Στηρίξτε μας

Διέλυσε το πόδι του σκύλου πυροβολώντας τον ξανά και ξανά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης

7 Οκτωβρίου 2012 20:10 | Καταγγελίες
Διέλυσε το πόδι του σκύλου πυροβολώντας τον ξανά και ξανά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 η Βάσω Χατζημανώλη, με την σπουδαία φιλοζωική δράση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, φεύγοντας από την Κτηνιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. συνάντησε δύο νεαρούς ευαίσθητους κτηνίατρους, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια της. Ένας άνδρας είχε βρει χτυπημένο μέσα σ’ ένα χωράφι στην περιοχή από Δερβένι προς Λαγυνά λίγο έξω από την συμπρωτεύουσα το σκυλί που βλέπετε. Και το έφερε στην κλινική για να το σώσει νομίζοντας όμως ότι το κόστος καλύπτεται από το πανεπιστήμιο.

Η ίδια εξηγεί: «Πάνω στην καυτή από το ήλιο μεταλλική καρότσα του μικρού φορτηγού, είδα το ημίαιμο θηλυκό, που ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία. Ήταν στα πρόθυρα θερμοπληξίας. Είχε πρησμένα δύο πόδια και μύριζε απαίσια. Αμέσως είπα ότι το “Καταφύγιο Ζώων”, παρά τις άπειρες οικονομικές του δυσκολίες, δεν θα το αφήσει να πεθάνει, θα προσπαθήσει να το σώσει.

Στείλαμε τον συνοδό στο κτηνιατρείο του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη. Οι ακτινογραφίες του πρόσθιου δεξιού άκρου δεν έδειξαν κατάγματα από τροχαίο, όπως αρχικά πιστέψαμε, αλλά άπειρα σκάγια που ρίχθηκαν από πολύ κοντινή απόσταση. Της είχαν διαλύσει την κνήμη και τα δάχτυλα. Όλα αυτά τα άσπρα σημαδάκια στις ακτινογραφίες είναι σκάγια, εκατοντάδες σκάγια.

Πιθανώς αυτό έγινε μερικές μέρες πριν εντοπιστεί το ζώο. Η μυρωδιά της σαπίλας προερχόταν από το πίσω πόδι της ίδιας πλευράς το οποίο ήταν τελείως σάπιο έκταση. Η μικρή Larissa μπήκε σε ορό και άρχισε ισχυρή αντιβίωση. Ο ακρωτηριασμός δυστυχώς στο πίσω δεξιό πόδι φαινόταν και ήταν αναπόφευκτος.

Δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα να σωθεί, είχε μαυρίσει ολόκληρο, σκάγια παντού, σε όλη την επιφάνεια, το κουνούσε ο γιατρός και έπεφτε σαν μολύβι. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της κακοποίησης που υπέστη η σκυλίτσα από παράφρονα που ζει ανάμεσά μας και κοντά στα παιδιά μας.

Μιλήσαμε με τον κτηνίατρο μας Κυριάκο Αγαθαγγελίδη και αποφασίσαμε να της δώσουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσει μελλοντικά το πίσω άκρο της με πρόσθετο μέλος. Δεν αφαίρεσε λοιπόν το πόδι από ψηλά αλλά άφησε ένα κομμάτι ώστε να επιχειρηθεί η πρόσθεση μέλους. Η γλυκύτητά της, η απερίγραπτη υπομονή της και το βλέμμα της έχουν συγκινήσει τον γιατρό και τους συνεργάτες του.

Μας λέει καθημερινά ότι είναι ένα καταπληκτικό πλάσμα και αναρωτιέται πως μπόρεσε άνθρωπος να το πληγώσει τόσο πολύ. Η μικρή μας αναρρώνει και κάνει ήδη τα πρώτα βήματα».

Αυτό είναι ένα ακόμα βαρύ περιστατικό που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο «Καταφύγιο Ζώων» και όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά κοστίζουν όχι μόνο σε χρόνο αλλά και σε χρήμα.

Αν θέλετε να ενισχύσετε τη δράση του Καταφυγίου Ζώων της Βάσως Χατζημανώλη, ώστε να καλυφθούν κάποια έξοδα για την φροντίδα αυτού του ζώου ο λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα είναι 208/296013-33, Υποκατάστημα Μοναστηρίου (208) ETHNGRAA IBAN GR6001102080000020829601333. Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε αυτό ή κάποιο άλλο επικοινωνήστε στο email: [email protected].

