Στηρίξτε μας

Επιλέξτε ως καταναλωτές να στηρίξετε εκείνους που μεριμνούν για τα ζώα

3 Ιανουαρίου 2013 16:13 | Προτάσεις
Επιλέξτε ως καταναλωτές να στηρίξετε εκείνους που μεριμνούν για τα ζώα

Η Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης προσπάθησε πριν από καιρό να ευαισθητοποιήσει τους καταστηματάρχες, οι οποίοι αγαπούν τ’ αδεσποτάκια, ώστε αυτό να το δείξουν ενημερώνοντας ταυτόχρονα και την πελατεία τους. Με μια αφίσα και ένα αυτοκόλλητο ως σήμα κατατεθέν της αγάπης τους για τα αδέσποτα μπορούσαν να «χαρακτηρίσουν» την επιχείρηση τους ως φιλική προς τα ζώα.

Μια επιχείρηση φιλική με τα ζώα μπορεί να δείχνει μέριμνα για τα αδεσποτάκια της γειτονιάς, να βοηθάει σε δράσεις φιλοζωικών σωματείων ή του δήμου (προσφορά τροφών, φαρμάκων, χρημάτων για στειρώσεις, προώθηση υιοθεσιών) να προσφέρει γεύματα που είναι π.χ. χορτοφαγικά ή vegan.

Δυστυχώς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. δεν προώθησαν την ιδέα και δεν προέβαλαν τα καταστήματα, τα καφέ και τα μπαρ των οποίων το ανθρώπινο δυναμικό νοιάζεται για τα υπόλοιπα συναισθανόμενα πλάσματα…

TsoumpasShoesIrakleioΉταν χαμένος διαφημιστικός χώρος… και έτσι ο σκοπός δεν ευοδώθηκε.

Εντούτοις ο Στέλιος Τσούμπας, ιδιοκτήτης καταστήματος υποδημάτων στο Ηράκλειο (Ζωγράφου 13, τηλέφωνο: 2810285073) ανταποκρίθηκε στην προσφορά μας και μας ενημέρωσε, ότι συνδράμει στο έργο της M.K.O. «Ζωφόρος».

Αν αγαπάτε τα ζώα και νοιάζεστε για όσα τους συμβαίνουν, επιλέξτε τα χρήματα σας – που προφανώς είναι μετρημένα – να πάνε σ’ εκείνους, οι οποίοι τουλάχιστον ενστερνίζονται τις δικές σας έγνοιες…

Papoutsomeno Gataki (1)

Επιλέξτε να ψωνίσετε, να φάτε, να πιείτε σε μαγαζιά που δεν θα σας αντιμετωπίζουν ως «UFO» επειδή εμφανιστήκατε με τον σκύλο σας ή επειδή βάλατε νεράκι σ’ ένα γατάκι που περνούσε…

Προτιμήστε τα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα καταστήματα ρούχων και υποδημάτων κ.ο.κ. των οποίων οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι χαρακτηρίζονται ως φιλικοί με τα κατοικίδια (pet friendly).

Διαβάστε επίσης:

Η ψιψίνα του «ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ» (βίντεο)

Ο «παπουτσωμένος» γάτος της Πάρου

Πάρος: Η γατούλα της βιτρίνας… (βίντεο)

Έχετε pet friendly κατάστημα;

Ο Νιλς Χόλγκερσον και το φιλοζωικό καφέ – μπαρ στη Δράμα

Ο σκύλος από τη Ραφήνα που κατουράει στο Μαξίμου (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.