Στηρίξτε μας

Τον έπιασαν να ρίχνει φόλες στη Στούπα Μεσσηνίας!

9 Νοεμβρίου 2012 10:05 | Καταγγελίες
Τον έπιασαν να ρίχνει φόλες στη Στούπα Μεσσηνίας!

Τρεις φιλόζωοι κάτοικοι της Στούπας Μεσσηνίας εντόπισαν τυχαία χθες τον άνδρα, που σκόρπισε φόλες κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου εξοντώνοντας τρία γατιά και έναν σκύλο. Η Ειρήνη Στεφανάκου και ο Γιώργος Μπεγέτης εθελοντές του Εθελοντικού, Πολιτιστικού, Φυσιολατρικού Συλλόγου «ΓΑΙΑ» χθες το πρωί την ώρα, που έβγαλαν τον δικό τους σκύλο βόλτα, εντόπισαν τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος είναι γνωστός στο χωριό για το «έργο» του.

 

Όχι μόνο είδαν τι έκανε αλλά τον φωτογράφησαν και κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης το έγκλημα. Παράλληλα κατάφεραν να σώσουν και το ένα σκυλί, που εντόπισαν να χαροπαλεύει, αφού το μετέφεραν μετά τις ενέσεις ατροπίνης σε κτηνιατρείο στην Καλαμάτα. Δυστυχώς για τα τρία γατιά ήταν ήδη αργά ενώ δύο ακόμα σκυλιά αγνοούνται.

Χάρη στην ευσυνειδησία των αστυνομικών του Α.Τ. Καρδαμύλης ο δράστης συνελήφθη χθες το βράδυ. Η Αστυνομία κράτησε ως αποδειχτικά στοιχεία όχι μόνο τις φωτογραφίες και τις μαρτυρίες  αλλά και το πτώμα μιας γάτας και τα ωμά δηλητηριασμένα σουτζουκάκια, που εντοπίστηκαν πεταμένα τριγύρω.

Η πρώτη επ’ αυτοφώρω σύλληψη για φόλες

Πρόκειται για την πρώτη επ’ αυτοφώρω σύλληψη δράστη, που σκοτώνει ζώα χρησιμοποιώντας φόλες μετά την ισχύ του νόμου 4039/2012. Οι τρεις αυτόπτες μάρτυρες, που κατέθεσαν εναντίον του και κινητοποίησαν τις αρχές, χωρίς να φοβηθούν τους ντόπιους ή να σκεφθούν ποιος θα τους κόψει την καλημέρα, είναι οι δύο εθελοντές του συλλόγου «ΓΑΙΑ» Ειρήνη Στεφανάκου και Γιώργος Μπεγέτης και η Αγγλίδα - επίσης κάτοικος της περιοχής - Julia Mary Thompson. Ας ελπίσουμε, ότι η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει παραδειγματικά τον δράστη, που συστηματικά και επί χρόνια εξόντωνε τα αδέσποτα της περιοχής.

Θυμίζουμε, ότι ο νόμος 4039/2012 τιμωρεί τη ζωοκτονία με ποινές που φτάνουν από το ένα έως τα πέντε έτη φυλάκιση και με χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για ΚΑΘΕ ζώο που θανατώθηκε! Μάλιστα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο συλληφθείς είναι και εκείνος, που εκτέλεσε, έναν σκύλο στις 16 Οκτωβρίου 2012 δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Στούπας.

Κατά συρροή εγκληματίες

Η Ειρήνη Στεφανάκου σχετικά με το έγκλημα που συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή τονίζει: «Δυστυχώς δεν ήταν τα αδέσποτα μόνο θύματα, αλλά και κατοικίδια ζώα, αφού ο ασυνείδητος δράστης ή δράστες πετούσαν φόλες στις γειτονιές και μέσα στις αυλές των σπιτιών, με αποτέλεσμα όχι μόνο να θανατώνονται τα εν λόγω κατοικίδια, αλλά και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την επαφή με το δηλητήριο.

Φανταστείτε το παιδί μας να έπιανε τη δηλητηριασμένη τροφή! Επίσης μη ξεχνάμε την οικολογική καταστροφή, που συντελείται, αφού τα άγρια ζώα, αλεπούδες, τσακάλια, κουνάβια κ.τ.λ., τα οποία επίσης τρέφονται με τον ίδιο τρόπο. Να σημειώσω επίσης ότι τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν σε απόσταση αναπνοής από το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο της Στούπας και την παιδική χαρά στη οποία όλη μέρα παίζουν παιδιά».

