Στηρίξτε μας

Το φιλοζωικό κίνημα στο «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα» (βίντεο)

24 Δεκεμβρίου 2012 08:55 | Επικαιρότητα
Το φιλοζωικό κίνημα στο «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα» (βίντεο)

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα το φεστιβάλ εθελοντισμού με θέμα «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας Πολίτης, Ευρωπαίος Πολίτης». Μεταξύ των περιπτέρων, που είχαν στηθεί, διακρίναμε εκείνα των φιλοζωικών σωματείων και των ομάδων εθελοντών, που ασχολούνται με τη σωτηρία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Όσοι βρέθηκαν στο Χίλτον είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τις δύο ομοσπονδίες φιλοζωικών σωματείων σχετικά με δράσεις τους. Περίπτερο είχε και η Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος. Το περίπτερο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας επιμελήθηκε η Τίνα Κασιδόκωστα, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βουλιαγμένης «Άργος».

KasidokostaFestivalEthelontismou

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό, και να ενημερωθούν από τη Μαρίνα Τελή, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, για θέματα που σχετίζονται με τη νομοθεσία, τη φροντίδα των ζώων κ.ο.κ. Εκεί οι επισκέπτες μεταξύ άλλων είχαν τη δυνατότητα να μάθουν και για το www.zoosos.gr. Εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας πληροφορούσαν το κοινό για τις δράσεις των σωματείων, που απαρτίζουν, αυτό το κομμάτι του φιλοζωικού κινήματος.

zoososFestivalEthelontismou(5)

Ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά όλους εκείνους, που αναλαμβάνουν τις ευθύνες μιας ολόκληρης κοινωνίας (και της πολιτείας και των πολιτών) σχετικά και με το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στη χώρας μας. Στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν έγινε εμφανές ότι εκατοντάδες άνθρωποι που εργάζονται αφιλοκερδώς σε διαφορετικούς τομείς υποκαθιστούν με το παραπάνω την Πολιτεία και επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν εν μέσω κρίσης.

Ευτυχώς υπάρχουν και όλοι αυτοί, που νοιάζονται, μεριμνούν και βοηθούν όσους έχουν ανάγκη ανεξαιρέτως είδους, φύλου και φυλής.

Διαβάστε επίσης:

Γνωρίστε από κοντά το φιλοζωικό κίνημα στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.