Στηρίξτε μας

Ε.Δ.Ε. για τον λιμενικό που πυροβολούσε αγριοκάτσικα στην Κυρά Παναγιά Αλοννήσου (βίντεο)

31 Ιανουαρίου 2013 13:00 | Καταγγελίες
Ε.Δ.Ε. για τον λιμενικό που πυροβολούσε αγριοκάτσικα στην Κυρά Παναγιά Αλοννήσου (βίντεο)

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε χθες ο διοικητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Κλιάρης, αφού σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι YouTube στις 19/1 εμφανίζεται άνδρας του Λιμενικού πάνω σε υπηρεσιακό σκάφος να πυροβολεί κατσίκια στο νησί Κυρά Παναγιά.

Στο βίντεο φαίνεται το σκάφος να περνά σε μικρή απόσταση από την ακτή της Κυρά Παναγιάς και στην πλώρη να στέκεται όρθιος ο λιμενικός ο οποίος πυροβολεί τα κατσίκια. Ακούγεται και διάλογος μεταξύ του λιμενικού και των υπολοίπων, που επιβαίνουν σκάφος. Επίσης ακούγονται και οι πυροβολισμοί και ο φακός εστιάζει στα κατσίκια που τρέχουν στην πλαγιά του βουνού να σωθούν.

Ο κ. Κλιάρης νωρίς χθες το πρωί, μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα, έδωσε εντολή για να διενεργηθεί έρευνα και να διευκρινιστεί πλήρως τι έχει συμβεί. Η Ε.Δ.Ε. θα πραγματοποιηθεί από αξιωματικό της Περιφερειακής Διοίκησης Θεσσαλίας του Λιμενικού Σώματος. Ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το βίντεο τραβήχτηκε το  καλοκαίρι του 2010 και τα αγριοκάτσικα ανήκουν στο Μοναστήρι της Κυρά Παναγιάς.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνη, χθες το πρωί ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου για την ύπαρξη αυτού του βίντεο και πληροφορήθηκε πως δεν πρόκειται για λιμενοφύλακες, οι οποίοι υπηρετούν στη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Β. Σποράδων.

Διαβάστε επίσης:

Απελευθέρωσαν την ορφανή φώκια στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.