Στηρίξτε μας

Βάλτε βότσαλα στις γλάστρες που σκάβουν οι ψιψίνες

22 Σεπτεμβρίου 2012 17:57 | Χρηστικά
Βάλτε βότσαλα στις γλάστρες που σκάβουν οι ψιψίνες

Οι γατούλες τόσο αυτές που ζούν μέσα στα σπίτια όσο και εκείνες που παλεύουν να επιβιώσουν στις αφιλόξενες τσιμεντουπόλεις είναι φυσιολογικό να σκάβουν στο χώμα. Οι γάτες άλλωστε έτσι καλύπτουν τα κόπρανα και τα ούρα τους γι’ αυτό και τοποθετούμε ειδική άμμο για να πηγαίνουν εκεί.

Αν παρ’ όλα αυτά ενοχλείστε από τη μυρωδιά και φοβάστε ότι θα ξεραθούν τα λουλούδια σας μπορείτε να τοποθετήσετε μεγάλα βότσαλα (που μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα με είδη κήπου ή να μαζέψετε από την παραλία) μέσα στις γλάστρες για να αποτρέψετε τις ψιψίνες.

Μπορείτε να ρίξετε γύρω από τις γλάστρες και κόκκινο πιπέρι ως απωθητικό, αφού η έντονη μυρωδιά του θα διώξει τα χαριτωμένα αιλουροειδή μας.

Φυσικά στα καταστήματα με είδη για ζώα θα βρείτε σπρέι και τζελ. Όμως οι δύο προηγούμενες λύσεις δεν έχουν κόστος και ειδικά τα λευκά βότσαλα – τα οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα – είναι και καλαίσθητα.

Αντιθέτως τα ξύλινα καλαμάκια από σουβλάκια, που μπήγουν πολλοί στα μικρά παρτέρια τους ή στις ζαρντινιέρες είναι επικίνδυνα και για το ζώο και για τους ανθρώπους.

Τα βότσαλα μπορείτε φυσικά και να βάψετε ή να προτείνετε στα πιτσιρίκια σας να το κάνουν...

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.