Στηρίξτε μας

Σαμοθράκη: Bρήκαν τον σκύλο στη θάλασσα δεμένο σε τσουβάλι με πέτρες!

23 Φεβρουαρίου 2013 20:12 | Καταγγελίες
Σαμοθράκη: Bρήκαν τον σκύλο στη θάλασσα δεμένο σε τσουβάλι με πέτρες!

Φριχτά κακοποιημένος ο σκύλος στη Σαμοθράκη

Η Έλλη Γκαϊτατζή γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης «Η Κιβωτός» μας πληροφόρησε για τον φριχτό βασανισμό, που υπέστη ο Ίωνας ο σκύλακος, που εντοπίστηκε στη θάλασσα κοντά στο νησί της Σαμοθράκης χτυπημένος βάναυσα. Υποθέταμε ότι τα τραύματα του ζώου έγιναν από ανθρώπινο χέρι και οι μαρτυρίες εκείνων που διέσωσαν το ζώο δείχνουν ότι και πάλι ανθρωπόμορφο κτήνος χτύπησε ανελέητα το ζώο το οποίο στη συνέχεια προσπάθησε να το πνίξει.

Η κα Γκαϊτατζή εξήγησε στο www.zoosos.gr: «Χτες παραλάβαμε τον σκύλο. Βρέθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου γύρω στις 16:00 μέσα στη θάλασσα δεμένος από το λαιμό και τα πόδια με ένα μέτρο περίπου μήκους σκοινί το οποίο στην άλλη άκρη ήταν δεμένο σε ένα τσουβάλι γεμάτο με πέτρες 2-3 μέτρα από την ακτή στην παραλία Μακρυλιές στο Λάκκωμα Σαμοθράκης.

Το τσουβάλι ήταν στον πάτο της θάλασσας και ο σκύλος προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια. Ο άνθρωπος, που τον είδε ειδοποίησε την Αστυνομία, που πήγε επιτόπου και κάλεσαν μετά το Λιμενικό μιας και ο σκύλος βρέθηκε σε περιοχή ευθύνης τους. Φιλοξενήθηκε προσωρινά από κτηνίατρο του νησιού. Πήγαμε χθες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τον παραλάβαμε από το καΐκι ενός ιδιώτη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Το ζώο μεταφέρθηκε από το νησί με καΐκι επειδή δεν έχει καράβι αυτό το διάστημα γιατί επισκευάζεται.

Πιθανότατα χτυπήθηκε από άνθρωπο με μπαλτά και μετά προσπάθησε να τον ξεφορτωθεί. Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που έσπασε το κρανίο του και ένα κομμάτι σ’ ένα σημείο λείπει. Από την πίεση πετάχτηκαν από τις κόχες... Το ένα του μάτι έχει νεκρωθεί και το άλλο δεν είναι σίγουρο, αν θα καταφέρει να σωθεί. Χρειάζεται φιλοξενία τουλάχιστον μέχρι να κλείσουν τα τραύματα του και υιοθεσία μόλις γίνει καλά… Είναι μικρόσωμος μόλις 13 κιλά  και πολύ ήσυχος. Τον ονομάσαμε Ιωνά».

Διαβάστε επίσης:

Σαμοθράκη: Με ανοιχτό κρανίο ο σκύλος χαροπάλευε με τα κύματα

Επικήρυξαν τον βασανιστή του σκύλου στη Σαμοθράκη

Ο τυφλός Ιώνας που κακοποιήθηκε στη Σαμοθράκη υιοθετήθηκε

Ολοκληρωτικά τυφλός ο σκυλάκος που κακοποιήθηκε στη Σαμοθράκη

Πολύ τυχερός ο τυφλός σκυλάκος που εντοπίστηκε στη θάλασσα στη Σαμοθράκη

Τι βλέπει ο τουρίστας στη Σαμοθράκη;

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. MARIANNA

    Κριμα που υπαρχουν τετοιοι διεστραμμενοι ανθρωποι γυρω μας και απ τα παιδια μας και οχι μεσα σε ψυχιατρειο.

  2. υρω

    ποοοοοσο κριμα&αδικο για το υπεροχο αυτο πλασματακι....ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου να εχει γρηγορη αναρρωση&να βρει ενα σπιτι με ανθρωπους που εχουν την ικανοτητα να αγαπουν......

  3. υρω

    ποοοοοσο κριμα&αδικο για το υπεροχο αυτο πλασματακι....ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου να εχει γρηγορη αναρρωση&να βρει ενα σπιτι με ανθρωπους που εχουν την ικανοτητα να αγαπουν......

  4. Δημοσθενης

    Ευχομε σαυτο το πραμα που κακοποιησε το σκυλακι να μηνει κατακοιτος στην υπολοιπη ζωη του και να ψοφησει με φρικτους πονους.

  5. ANNA

    Ετσι να βασανιστει ο βασανιστης: να παρακαλαει να βγει η ψυχη του και να μη του κανουν τη χαρη οι θεοι. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.