Διαβάστε επίσης:

Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο δίπλα απ’ το Δημοτικό Σχολείο στην Στούπα Μεσσηνίας

Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο σκελετωμένο με εκτεταμένα εγκαύματα στην πλάτη στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας

Δεμένα με σχοινί και σύρμα εγκαταλελειμμένα στους Γαργαλιάνους

Μαχαίρωσε θανάσιμα σκύλο και απείλησε παιδιά σε παραλία των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας

Βασάνισε τον σκύλο με συρμάτινη θηλιά κόβοντας τον λαιμό του στους Γαργαλιάνους

Έσωσαν το σκελετωμένο Πόιντερ που βρήκαν σ’ ένα χωράφι στους Γαργαλιάνους

Βρήκαν το κουτάβι με κομμένα τα αυτιά να υποφέρει σε χωράφι στον Αγρίλη Μεσσηνίας

Τα παιδιά έσωσαν τον σκύλο που χτύπησε αυτοκίνητο στον Αγρίλη Μεσσηνίας

Έκκληση για την φιλοξενία του τυφλού σκύλου που βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στο Γλυκορύζι Κυπαρισσίας

Βρήκε το σκυλί με σπασμένο το πόδι σε δύο σημεία και πυροβολημένο στην Κυπαρισσία

Βρήκε τον σκύλο νεκρό χτυπημένο στο κεφάλι και τυλιγμένο με σακούλα στο Στόμιο Τριφυλίας

Έκκληση για τη φιλοξενία του σκύλου που πυροβολήθηκε στην Κυπαρίσσια και αναρρώνει

Δεμένα με σχοινί και σύρμα εγκαταλελειμμένα στους Γαργαλιάνους

Κυπαρισσία: Γεμάτο με σκάγια το κορμί του σκύλου που κούτσαινε

Δεν πήγαινε στον κτηνίατρο τον πυροβολημένο σκύλο του γιατί είχε «προβλήματα»

Κυπαρισσία: Σκότωσε το γατάκι λιώνοντας το κεφάλι του με πέτρα

Φιλιατρά: Καταδικάστηκε επειδή έσερνε τον σκύλο πίσω από το τρέιλερ του Ι.Χ. του

Κυπαρισσία: Συνελήφθη επειδή κοπάναγε μια σκυλίτσα

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

21 Σχόλια

  1. Μαντυ Μαρ

    Τι δικαστήρια κ μάλ@κιες,τον ξερεται, τον πιάσατε επιτόπου,έχει προϊστορία κ θα περιμένουμε 4,5,6χρονια για να δικασουμε τι;Τι;Μέχρι τότε θα συνεχίζει τη"δουλειά"του,θα πει οτι είναι κ λίγο άρρωστος ο δικηγόρος του!
    Δεν υπάρχει κάποιος εκεί να του κανει σπασει δόντια κ κοκκαλα;Να φαι και τη φόλα.Αυτη είναι δικαιοσύνη!!Τα αφταιγα,νεκρά ζωάκια τι έφταιξαν να βρουν τετοι τέλος.Δε πειράζουν κανέναν.Κακό είναι που υπάρχουν;Οχι αυτοί κακός ζουν ακόμα.
    Κ στο δήμαρχο μηνηση που αφήνει νηστικα κ αστειρωτα τα ζώα ΤΟΥ.Παίρνουν κονδύλια για αυτά να τα φροντίζει.Παραδειγματική τιμωρία ζητηται.Κ ονόματα δημοσιοποίηση των τύπων στη δημοσιότητα.Φτάνουν τα χαδακια φτάνουν Γαμω την Ελλάδα σας,με τους κομπλεξικους που γέννησαν μερικές αντί να τους στεουν στον καιάδα.

  2. Eliza

    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ .. ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΦΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

  3. ΝΕΜΕΣΙΣ

    NAI,ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΠΟΙΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΡΕΠΕ Ο ''ΚΥΡΙΟΣ'' ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΟΜΠΟΥΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... ΠΙΟ ΕΠ'ΑΥΤΟΦΟΡΩ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ...ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ... ΑΛΛΙΩΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.

  4. Get A Rope

    ...τιποτα λιγοτερο απο αφαιρεση ζωης με πολυ βασανιστικο τροπο σε οσα διποδα βγαζουν τα συμπλεγματα τους πανω σε αθωες ψυχες..

  5. Dina

    Πολλά μπράβο στους ανθρώπους! Ας ελπίσουμε η ελληνική δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει! Δεν τρέφω αυταπάτες, γνωρίζω σε ποιά χώρα ζω, πρέπει κάπου όμως να μπει ένα τέλος

  6. χριστοφορος

    ΡΕ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?ΑΝΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ!

