Στηρίξτε μας

Ο διοικητής εξαφάνισε τα αδέσποτα του στρατοπέδου στις Σάπες Ροδόπης;

11 Οκτωβρίου 2012 14:05 | Καταγγελίες
Ο διοικητής εξαφάνισε τα αδέσποτα του στρατοπέδου στις Σάπες Ροδόπης;

Εδώ και μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου η καταγγελία πως ο διοικητή της Στρατιωτικής Μονάδας 388 Π.Α.Π. (Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών) που εδρεύει στις Σάπες Ροδόπης με τη βοήθεια άλλων στελεχών του στρατεύματος εξαφάνισαν τα τέσσερα σκυλιά που ζούσαν μέσα και πέριξ του στρατοπέδου. Τα μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής τονίζουν την εγκληματική δράση των στρατιωτικών εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων.

Εξηγούν ότι χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους ούτε τη γνώμη ειδικού κτηνίατρου, έκριναν πως τα σκυλιά αποτελούν «κίνδυνο» για την υγεία όσων ζουν και εργάζονται στο στρατόπεδο, τα μάζεψαν και τα πέταξαν στην κυριολεξία σε άγνωστο μέρος σε ορεινή περιοχή. Την πράξη αυτή, που έγινε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου το πρωί, την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο διοικητής στα μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής. Ο ίδιος ο διοικητής μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των φιλόζωων, που ανησυχούν για την τύχη των σκυλιών και αυτό που τους περιμένει, απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτά και για λόγους ηθικής (!) και δεν μετανιώνει για την πράξη του.

Ένα από τα σκυλιά, όπως πληροφορηθήκαμε, έπασχε όντως από καλααζάρ μια πολύ συνηθισμένη ασθένεια, η οποία δεν είναι κολλητική στον άνθρωπο ούτε στα άλλα ζώα, το οποίο μάλιστα είχε ολοκληρώσει τη θεραπεία του καθώς η Φιλοζωική Κομοτηνής το είχε φροντίσει. Η Φιλοζωική Κομοτηνής κατήγγειλε το γεγονός στον ταξίαρχο της στρατιωτικής μονάδας 4η Ταξιαρχία Υποστηρίξεως (ΤΑΞ.ΥΠ.) που εδρεύει στο νομό Ξάνθης, αλλά δυστυχώς δεν βρήκε καμία ανταπόκριση!

Επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εντοπιστούν τα σκυλιά και να τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται για την εξαφάνιση τους ετοιμάζεται καταγγελία και μήνυση εναντίον των στρατιωτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση. Θα την καταθέσει η Φιλοζωική Κομοτηνής σε συνεργασία με Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Να σημειωθεί ότι υπεύθυνοι για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του νόμου 4039/2012, είναι οι δήμοι καθώς και φιλοζωικές οργανώσεις.

Τα ζώα από την στιγμή που περισυλλέγονται όπως ορίζει ο νόμος πρέπει να μεταφερθούν σε καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στα δημοτικά κυνοκομεία και όχι στα βουνά, ώστε να πεθάνουν από ασιτία! Το www.zoosos.gr έχει επικοινωνήσει με το Γ.Ε.Σ., το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. και το Γραφείο Υπουργού ζητώντας το αυτονόητο. Θυμίζουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για την εκτέλεση της σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, που συνέβη στις 11 Μαΐου 2012, ο αρχηγός Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, απέστειλε εκ νέου διαταγή στους κατά τόπους διοικητές των στρατοπέδων, με την οποία υπενθυμίζει τις εντολές, που αφορούν τη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων στα στρατόπεδα.

Οι στρατιωτικοί θα πρέπει να αντιληφθούν ότι την πατρίδα μας δεν την αποτελούν μόνο οι άνθρωποι. Τα ζώα είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του τόπου. Του ζωτικού χώρου που υποτίθεται ότι εκείνοι ως επαγγελματίες έχουν το ιερό καθήκον να προστατεύουν…

Διαβάστε επίσης:

Ενημερώνουν υπουργό Εθνικής Άμυνας & το Γ.Ε.ΕΘ.Α. για τ' αδέσποτα που εξαφάνισε ο διοικητής στις Σάπες Ροδόπης

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Vasos

    Οι δύο διοικητές της 388 Π.Α.Π. και της 4η ΤΑΞ.ΥΠ. γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια διαταγή του αρχηγού Γ.Ε.Σ.! Μπορούμε να είμαστε ήσυχοι με τέτοιο στρατό όπου η ιεραρχία δε λειτουργεί? Να ελπίζουμε σε έρευνα και κυρώσεις τουλάχιστον?
    Μπάβο στη Φιλοζωική Κομοτηνής και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για τις ενέργειές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.