Στηρίξτε μας

Καθαρόαιμοι σκύλοι και ασθένειες (βίντεο)

11 Οκτωβρίου 2012 17:16 | Χρηστικά
Καθαρόαιμοι σκύλοι και ασθένειες (βίντεο)

Το ντοκιμαντέρ του ΒΒC που μπορείτε να παρακολουθήσετε όσοι γνωρίζετε Αγγλικά, καθώς δεν υπάρχει υποτιτλισμένο στα Ελληνικά - και μεταδόθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2008 από το βρετανικό κανάλι - περιγράφει τι μπορεί να αντιμετωπίσετε εξαιτίας της καθαρότητας του αίματος της φυλής του σκύλου, τον οποίο είναι πολύ πιθανό να επιλέξατε να αγοράσετε για να τον κάνετε μέλος της οικογένειας σας μόνο και μόνο επειδή είναι μιας κάποιας ράτσας.


Τα προβλήματα υγείας ενός σκύλου εξαιτίας της καθαρότητας του αίματος μιας φυλής είναι για τους περισσότερους κάτι που αγνοούν.

Η F.C.I. (Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία), μετά την προβολή της έρευνας του BBC που φέρει τον τίτλο «Pedigree dogs exposed» αναγκάστηκε να δημοσιεύσει στο στις 31 Αυγούστου 2012 την εξής δήλωση:

«Μετά από το πρόγραμμα του BBC, "Pedigree Dogs Exposed" ο κυνοφιλικός κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις θα θέτουν διαρκώς απαιτήσεις για τους εκτροφείς σκυλιών και τους Ομίλους. Το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι εκτροφείς είναι να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, και να βγουν με προτάσεις που θα βελτιώσουν την υγεία των σκύλων και θα φροντίζουν για το μέλλον του αναπαραγωγικού πληθυσμού. Το πρόγραμμα "Cavaliers for Life" είναι ένα καλό παράδειγμα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από τους εκτροφείς από διάφορες χώρες».

Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία της εκτροφής και η «μετάλλαξη» των φυλών των σκύλων

Παρ’ το για τη φάτσα όχι για τη ράτσα! (Βίντεο)

Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία: Απαγορεύει τον ακρωτηριασμό αυτιών και ουράς σκύλων ράτσας Ντόμπερμαν

Ψεύδεται η πρόεδρος του Κ.Ο.Ε. εδώ και 20 χρόνια απαγορεύεται η κοπή αυτιών και ουράς!

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

Ο ακρωτηριασμός δεν είναι καλλωπισμός! Τα πρότυπα είναι πρόφαση – δικαιολογία!

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Kaki Primikiri

    Ταλαιπωρία και υποβάθμιση της ζωής τους ζώου σας και της δικής σας, αυτό έχετε ν' αντιμετωπίσετε. Στη Μεγάλη Βρεττανία οι καθαρόαιμοι σκύλοι είναι όλοι ασφαλισμένοι, καθώς τα έξοδα στα οποία καλούνται να υποβληθούν οι κηδεμόνες τους, εξ αιτίας ακριβώς όλων των γεννητικών προδιαθέσεων σε ασθένειες και σε προβλήματα συμπεριφοράς, δεν είναι αντιμετωπίσιμα. Και, παρόλ' αυτά, η τύχη τους είναι αμφίβολη καθώς πολλά εγκαταλείπονται στα "killing" ή "not killing shelters" και, όχι σπάνια, καταλήγουν στην ευθανασία. Φανταστείτε την ανάλογη κατάσταση στα δικά μας, τα Ελληνικά, δεδομένα...

    Μια μικρή συλλογή από περισσότερες πληροφορίες (στα Αγγλικά) μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://on.fb.me/Rh9EaO

  2. mania

    Aν έχετε και άλλα videos παρακαλώ να τα δείξετε, ήταν πραγματικά ανατριχιαστικό.Το boxer να παθένει επιλιψία και τα λαμπραντόρ καρκίνο.Δείτε το αξίζει.....

  3. dekal

    Το βιντεο ειναι συγκλονιστικό για τις παρεμβάσεις στις φυλές στο ονομα μια ανοητης ομορφιάς που αποφασιζουν κριτές και εκτροφεις σε βάρος της υγείας των σκυλων.Θαπρεπε να το δουν ΟΛΟΙ οσοι αποφασιζουν να παρουν "καθαροαιμα"

    1. ΗΡΑΚΛΗΣ

      μα δεν ειναι φυσικες φυλες......τις φυλες/ρατσες του σκυλου τις δημιουργησε ο ανθρωπος (οπως και το ειδος του σκυλου αλλωστε απο τον λυκο)...στη φυση δεν θα ενδιεφερε ενα ροτβαιλερ να βρει αλλο ροτβαιλερ να ζευγαρωσει...απλα ζευγαρωνει το ικανοτερο,ασχετως φυλης/ρατσας...γι'αυτο και τα ενηλικα αδεσποτα δεν εχουν γεννετικα προβληματα....γιατι ζευγαρωσαν τα δυνατοτερα και απο οσα γεννηθηκαν δεν επιβιωσαν τα αρρωστα.......κατι τελειως αντιθετο με την τακτικη των BYB/puppy mill/εκτροφεων να ζευγαρωνουν μονο βαση εμφανισης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.