Στηρίξτε μας

Έσωσαν τα ζώα από τον παράνομο εκτροφέα - εκμεταλλευτή τους στον Μαραθώνα (βίντεο)

7 Οκτωβρίου 2012 18:10 | Τα καλά νέα
Έσωσαν τα ζώα από τον παράνομο εκτροφέα - εκμεταλλευτή τους στον Μαραθώνα (βίντεο)

Χθες 6 Οκτωβρίου τελείωσε - με την κατάσχεση των ζώων - η δουλειά της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Αττικής – Σαρωνικού (ΖΩ.ΟΣ.Α.Σ.), που είχε αρχίσει στις 17 Αυγούστου 2012. Τότε είχε ενημερωθεί η ΖΩ.ΟΣ.Α.Σ. από άτομο, που εργάζεται στον Δήμο Μαραθώνα, για να προχωρήσει σε κατάσχεση των 43 σκύλων οι οποίοι βρίσκονταν εγκαταλελειμμένοι σε παράνομο εκτροφείο στο Μαραθώνα. Θυμίζουμε ότι την καταγγελία εις βάρος των εκτροφέων την είχε κάνει η ιδιοκτήτρια του χώρου η οποία και τους νοίκιαζε τις «εγκαταστάσεις» αλλά για άλλη χρήση.

Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο:

Το χρονικό της χθεσινής επιχείρησης σωτηρίας των ζώων

«Δυστυχώς τότε πριν προλάβουμε να απομακρύνουμε τα σκυλιά, που ήταν σε τραγική κατάσταση, τα μετέφερε ο ιδιοκτήτης τους σε άγνωστο μέρος, ενώ στην κατάθεσή του στο Α.Τ. Μαραθώνα δήλωσε ότι τα δώρισε σε φιλικά του πρόσωπα. Έκτοτε η ΖΩ.ΟΣ.Α.Σ.  ήταν από πίσω του προσπαθώντας να ανακαλύψει το νέο μέρος που φυλάσσονταν τα σκυλιά. Μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου που φιλόζωος του Δήμου Ραφήνας μας ενημέρωσε για πιθανό νέο παράνομο εκτροφείο στην περιοχή της Ραφήνας. Σπεύσαμε αμέσως και φωτογραφίσαμε την κατάσταση που ήταν πάνω από τραγική... Σε οικόπεδο, μακριά από το δρόμο, σε αυτοσχέδιες κατασκευές (κλουβιά) χωρίς νερό και φαγητό βρίσκονταν κάποια από τα 43 σκυλιά του Μαραθώνα.

EktrofeioParanomo NtaouPentelis

Η κατάσταση απερίγραπτη. Τα σκυλάκια κολλημένα στα σύρματα να μας φωνάζουν να τα ελευθερώσουμε. Σκυλάκια που προορίζονταν να είναι φίλοι και σύντροφοι του ανθρώπου τα είχαν κάνει μηχανές για γέννες για να βιοπορίζεται ένας άπληστος άνθρωπος. Αν μπορούμε να τον αποκαλούμε άνθρωπο.

Το Σάββατο το πρωί η πρόεδρος της ΖΩ.ΟΣ.Α.Σ., Έμυ Παπαγιαννοπούλου, με φωτογραφικό υλικό και την αίτηση για την κατάσχεση των ζώων πηγαίνει στην Ευελπίδων και ζητάει ακρόαση από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.  Μετά 2 ώρες φεύγει από την Ευελπίδων, αφού έχει ειδοποιήσει τα μέλη της ομοσπονδίας για να αναλάβουν το περιστατικό. Πρώτη στην έκκληση της απαντάει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.) που βρίσκεται πάντα πρώτη στις επάλξεις για την προστασία των ζώων. Μέλη της Ζ.Ε.Η. μαζί με μέλη του Κ.Α.Ζ. και της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Ο.) περικυκλώνουν το παράνομο εκτροφείο.

Εν τω μεταξύ η πρόεδρος της ΖΩ.ΟΣ.Α.Σ. κατευθύνεται προς το Α.Τ. Ραφήνας.  Πριν φθάσει δέχεται τηλεφώνημα από τα μέλη των σωματείων που βρίσκονται έξω από το εκτροφείο ότι έχουν αρχίσει και μετακινούν τα ζώα έξω από το οικόπεδο. Ευτυχώς η διοικητής του Α.Τ. Ραφήνας έχει ειδοποιηθεί από την Εισαγγελία Αθηνών και ενεργεί άμεσα  πηγαίνοντας η ίδια στον χώρο. Μέσα σε 2 ώρες όλα τα ενήλικα σκυλιά (24) βρίσκονται στα αυτοκίνητα των εθελοντών στο δρόμο προς την ελευθερία!

