας»

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου οι ομάδες αναρχικών «A.L.F.» και «Χαοτικοί» επιτέθηκαν με σπρέι σε διάφορους «στόχους» στις γειτονιές της Αθήνας. Σ’ ένα κατάστημα με γούνες και δερμάτινα πέταξαν μπογιές στη βιτρίνα. Σε γραφεία τμήματος για πειραματόζωα έγραψαν και εκεί συνθήματα με σπρέι. Το ίδιο έκαναν στη βιτρίνα ενός pet shop, σ’ ένα χασάπικο, ενώ έσπασαν με σφυρί το αυτοκίνητο ενός κυνηγού αφού αρχικά το είχαν βάψει με σπρέι, όπως οι ίδιοι δηλώνουν.

«Στο σπίτι ενός καθικιού που βάζει φόλες πετάξαμε μπογιές και γράψαμε με σπρέι στους τοίχους και στα γκαράζ» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους που δημοσιεύτηκε στο https://athens.indymedia.org, όπου ανέβηκαν και οι φωτογραφίες τις οποίες αναδημοσιεύουμε.

Πολλοί και δικαίως θα αναρωτηθούν, μόνο οι κυνηγοί, οι χασάπηδες, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης ζώων, οι επιστήμονες που χρησιμοποιούν ζώα για τα πειράματα τους, είναι η αιτία του κακού; Η απάντηση είναι πως όχι, αφού σχεδόν κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα βλάπτει το περιβάλλον και τα συναισθανόμενα πλάσματα, τα οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του.

Ελάχιστοι δε άνθρωποι – για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους – επιδιώκουν με τον τρόπο που ζουν να είναι λιγότεροι βλαπτικοί για το περιβάλλον… Συνεπώς κανείς ή σχεδόν κανείς δεν πρέπει να βγάζει την ουρά του απ' έξω για όσα συμβαίνουν εις βάρος της φύσης.

Μια φράση του Σεν Ζυστ (που ήταν το νούμερο δύο της Γαλλικής Επανάστασης): «Η βία δεν προκαλεί ούτε δίκιο ούτε λογική, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητη για το σεβασμό και του δίκιου και της λογικής!» περιγράφει μέσα σε δύο αράδες αυτόν τον βίαιο τρόπο αντίδρασης, που κάποιοι ενστερνίζονται, ως το μοναδικό μέσο αντίστασης στην αδικία.

Η χρήση βίας - ακόμα και η απλή πρόσκληση υλικών ζημιών και όχι ανθρώπινων θυμάτων - πολλούς δεν τους βρίσκει σύμφωνους καθώς θίγει κυρίως την ιδιοκτησία, την οποία έχουμε γαλουχηθεί, να υπερασπιζόμαστε.

Αν όμως σταδιακά όλοι αποκτηνωθούμε και απαντάμε με βίαιες πράξεις τελικά τι θα συμβεί;

Διαβάστε επίσης:

Μην αφήνετε να περνάει απαρατήρητη η εξόντωση ζώων με φόλες

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Ολγα Λεβεντακη

    Ολα χρειαζονται ενα μετρο συμφωνω απολυτα για τις γουνες τα πειραματοζωα και γενικα για την ασκοπη κακοποιηση των εμβιων οντων που πρεπει να παρει τελος με οποιο τροπο ακομα και αυτων που προοριζονται για τροφη χρειαζονται σεβασμο οσο για τα ζωα που σφαζονται για τροφη ειναι τρομερα δυσκολο ακομα να παψει να συμβαινει αλλα τουλαχιστον θα επρεπε να αφυπνιστουμε ολοι στο να επιλεγουμε κρεας απο ζωα που δεν εχουν κακοποιηθει κατα την διαρκεια της ζωης τους αλλα και κατα την διαδικασια σφαγης τους. Και στην τελικη πιστευω οτι ανθρωποι που ασκουν βια και κακοποιουν αδυναμα πλασματα πρεπει να τους μιλαμε στην γλωσσα τους που ετσι και αλλιως μονο αυτη καταλαβαινουν.

  2. ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ

    Γράφεις:"αν όμως σταδιακά όλοι αποκτηνωθούμε κ απαντάμε με βίαιες πράξεις..."Αχ Ελένη,αυτό έχει συμβεί ήδη στην ελλάδα,το ξέρεις πολύ καλά.Το να ταίσεις όμως κάποιον τις φόλες που ο ίδιος ρίχνει,δεν είναι αποκτήνωση,είναι δικαιοσύνη:μόνο έτσι θα νιώσει τι έχει κάνει!

  3. δημητρης

    Φοβερές δράσεις! Άμα είσαι μάγκας κάτσε έξω από το χασάπικο και μοίραζε φυλλάδια ή cd με το earthlings. Με το σπρέι τι μπορεί να κατάλαβε η κάθε θεία που λειτουργεί ως διακόπτης επιθυμώ-αγοράζω; Βέβαια για τον κυνηγό και γούνες δε θα πω ότι στεναχωρήθηκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.