Στηρίξτε μας

Από αύριο ξεκινούν τα μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία της Αθήνας

21 Ιανουαρίου 2013 15:22 | Επικαιρότητα
Από αύριο ξεκινούν τα μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία της Αθήνας

Από αύριο ξεκινάει το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα ζώα της πόλης για την ανάπτυξη ορθής ζωοφιλίας που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε.). Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μάθημα φιλοζωίας έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα στις 17 Ιανουαρίου εθελοντές κτηνίατροι – μέλη της Ε.Κ.Ε. –  σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Άγγελο Αντωνόπουλο και με υπαλλήλους του δήμου παρουσίασαν το ενημερωτικό υλικό, που θα χρησιμοποιηθεί για την ευαισθητοποίηση των παιδιών. Το πρόγραμμα ξεκινάει αύριο και οι μαθητές 165 σχολείων της πρωτεύουσας θα το παρακολουθήσουν.

Αυτός άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος, ώστε η επόμενη γενιά να βάλει τέλος στα εγκλήματα εις βάρος των ζώων, που γίνονται παντού στον τόπο μας. Να διδαχτούν οι νέοι άνθρωποι να τα αγαπούν από την παιδική τους ηλικία, να αντιληφθούν νωρίς το μεγαλείο των άλλων ειδών, τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους. Να καταλάβουν ότι δεν είναι όντα κατώτερα από τους ανθρώπους αλλά διαφορετικά με ανάγκες, αισθήσεις και δικαιώματα.

Ο ρόλος του σχολείου στην εκπαίδευση και στην καλλιέργεια του ανθρώπου είναι εξαιρετικά σημαντικός ειδικά αν η οικογένεια στην οποία μεγαλώνει ένα παιδί αδυνατεί – για ποικίλους λόγους – να το καθοδηγήσει.

Διαβάστε επίσης:

Μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία της Αθήνας από κτηνιάτρους

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το «μάθημα» φιλοζωίας από τους κτηνιάτρους

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

  1. Ρανια Κωστακη

    Απαντηση στην Dion.Ενταξει κοριτσι,μπορει οι λεξεις να βγαζουν ματια αλλα δεν ειναι αναγκη να 'σαι τοσο ειρωνικη-δεν σου 'κανε και τιποτα.Το νοημα μετραει.Υ.Γ.Στο σχολιο της Μαριας αναφερομαι,αν δεν το καταλαβες.

  2. Πέτρος Ριτσόπουλος

    Μάθημα συμπεριφοράς στα ζώα απο κτηνιάτρους! Πολυ έξυπνο, μπράβο σας! Σαν να λεμε μάθημα συμπεριφοράς στους άλλους απο παιδιάτρους.

  3. Νουλα Ασλανιδου

    Πρωτα απο χωρια και επαρχια σε ενηλικες βοσκους κυνηγους γεωργους ψαραδες κρεωποληδες και ανεβαίνουμε επαγγελματικα και μετα στα παιδιά. Τα παιδιά απο τους μεγαλους αντιγραφουν.αισχος να συμπεριφερομαστε τοσο απανθεωπα στα ζωα μας.δεν υπάρχει σε τετοιο βαθμο κακοποιηση πουθενα στον κοσμο οσο στην Ελλάδα . ντρέπομαι που καθημερινά διαβαζω περιστατικα που καίνε με οξυ η με βενζινη γατες και σκυλια .που σπαν τα ακρα τους για να μην μπορούν να τους ακολουθουν και πολλες ακομη ακραίες πράξεις βασανισμου.με μια ευχή αλλα και καταρα να τελειωνει επιτελους αυτο.

  4. emy

    Πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο σε όλη την χώρα...επείγει κιόλας με ολα τα περιστατικά που συναντάμε καθημερινά!!

  5. φωτεινη

    το αρθρο ειναι παλιο? ή εχει γινει λαθος στην ημερομηνια?
    δεν ειχε ακουστει παλια κατι αλλα αν ειναι παλιο μαλλον τελικα δε εχει ισχυσει...

  6. irini79

    Dion, αφού κατάλαβες αυτό που θέλει να πεί. Υπάρχει λόγος να γίνεσαι δηκτικός-ή;
    Όπως και να έχει, πρέπει να εξαπλωθεί αυτό το πρόγραμμα και ειδικότερα στην επαρχία. Ας μην ξαναδούμε φρικαλέες βαρβαρότητες στα νησιά μας που μας κάνουν να ντρεπόμαστε που υπάρχουμε σε αυτή τη χώρα.
    Aς ξεκινήσουμε από την Κρήτη που ο βασανισμός των τετραποδων δεν έχει τέλος... 🙁

  7. Ρόνης

    Πάρα πολλή σωστή κίνηση αν και στη θέση των κτηνιάτρων θα έπρεπε να είναι θετικοί εκπαιδευτές. Οι κτηνιάτροι πολλές φορές κάνουν λάθη στα θέματα συμπεριφοράς.Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται στα ζώα, να μην τα τρομάζουν, να μην τα αναστατώνουν και φυσικά να μάθουν απλούς τρόπους επικοινωνίας (λιχουδιές, χάδια σε καταλληλα μέρη του σώματος). επίσης, πολύ σημαντικό είναι τα σήματα ηρεμίας που στέλνει το ζώο στον άνθρωπο. Σε μια χώρα που η κυρίαρχη ιδέα είναι εφημερίδα και φωνή,είναι καθήκον μας να την αποδομήσουμε και να διαδωσουμε ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο εκπαίδευσης, την θετική εκπαιδευση (force free).

  8. Ζωή

    Στον Νομό Θεσ/νίκης και στους όμορφες νομούς, δραστηριοποιείται η ομάδα Ζω.Ε.Σ (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις χολείων), που ήδη άρχισε το έργο της, και επισκέπτεται όποιο σχολείο την καλεί.Μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί τους.

  9. ΜΑΡΙΑ

    ΕΛΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΩΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΛΩΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΙΜΕΡΟΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ

    1. Dion

      Ίσως διότι ακόμα προσπαθούν να σας βάλουν σαν μάθημα την ορθογραφία στη Θεσσαλονίκη... έλεος...~ ελπίζουμε πάντως να εξαπλωθεί...~

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.