Παρόλο που ενημερώνουμε την διοικητή ότι έχουν μεταφέρει στο διπλανό σπίτι αρκετά σκυλάκια, μας λέει ότι δεν έχει δικαίωμα να επέμβει παρά μόνο στον χώρο του εκτροφείου όπως ορίζει η εισαγγελική παραγγελία. Γύρω στις  17:00 η πρόεδρος της ΖΩ.ΟΣ.ΑΣ. δέχεται τηλεφώνημα ότι  βγήκε νέα εισαγγελική παραγγελία  για το διπλανό σπίτι και επιστρέφει στη Ραφήνα. Άλλα 17 σκυλάκια, μανούλες με τα κουτάβια τους καθώς και κουτάβια μόνα τους οδηγούνται σε φιλοξενίες  μακριά από την αθλιότητα.  Αυτά που έκρυψαν ήταν αυτά που θα τους έφερναν το άμεσο κέρδος.  Ζεστά “ευρώπουλα”! Οι ιδιοκτήτες αναζητούνται ακόμη για να περάσουν αυτόφωρο.  Όμως τα σκυλιά είναι στα χέρια των ζωοφιλικών σωματείων για να δοθούν σε οικογένειες όπου θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους όπως αρμόζει σε κάθε κατοικίδιο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βοήθησαν στην απελευθέρωση των ζώων: τον φιλόζωο κύριο που σιτίζοντας  αδεσποτάκια έξω από τον χώρο,  εντόπισε το παράνομο εκτροφείο και μας ειδοποίησε, την πρόεδρο και τη γραμματέα της Π.Φ.Ο. που μας βοήθησαν με νομικές συμβουλές και οδηγίες για την εισαγγελία, την διοικητή του Α.Τ. Ραφήνας που με άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις βοήθησε στην κατάσχεση των ζώων, την κα Γιούλη από το Φιλοζωικό Σωματείο “Πήγασος” στο Πικέρμι, που δύο φορές γέμισε με σκυλιά το αυτοκίνητό της και μας τα μετέφερε και βέβαια τους εθελοντές του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων (Κ.Α.Ζ.) και της Ζ.Ε.Η. που σήκωσαν όλο το βάρος της κατάσχεσης».

Για όλα αυτά τα ζώα ζητούνται εκείνοι που θα τα φιλοξενήσουν προσωρινά αφού ακόμα δεν δίνονται για υιοθεσία πριν τους γίνουν εξετάσεις και θεραπείες. Θυμηθείτε, ότι τα ζώα έχουν ανάγκες και όποιος πραγματικά θέλει να αποκτήσει κατοικίδιο πρέπει να συνειδητοποιεί, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της φροντίδας του εφ’ όρου ζωής. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα: 6976131680, 6945598760.

Διαβάστε επίσης:

«Αστεία» ποινή για τον παράνομο εκτροφέα που δηλητηρίασε κατά λάθος 200 σκυλιά στον Μαραθώνα Αττικής (βίντεο)

Μαραθώνας: Δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο παράνομο εκτροφείο

Μαραθώνας: Κατάφεραν να πιάσουν για να μεταφέρουν σε κτηνιατρείο το εξαιρετικά σκελετωμένο σκυλί

Μπορείτε να βοηθήσετε προσφέροντας ειδική τροφή ή φάρμακα για τον σκελετωμένο σκύλο που βρέθηκε στον Μαραθώνα;

Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκυλιών που εντοπίστηκαν γεμάτα τσιμπούρια σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Μαραθώνα

Φιλόζωοι και πυροσβέστες έσωσαν το κουτάβι που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο στον Μαραθώνα (βίντεο)

Βρήκε τη γάτα της σεξουαλικά κακοποιημένη στον Μαραθώνα Αττικής

Στειρώσεις αδέσποτων θηλυκών και αρσενικών σκύλων στον Δήμο Μαραθώνα

Το σχοινί σάπιζε στον λαιμό του σκύλου στον Μαραθώνα Αττικής

Μαραθώνας: Διψασμένα τ’ αδέσποτα βουτάνε στη θάλασσα για να πιούν νερό!

Λιντσάρισαν τον Έλληνα που θέλησε να λιώσει τον σκύλο του στην άσφαλτο στον Μαραθώνα

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.