Στηρίξτε μας

Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο δίπλα απ’ το Δημοτικό Σχολείο στην Στούπα Μεσσηνίας

17 Οκτωβρίου 2012 06:00 | Καταγγελίες
Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο δίπλα απ’ το Δημοτικό Σχολείο στην Στούπα Μεσσηνίας

Στην Στούπα Μεσσηνίας κοντά στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής κάποιος πυροβόλησε και σκότωσε χθες το μεσημέρι με την καραμπίνα του τον σκύλο που βλέπετε. Οι εικόνες είναι εξωπραγματικά σοκαριστικές. Τα έντερα του ζώου βγήκαν έξω από το σώμα του από τα βλήματα με τα οποία χτυπήθηκε. Καταγγελία γι’ αυτό το  έγκλημα έκανε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης. Ο αξιωματικός υπηρεσίας, όταν τον ρωτήσαμε, μας είπε ότι ο δράστης είναι άγνωστος και φυσικά δεν έχει εντοπιστεί!

StoupaMessiniasPyrovolimenosSkylos 3

Το έγκλημα έγινε την ώρα που τα παιδιά βρίσκονταν στο σχολείο. Η πράξη αυτή αποδεικνύει την διαταραγμένη προσωπικότητα του δράστη ο οποίος εκτόνωσε όλο το μίσος του πάνω στον σκύλο και φυσικά έθεσε σε κίνδυνο και τη ζωή των περιοίκων, των παιδιών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το ζώο δεν ήταν αδέσποτο, αλλά το φρόντιζε μια οικογένεια της περιοχής και φερόμενος ως δράστης είναι ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας.

Το Σύνδρομο Κακοποίησης Ζώων

Ο Απόστολος Περιστέρης, αστυνόμος β’, κτηνίατρος και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στη Γ.Α.Δ.Α., τον Φεβρουάριο του 2011 - και την οποία παρακολούθησε η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου - έθιξε μαζί με άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα της «Κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς», που αποτελεί μια μεγάλη πληγή στη σύγχρονη – κατά τα άλλα – κοινωνία των Νεοελλήνων.

StoupaMessiniasPyrovolimenosSkylos 1

Σε αυτή την ημερίδα ο κ. Περιστέρης είχε τονίσει: «Οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά.

Οι κοινωνιολόγοι, οι νομοθέτες και τα δικαστήρια διαθέτουν αρκετά στοιχεία, που συνδέουν τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές με ανθρώπινα θύματα.

Σύμφωνα με το FBI – καθώς στις Η.Π.Α. υπάρχουν στατιστικά στοιχεία και γίνονται ανάλογες μελέτες – ιστορικό βίας προς τα ζώα έχουν οι περισσότεροι βιαστές και οι δολοφόνοι κατ’ εξακολούθηση.

Οι μελέτες, οι οποίες γίνονται πάνω σε ανθρώπους, που έχουν διαπράξει φριχτά εγκλήματα σε βάρος συνανθρώπων τους, αποδεικνύουν πολύ συχνά, ότι υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ζώων, πριν οι εγκληματίες καταλήξουν στα ανθρώπινα θύματα.

Το αμερικανικό πρότυπο διαγνωστικό και θεραπευτικό εγχειρίδιο για ψυχιατρικές και συναισθηματικές διαταραχές αναφέρει τη βία προς τα ζώα ως ένα διαγνωστικό κριτήριο για διαταραχές συμπεριφοράς».

Η κακοποίηση ζώων είναι το βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων

Ο κ. Περιστέρης υποστήριξε ότι, σύμφωνα με έρευνες στον τομέα της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας, «υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους».

Ανέφερε δε ότι «σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών, που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν, ότι το ίδιο άτομο, που τις κακοποίησε, είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιό τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998).

Σε άλλη μελέτη αναφέρεται, ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχε επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι του. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των Η.Π.Α., η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!

Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο βρέθηκε να έχει κάνει κι άλλα εγκλήματα, ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους (Arluke, A. & Luke, C. 1997). Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχε επιτεθεί σε ανθρώπους (Clarke, J. P. 2002).

Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει ζώα – εκτός από αυτούς που δεν το παραδέχονται (Schiff Louw Ascione, 1999)».

Διαβάστε επίσης:

Τον έπιασαν να ρίχνει φόλες στη Στούπα Μεσσηνίας!

Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο σκελετωμένο με εκτεταμένα εγκαύματα στην πλάτη στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας

Μαχαίρωσε θανάσιμα σκύλο και απείλησε παιδιά σε παραλία των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας

Βασάνισε τον σκύλο με συρμάτινη θηλιά κόβοντας τον λαιμό του στους Γαργαλιάνους

Έσωσαν το σκελετωμένο Πόιντερ που βρήκαν σ’ ένα χωράφι στους Γαργαλιάνους

Βρήκαν το κουτάβι με κομμένα τα αυτιά να υποφέρει σε χωράφι στον Αγρίλη Μεσσηνίας

Τα παιδιά έσωσαν τον σκύλο που χτύπησε αυτοκίνητο στον Αγρίλη Μεσσηνίας

Έκκληση για την φιλοξενία του τυφλού σκύλου που βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στο Γλυκορύζι Κυπαρισσίας

Βρήκε το σκυλί με σπασμένο το πόδι σε δύο σημεία και πυροβολημένο στην Κυπαρισσία

Βρήκε τον σκύλο νεκρό χτυπημένο στο κεφάλι και τυλιγμένο με σακούλα στο Στόμιο Τριφυλίας

Έκκληση για τη φιλοξενία του σκύλου που πυροβολήθηκε στην Κυπαρίσσια και αναρρώνει

Δεμένα με σχοινί και σύρμα εγκαταλελειμμένα στους Γαργαλιάνους

Κυπαρισσία: Γεμάτο με σκάγια το κορμί του σκύλου που κούτσαινε

Κυπαρισσία: Σκότωσε το γατάκι λιώνοντας το κεφάλι του με πέτρα

Φιλιατρά: Καταδικάστηκε επειδή έσερνε τον σκύλο πίσω από το τρέιλερ του Ι.Χ. του

Κυπαρισσία: Συνελήφθη επειδή κοπάναγε μια σκυλίτσα

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. καρολος

    Ειμαι σιγουρος οτι καποιοι θα χαρηκαν και θα ειπαν καλα του κανανε του κοπροσκυλου'. Ολοι στο κουτσομπολιο πρωτοι,αλλα σε τετοια περιστατικα,προεχει ο νομος της σιωπης και η συνενοχη.Σπανια δικαζονται και καταδικαζονται τετοια καθαρματα σε αυτο εδω το τοπο και αυτο προκαλει αναγουλα και αηδια.

  2. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    εγώ θα έλεγα ότι η κακοποίηση των ζώων ,είναι και κακοποίηση των ανθρώπων. Τουλάχιστον εγώ έτσι νοιώθω όταν ακούω κάτι τέτοιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.