Στηρίξτε μας

Έσερνε το σκυλί με το αγροτικό αυτοκίνητο στην Πούντα της Πάρου

17 Σεπτεμβρίου 2012 12:27 | Καταγγελίες
Έσερνε το σκυλί με το αγροτικό αυτοκίνητο στην Πούντα της Πάρου

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου ένα κόκκινο αγροτικό αυτοκίνητο με μαύρα κάγκελα καρότσας (ιδιοκατασκευή) έσερνε στην περιοχή του Κάμπου της Πούντας στην Πάρο έναν σκύλο, τον οποίο ο οδηγός του οχήματος είχε δέσει από τον λαιμό με λεπτό συρματόσχοινο, όπως αυτό που χρησιμοποιούν οι αγρότες για να δένουν τα δεμάτια του άχυρου.

Δράστης του απεχθούς εγκλήματος είναι ένας κτηνοτρόφος κάτοικος της Πούντας, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός στην Αστυνομία για τις ποικίλες πρακτικές του.

Όχι μόνο εξοντώνει τα ζώα με φόλες αλλά όλοι γνωρίζουν πως σφάζει αμνοερίφια, μοσχάρια κ.ά. χωρίς να τα πηγαίνει στα Δημοτικά Σφαγεία και φυσικά διακινεί το κρέας σε κρεοπωλείο της Παροικιάς, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα χωρίς να πληρώνει φόρους κ.ο.κ.

Μάλιστα η πιο συχνή μέθοδος αναισθητοποίησης των ζώων πριν την σφαγή είναι το χτύπημα στο κεφάλι με βαριοπούλα!

Αυτός ο ηλικιωμένος άνδρας, που δικαίως χαρακτηρίζεται ως σεσημασμένος, σύμφωνα με καταγγελία συγγενικού του προσώπου προς το www.zoosos.gr – το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του – εντοπίστηκε για πολλοστή φορά να κακοποιεί ζώο.

Θύμα του ήταν ένα κυνηγόσκυλο άσπρου χρώματος με μαύρες βούλες. Το δύστυχο ζώο το είχε δέσει από τον λαιμό με το σύρμα πάνω στη μαύρη καρότσα και τα πόδια του σέρνονταν στην άσφαλτο. Το αν ήταν ήδη νεκρό ή λιπόθυμο δεν το ξέρουμε, ούτε γνωρίζουμε που το πέταξε.

Ο συγγενής του τον είδε στις 06:30 το πρωί στο σημείο που βρίσκεται το μίνι μάρκετ στον Κάμπο της Πούντας περίπου δύο χιλιόμετρα από εκεί που βρίσκεται το σπίτι του.

Ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος είναι στη διάθεση μας, όμως όσο και αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να μεταπείσουμε τον μάρτυρα να καταθέσει στην Αστυνομία.

Δυστυχώς οι αγκυλώσεις της τοπικής κλειστής κοινωνίας και ο εγκληματικός χαρακτήρας του δράστη έχουν αποδειχτεί αρκετά αποτελεσματικές μέθοδοι αποσιώπησης της εγκληματικής δράσης του.

Επειδή ένας μάρτυς σημαίνει ουδείς μάρτυς γίνεται έκκληση για όσους ενδεχομένως είδαν το περιστατικό να επικοινωνήσουν με το www.zoosos.gr και τη δημοσιογράφο Ελένη Ηλιοπούλου, ώστε να συγκεντρωθούν επιπλέον στοιχεία – για να μη θεωρηθεί η υπόθεση αντιδικία μεταξύ συγγενών – και να γίνει καταγγελία, ώστε αυτός ο εγκληματίας να καταλάβει, ότι δεν μπορεί να αποτελεί φόβητρο για κανέναν και δεν επιτρέπεται να συνεχίζει να κακοποιεί ζώα επειδή είναι διαταραγμένος.

Ρωτώντας για το πρόσωπο τους ντόπιους είναι φανερό ότι όλοι γνωρίζουν τη δράση και τις παρανομίες του όμως κανείς δεν μιλάει. Περιμένουν άλλον να βγάλει το φίδι από την τρύπα… Τι θα συμβεί όμως αν το φίδι δαγκώσει κάποιον δικό τους; Όποιος κακοποιεί τα ζώα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι αποτελεί κίνδυνο και για τους ανθρώπους. Πότε επιτέλους θα το καταλάβουμε;

PountaParou

Το Σύνδρομο Κακοποίησης Ζώων

Ο Απόστολος Περιστέρης, αστυνόμος β’, κτηνίατρος και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στη Γ.Α.Δ.Α., τον Φεβρουάριο του 2011 - και την οποία παρακολούθησε η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου - έθιξε μαζί με άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα της «Κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς», που αποτελεί μια μεγάλη πληγή στη σύγχρονη – κατά τα άλλα – κοινωνία των Νεοελλήνων.

