Στηρίξτε μας

Ένας σκύλος τόσο άρρωστος περιφερόταν σαν ζωντανή μούμια στην Εκάλη!

2 Σεπτεμβρίου 2012 12:30 | Επικαιρότητα
Ένας σκύλος τόσο άρρωστος περιφερόταν σαν ζωντανή μούμια στην Εκάλη!

Στην περιοχή της Εκάλης σε ένα από τα πλουσιότερα προάστια της Αττικής εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα το πολύ άρρωστο σκυλί, που βλέπετε στις φωτογραφίες, να περιφέρεται παρέα με κάμποσα άλλα αδέσποτα, πίσω από το σούπερ μάρκετ «MEGA ΑΒ Βασιλόπουλος» κοντά στην περιοχή της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας.

Τελικά μετά την κινητοποίηση των φιλόζωων, όπως μας ενημέρωσε η Isabella Hillmayr, εκ μέρους του φιλοζωικού συλλόγου «Save a Greek Stray», το ζώο το ανέλαβαν εκείνοι για να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την ψώρα, η οποία έχει εκδηλωθεί σε τέτοιο βαθμό, με αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή του.

Αυτό το πλάσμα, που έχει παραμορφωθεί, το ονόμασαν Destiny - δηλαδή πεπρωμένο - αφού στάθηκε μέσα στην ατυχία του τυχερό έστω και την ύστατη ώρα. Όμως τα υπόλοιπα αδέσποτα της περιοχής αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα της πείνας, της δίψας των ασθενειών, των συνεχών γεννήσεων, των τροχαίων. Έτυχε να ζουν σ’ έναν δήμο του οποίου οι δημότες είναι κάτι παραπάνω από ευκατάστατοι και όμως αυτά υποφέρουν το ίδιο, όπως ακριβώς υποφέρουν και τ’ αδέσποτα που παλεύουν να επιβιώσουν οπουδήποτε αλλού. Αυτή την σκυλίτσα, που πλέον μοιάζει με μούμια και όχι με σκύλο, προφανώς και την είδαν δεκάδες δημότες του Δήμου Κηφισιάς - Ερυθραίας - Εκάλης. Οι περισσότεροι προφανώς την προσπέρασαν γι’ αυτό και η ψώρα επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό. Εξαιτίας της αδιαφορίας των ανθρώπων αυτό το ζώο υποφέρει τόσο.

Ο Δήμος Κηφισιάς - Ερυθραίας - Εκάλης όπως μας πληροφόρησε πρόσφατα έχει υπογράψει σύμβαση με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) και συνεργάζεται με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) στο Πέραμα. Αυτή η συνεργασία προχωράει ή έχουμε μείνει μόνο στα παχιά ωραιοποιημένα λόγια του δελτίου Τύπου;

Διαβάστε επίσης:

Ο άρρωστος σκύλος που περιφερόταν στην Εκάλη δυστυχώς δεν τα κατάφερε!

Νέα Κηφισιά: Η γάτα περιφερόταν με τη θηλιά να της κόβει το σώμα στα δύο

Νέα Ερυθραία: Έσωσαν τον σκύλο που είχε σφηνώσει σε αγωγό εδώ και 7 μέρες (βίντεο)

Αν βρείτε αδέσποτο ζώο σε Κηφισιά - Ερυθραία - Εκάλη

Κηφισιά: Έβαλαν καρφιά για να διώχνουν τα περιστέρια ακόμα και στο πλατάνι!

O Δήμος Κηφισιάς ξήλωσε τα καρφιά από τα δέντρα μετά το δημοσίευμα

Τι κάνει ο Δήμος Κηφισιάς – Ερυθραίας – Εκάλης για τ’ αδέσποτα του;

Κηφισιά: Σκύλος εγκαταλελειμμένος εδώ και έναν χρόνο

Κηφισιά: Ο άστεγος φροντίζει τα 12 κουτάβια που πέταξαν για να τα ξεφορτωθούν

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΡΟΥΣΙΑ

    Τελικα,δεν υπαρχουν ταξικες διαφορες στα ΖΩΑ!!!Το επιπεδο πολιτισμου τους εδειξαν,για αλλη μια φορα,οι νεοπλουτοι αυτης της χωρας...Ουτε καν τη στοιχειωδη συμπονοια απεναντι σ'ενα ον που υποφερει δεν εδειξαν...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.