Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Προσήγαγαν τον Άγιο Βασίλη της Helexpo για την εκμετάλλευση των ζώων

19 Δεκεμβρίου 2012 07:53 | Επικαιρότητα
Θεσσαλονίκη: Προσήγαγαν τον Άγιο Βασίλη της Helexpo για την εκμετάλλευση των ζώων

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης, επισκέφθηκε χθες το εκθεσιακό κέντρο της Helexpo και διαπίστωσε ότι δίπλα από το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, είχαν τοποθετηθεί ως ζωντανό ντεκόρ ένα ζευγάρι οπληφόρα (ελάφια ή ζαρκάδια) μαζί με το μικρό τους. Ο κ. Γερονυμάκης, που είναι και μέλος της Μ.Κ.Ο. «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» επικοινώνησε αμέσως με την Αστυνομία και περιπολικό από το Α.Τ. Λευκού Πύργου πήγε επί τόπου και τον συνάντησε στον υπαίθριο χώρο των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο εκπρόσωπος των φιλοζωικών σωματείων αρχικά ενημέρωσε τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για το τι προβλέπει η νομοθεσία καθώς το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 ξεκάθαρα αναφέρει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες…».

Η ποινή φυλάκισης γι’ αυτό το αδίκημα είναι έως 2 έτη για κάθε ζώο καθώς και 5.000 - 15.000 ευρώ πρόστιμο, πλέον των διοικητικών, που είναι 10.000 ευρώ για κάθε ζώο το οποίο χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια αναζήτησαν αρχικά τους εκπροσώπους της Helexpo, όμως δεν τους βρήκαν. Τελικά οδηγήθηκε στο Α.Τ. ο άνδρας, ο οποίος παρίστανε τον Άγιο Βασίλη δίπλα από τα ζώα.

Όταν τον πήγαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου – στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας – εκείνος κάλεσε τον πατέρα του να του φέρει την αστυνομική του ταυτότητα, για να γίνει η εξακρίβωση των στοιχείων του.

Και τελικά από σύμπτωση διαπιστώθηκε, ότι ο πατέρας του συγκεκριμένου Άγιου Βασίλη ήταν ο εργολάβος, ο οποίος είχε αναλάβει κατ’ εντολή της Helexpo, το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ και τη μεταφορά των ζώων εκεί. Έτσι ο Άγιος Βασίλης μετά την προσαγωγή αφέθηκε ελεύθερος και συνελήφθη ο εργολάβος!

Σήμερα ο εργολάβος οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τα δε ζώα, που δεν γνωρίζουμε αν είναι ελάφια ή ζαρκάδια θα μεταφερθούν στο εκτροφείο από το οποίο ήρθαν.

Ο κ. Γερονυμάκης για πολλοστή φορά, υπερασπιζόμενος τα ζώα, ήρθε αντιμέτωπος με απειλές για μηνύσεις…

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξαφάνισε τα πρόβατα της φάτνης πριν κατασχεθούν;

Ζώα - ντεκόρ σε πασχαλιάτικες βιτρίνες

Ζωντανά κουνέλια ως στολίδια και στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι! (Βίντεο)

Ζωντανά πρόβατα στη φάτνη έβαλε ο Δήμος Βόλου παρανομώντας ακόμα μια φορά

Τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων διώκονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και δεν απαιτείται η πληρωμή παράβολου για την μήνυση

Νέα εγκύκλιος από την ΕΛ.ΑΣ. προς αστυνομικούς ώστε να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων & να μην αδιαφορούν στις καταγγελίες

Περιφέρει την γαλοπούλα «στολισμένη» με λαμπάκια στους δρόμους της Σπάρτης

Πρόβατο με δεμένα τα πόδια ζωντανό ντεκόρ μέσα στη φάτνη στο Καστράκι της Νάξου

Πόνυ ως ντεκόρ σε φούρνο στους Θρακομακεδόνες

Τρίπολη: Ζωντανά κοτοπουλάκια ντεκόρ σε ζαχαροπλαστείο

Άργος: Ζωντανά κουνέλια «στολίζουν» παιδικά ρούχα

Έβαλαν πλέγμα στην φάτνη στο Μαυροβούνι Πέλλας για να μην μπαίνουν τ’ αδέσποτα ενώ απειλούν & τους φιλόζωους

Στην ΕΡΤ το ρεπορτάζ του zoosos.gr για το παστουρωμένο πρόβατο σε φάτνη στη Νάξο (βίντεο)

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης‏ απομάκρυνε το πουλί – έκθεμα (βίντεο)

Καναρίνι ως ζωντανό έκθεμα μέσα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (βίντεο)

Ζώα - ντεκόρ σε πασχαλιάτικες βιτρίνες

Ζώα ως ντεκόρ δίπλα απ’ το θείο βρέφος…

Τα ζώα στις βιτρίνες είναι στολίδια μόνο αν είναι ψεύτικα…

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. σοφια δαλαιζια κοκκοτου

    να μου ζησεις κ.Γερονυμακη μου...Να διδασκουμε τη σωστη συμπεριφορα στα ζωα....Μπραβο..........μπραβο και στην αστυνομια...μπραβο...

    1. ΠΕΤΡΟΣ

      Πιστεύω να εννοείς την εμπορευματοποίηση και τον πανηγυριώτικο τρόπο αντιμετώπισης της βιβλικής του μορφής και όχι αυτού καθ' αυτού την ιδέα του Άγιου Βασίλη που ζωντανεύει στα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο.ΑΝ ισχύει το δεύτερο μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξεις. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κ. Γερονυμάκη που απάλλαξε αυτά τα πλασματάκια από την εκμετάλλευση, το εκτροφείο που τους τα προμήθευσε μένει άραγε στο απυρόβλητο;

      1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

        Ο μισός κόσμος Πέτρο δεν περιμένει τον Άγιο Βασίλη καθόλου. Αφρική ,Κίνα ,Βραζιλία, Ινδία είναι πολύς κόσμος. Δεν έχει και καμιά επιτυχία ο Άγιος όπως και να το πάρεις!! Όσο για τα παιδιά ,καλύτερα να δημιουργούν ευχάριστη και υγειή σχέση με τους γονείς τους και τον Άγιο θα τον καταργήσουν μόνοι τους.

        1. ΠΕΤΡΟΣ

          Μέχρι όμως να τον καταργήσουν μόνα τους, φίλε Βασίλη, δεν έχει κανείς το δικαίωμα, να τους στερεί την ελπίδα στο όνειρο. Όσο για την Αφρική ,Κίνα ,Βραζιλία, Ινδία, για κοίτα λίγο τα δάκτυλα σου είναι όλα ίδια; Όχι βέβαια.Για μένα ισχύει αυτό που σου είπα, ψάξτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.