Σε αυτή την ημερίδα ο κ. Περιστέρης είχε τονίσει: «Οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά.

Οι κοινωνιολόγοι, οι νομοθέτες και τα δικαστήρια διαθέτουν αρκετά στοιχεία, που συνδέουν τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές με ανθρώπινα θύματα.

Σύμφωνα με το FBI – καθώς στις Η.Π.Α. υπάρχουν στατιστικά στοιχεία και γίνονται ανάλογες μελέτες – ιστορικό βίας προς τα ζώα έχουν οι περισσότεροι βιαστές και οι δολοφόνοι κατ’ εξακολούθηση.

Οι μελέτες, οι οποίες γίνονται πάνω σε ανθρώπους, που έχουν διαπράξει φριχτά εγκλήματα σε βάρος συνανθρώπων τους, αποδεικνύουν πολύ συχνά, ότι υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ζώων, πριν οι εγκληματίες καταλήξουν στα ανθρώπινα θύματα.

Το αμερικανικό πρότυπο διαγνωστικό και θεραπευτικό εγχειρίδιο για ψυχιατρικές και συναισθηματικές διαταραχές αναφέρει τη βία προς τα ζώα ως ένα διαγνωστικό κριτήριο για διαταραχές συμπεριφοράς».

Η κακοποίηση ζώων είναι το βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων

Ο κ. Περιστέρης υποστήριξε ότι, σύμφωνα με έρευνες στον τομέα της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας, «υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους».

Ανέφερε δε ότι «σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών, που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν, ότι το ίδιο άτομο, που τις κακοποίησε, είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιό τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998).

Σε άλλη μελέτη αναφέρεται, ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχε επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι του. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των Η.Π.Α., η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!

Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο βρέθηκε να έχει κάνει κι άλλα εγκλήματα, ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους (Arluke, A. & Luke, C. 1997). Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχε επιτεθεί σε ανθρώπους (Clarke, J. P. 2002).

Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει ζώα – εκτός από αυτούς που δεν το παραδέχονται (Schiff Louw Ascione, 1999)».

Διαβάστε επίσης:

Σύρος: Καταδικάστηκε ερήμην με αναστολή η γυναίκα που κακοποιούσε τον σκύλο της στην Πάρο

Πάρος: Αγελάδα με δεμένα τα πόδια & το κεφάλι κακοποιείται συστηματικά από τον ιδιοκτήτη της

Στις 3 Απριλίου αρχίζει τη λειτουργία του στη Νάουσα το κτηνιατρείο του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου»

Θα δικαστεί ο άνδρας που κακοποιούσε το μουλάρι του στην Παροικιά της Πάρου

Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών

Συνόδευε με το αγροτικό τις αλυσοδεμένες αγελάδες, που μετά βίας περπατούσαν στην Χρυσή Ακτή Πάρου

Ποινή - «χάδι» με αναστολή για τον άνδρα που βασάνιζε τον σκύλο του στην Πάρο αφήνοντας τον χωρίς τροφή & νερό

Ποινή - «χάδι» για τον άνδρα που πυροβόλησε σκύλο στην Πάρο αλλά θα του επιβληθεί πρόστιμο 30.000 €

Πάρος: Πυροβόλησε γάτα, προσποιήθηκε ότι είναι ο αδερφός του για να γλυτώσει την μήνυση αλλά θα δικαστεί!

Άφησαν το σκυλί τους να πεθάνει αβοήθητο στο Μαράθι της Πάρου

Σκελετωμένο και αλυσοδεμένο Πόιντερ στις Κολυμπήθρες της Πάρου

Σκύλος ζωντανό σκιάχτρο στις Κολυμπήθρες της Πάρου (βίντεο)

Πάρος: Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε τον σκύλο του γείτονα του

Πάρος: Πυροβόλησε γάτα, προσποιήθηκε ότι είναι ο αδερφός του για να γλυτώσει την μήνυση αλλά θα δικαστεί!

Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του Παριανού που κακοποιεί τον σκύλο του

Παραμένει σκελετωμένο το Ντόμπερμαν στο Υστέρνι της Πάρου (βίντεο)

Παριανός επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τα σκυλιά του ως αντικείμενα!

Στην Πάρο κάποιοι κακοποιούν ακόμα και τα πρόβατα!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. μαρία

    για το σκυλάκι δεν μας λέτε τίποτα, πώς είναι, έζησε? τι απέγινε? δικό του ήταν ή αδέσποτο? που να περάσουν 10 καρότσες πάνω απ το κουφάρι του, του ελλεεινου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.