  7. Λένα Ευθυμιοπούλου

    Μπράβο στους εθελοντές, αλλά και στους αστυνομικούς που ενέργησαν με ευσυνειδησία! Καιρός ν'αρχίσει να γίνεται κάτι σοβαρό στο θέμα τιμωρία και το παράδειγμά τους ν' ακολουθηθεί και σ' άλλα μέρη της Ελλάδας.

  8. sandy zouzaneas

    na dothei to onoma tou k i fotografia tou stin dimosiotita. tynxanei na eimai apo messinia k arnoumai na simviono me athlia ypokeimena pou thanatonoun athoa plasmata. an ton eixa piasei ego tha tou edina tis foles na tis faei... prepei na timorithei me mi exagorasimi filakisi

  9. Kaitimelea

    παρακαλω να δωθει το ονομα του δολοφωνου διοτι εγω εχω επαγγ.στεγη στην Στουπα και ακομη φροντιζω αρκετα αδεσποτα κατα του θερινους μηνες.Μακαρι να τιμωρηθει οπως του αξιζει.

  10. george

    Αγαπητοί φίλοι,
    Αφού λοιπόν έχουμε για πρώτη φορά σύλληψη την ώρα της πράξης, συμφωνώ απόλυτα ότι αυτό θα πρέπει να είναι μια καλή αρχή για την παραδειγματική τιμωρία του φονία αυτού Θα πρέπει όμως να γίνει με επαγγελματικό και σχεδιασμένο τρόπο έτσι ώστε να μην τη γλιτώσει με τα "παραθυράκια" του νόμου. Πολύ συμαντικό είναι μάλιστα να αναλάβουν την υπόθεση καλοί δικηγόροι-φιλόζωοι που σίγουρα διαβάζουν αυτό το site, γιατί τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε ΚΑΙ να τιμωριθεί ο δράστης παραδειγματικά όπως πραγματικά του αξίζει, αλλά ΚΑΙ να γίνει παράδειγμα για τους επόμενους επίδοξους δολοφόνους. Ας γίνει επιτέλους μια αρχή, για χάρη των εκατοντάδων αθώων ψυχών που έφυγαν μαρτυρικά από τις πράξεις αυτών των υπανθρώπων.

  11. sovial

    οι νομικες διαδικασιες και τα δικαστηρια ειναι χασιμο χρονου σε αυτες τις περιπτωσεις επρεπε να τον πανε σε ενα απομερο μερος και να του δωσουν να φαει ολο το δηλητηριασμενο φαγητο μπας και καθαρισει ο τοπος. αυτος ο πολιτισμος μας εφαγε.

  12. κωστας

    ξεκολλατε με τα κλασσικα και γνωστα οργισμενα σχολια !!! τα χουμε ξανακουσει 100.000 φορες ! εδω τωρα πρεπει να επικεντρωθουμε στο πρωτογνωρο της υποθεσεως ωστε να πιεσουμε να μπει κανονικη φυλακη οπως οριζει ο νεος νομος . μια τετοια αποφαση θα ειναι ιστορικη , θα αποτελεσει δεδικασμενο, θα ακουστει παντου και επομενως θα λειτουργησει αποτρεπτικα για παρα πολλους στο μελλον . θα ηταν καλο να επικεντρωθουμε στο νομικο κομματι. πρεπει να επιτευχθει αποφαση ! ειναι ιστορικη ευκαιρια ... ευγε στα παιδια ! φανταζομαι οτι την κυνηγουσαν πολυ καιρο αυτη την ευκαιρια . ευγε χιλιες φορες ... ειναι ιστορικη και κομβικη αυτη η υποθεση πρεπει να πεσει ολο το βαρος εδω τωρα επιμενω !!! ειμαι στη διαθεση σας για το οτιδηποτε

    1. Zbeebz

      Συμφωνώ απόλυτα. Αυτή τη στιγμή το νομικό μέρος είναι εκείνο που προέχει. Με κάτι τέτοιους τύπους, ο φόβος φυλάει τα έρμα.
      Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που θα το προχωρήσουν!

    2. berta kourmouli

      ¨ έχετε απόλυτο δίκιο.Πρέπει να πιεστεί το δικαστήριο να δώσει φυλάκιση και όχι με αναστολή.Να γίνει μία αρχή μήπως και το ξανασκεφτούν αυτά τα ανθρωποειδή.

  13. marialena

    επειδή έχουν ρίξει φόλα μέσα στην αυλή μου πριν δεκαέξι χρόνια, και μου έφαγαν το μικρό μου αδέσποτο, ευχομαι να υπήρχε μία αντίστοιχη τιμωρία για το κάθε τέτοιο τέρας... μπορείτε να μην το αναρτήσετε αλλά όσα χρόνια και να περάσουν το ιδιο θα αισθάνομαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.