Το Καταφύγιο Ζώων είναι φιλοζωικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  και η δράση του είναι αποδεδειγμένη.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ο εισαγγελέας δεν «είδε» την κακοποίηση του σκυλιού που ζει στην μπαγκαζιέρα

Έγινε μεταμόσχευση δέρματος στο κεφάλι της γάτας που κάποιος έκαψε στα Μάλγαρα (βίντεο)

Αναρρώνει η γάτα που βρέθηκε με σοβαρά εγκαύματα στα Μάλγαρα (βίντεο)

Βρήκαν και τρίτη γάτα καμένη αλλά ζωντανή στα Μάλγαρα! Τι κάνει η ΕΛ.ΑΣ.;

Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι και στο σώμα νοσηλεύεται η γάτα που σαδιστής δράστης έκαψε στα Μάλγαρα

Έδεσε και έκαψε ζωντανές δύο γάτες στα Μάλγαρα αλλά επέζησαν

Τη θεσμοθέτηση Εισαγγελέα Ζώων & στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε η αντεισαγγελέας Εφετών Ε. Χρυσόγιαννη

Επανομή Θεσσαλονίκης: Πυροβόλησε 3 & σκότωσε 2 σκυλιά γειτόνων του ενώ πέταξε τα πτώματα στα σκουπίδια για να τα εξαφανίσει

Επανομή: Κτηνίατρος δεν ήθελε να χορηγήσει γνωμάτευση που αποδεικνύει το έγκλημα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο σκύλος που χτυπήθηκε από άνδρα μάλλον με τσεκούρι στην είσοδο του Αριστοτέλειου Παν. Θεσσαλονίκης

Δίνουν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει ποιος εκτέλεσε τον σκύλο τους στην Κυδωνιά Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον άνδρα που με αυτοσχέδιες παγίδες αιχμαλώτιζε και εξαφάνιζε αδέσποτες γάτες (βίντεο)

Παγιδεύει γάτες με συρμάτινες θηλιές στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Έσπασε στο ξύλο και σκότωσε τον μόλις 3 μηνών σκύλο του αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν εξαθλιωμένος από την ασιτία και την ασθένεια

Τούμπα Θεσσαλονίκης: Βρήκε 4 γατάκια πεταμένα ζωντανά μέσα στον κάδο της ανακύκλωσης

Με σπασμένες επιγονατίδες τα 3 σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης

Σκότωσε ξυλοκοπώντας τον σκύλο που μόλις είχε υιοθετήσει στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Apostolos Antonakis

    Δυστυχώς στην ζωή υπάρχουν και άνθρωποι ανώμαλοι. Το γεγονός ότι κρατούν κυνηγετικό τουφέκι και πυροβολούν ότι βρεθεί μπροστά τους με αυτό , δεν τους καθιστά απαραίτητα και κυνηγούς.
    Αυτό δεν σημαίνει, επίσης, ότι και στην κυνηγετική οικογένεια δεν υπάρχουν παραβάτες...Μακάρι να μην υπήρχαν. Παραβάτες υπάρχουν παντού και ο καθένας από εμάς είναι ένας εν δυνάμει παραβάτης. Για οποιοδήποτε λόγο...
    Πολύ δύσκολα όμως θα βρεθεί κυνηγός να πυροβολεί σκύλο , ένα ζώο με το οποίο ο ίδιος είναι απόλυτα ταυτισμένος στην καθημερινή του ζωή αλλά και στο κυνήγι. Σε τούτο τον καθόλου αγγελικό κόσμο που ζούμε και μέσα σε αυτόν τον κοινωνικό ορυμαγδό και ξεπεσμό που μας περιβάλλει ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορεί τον οποιοδήποτε χωρίς φόβο, τύψεις αιτία και... πάθος.
    Το γεγονός πως ειλικρινά λυπάμαι για το άμοιρο ζωάκι δυστυχώς δεν αλλάζει την άθλια εικόνα . Απομένουν μονάχα οι αμυδρές ελπίδες μου και οι ενδόμυχες ευχές μου να αλλάξει ρότα γρήγορα ο κόσμος μας ξεφεύγοντας απ΄τον επικίνδυνο κατήφορο που έχει οδηγηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.