Στηρίξτε μας

Ο «παπουτσωμένος» γάτος της Πάρου

22 Αυγούστου 2012 08:51 | Τα καλά νέα
Ο «παπουτσωμένος» γάτος της Πάρου

Η Γωγώ - Μαρία Ραγκούση ζει στις Λεύκες και εργάζεται στην Παροικιά της Πάρου. Και ανήκει σ’ εκείνη τη μικρή ομολογουμένως κατηγορία των ανθρώπων, που δεν προσπερνούν τα ζώα, όταν βλέπουν, πως αυτά υποφέρουν. Στο σπίτι της έχει έναν υπέργηρο σκύλο, ηλικίας 18 χρόνων αλλά φροντίζει ταυτόχρονα κάμποσα από τα αδέσποτα γατάκια του χωριού και έξι αδέσποτους σκύλους.

Papoutsomenos (5)

Όμως στο μαγαζί της μέσα στην Αγορά της Παροικιάς έχει με ξεχωριστή παρέα. Έναν γατούλη, ο οποίος έφτασε στην πόρτα της πληγωμένος στον λαιμό και στο πρόσωπο. Ήταν πεινασμένος και μαδημένος από τη μυκητίαση. Όμως αυτό το πλάσμα στάθηκε πολύ τυχερό. Το κατάστημα υποδημάτων της έγινε το μόνιμο σπίτι του. Η Γωγώ τον περιέθαλψε, τον τάισε, τον στείρωσε και ο λευκός γατούλης έγινε ο πρώτος «παπουτσωμένος» γάτος του νησιού.

Κάνει βόλτες στο σοκάκι του Δίστρατου και φυσικά κοιμάται στη δική του γωνία πάντα μέσα στο μαγαζί – μακριά από τους «ενοχλητικούς» πελάτες – που επιδιώκουν, να τον χαϊδέψουν, και του χαλάνε την ηρεμία. Συχνά κάνει το αληθινό μοντέλο στη βιτρίνα του καταστήματος ξαπλωμένος ανάμεσα σε σαγιονάρες, παπούτσια και γόβες. Συχνά γράφουμε στο www.zoosos.gr για τα όσα υφίστανται τα ζώα και στην Πάρο από τους κατοίκους του νησιού.

Οι Παριανοί συνήθως δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το καλό πλύσιμο του αυτοκινήτου τους, και τη συντήρηση της βάρκας τους, για την καλλιέργεια του χωραφιού τους, αλλά αφήνουν π.χ. τον σκύλο τους δεμένο χωρίς φαγητό και νερό, λες και το ζώο είναι τσιμεντόλιθος χωρίς ανάγκες ή ξεπαστρεύουν τ' αδέσποτα πετώντας φόλες.

Όμως ευτυχώς δεν είναι όλοι ίδιοι. Και η Γωγώ είναι μια καταστηματάρχης του νησιού, που μαζί με άλλους δίνουν το καλό παράδειγμα. Είναι βέβαιο ότι δεκάδες τουρίστες έχουν σταθεί στη βιτρίνα του μαγαζιού της χαζεύοντας τον γατούλη, που οικειοθελώς κάνει το μοντέλο. Είναι βέβαιο, ότι η αγάπη για τα ζώα ωφελεί το παριανό «τουριστικό προϊόν», ενώ όσοι τα βλάπτουν δυσφημούν τον τόπο τους.

Διαβάστε επίσης:

Πάρος: Υιοθέτησε το γατάκι που κάποιος έκλεισε σε τσουβάλι και πέταξε στα σκουπίδια στο Μαράθι (βίντεο)

Οι φύλακες του κουμπαρά στην Παροικιά της Πάρου

Ψιψινάκι κολλημένο με τη μόδα…

Πάρος: Η γατούλα της βιτρίνας… (βίντεο)

Ευτυχώς υπάρχουν και Παριανοί που αγαπούν τα ζώα… (βίντεο)

Πάρος: Έβγαλαν βόλτα στη θάλασσα τα κουτάβια που έσωσαν από τα σκουπίδια

«Η νονά μου με μαθαίνει ν’ αγαπώ τα ζώα»

O γάτος με τις παντόφλες

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. anthoula

    μπραβο σου γωγω..ειχα απογοητευθει γιατι ενω η παρος ειναι απο τα αγαπημενα μου νησια με αυτα που ακουγα τελευταια ειχα αλλαξει γνωμη..αλλα παντα και παντου υπαρχουν και εξαιρεσεις!!

  2. Antiope Kalmouki

    Χίλια μπράβο Γωγώ μου!!!!!Σου εύχομαι ολόψυχα κάθε καλό στη ζωή σου!!!!Άνθρωποι με τις δικές σου ευαισθησίες και το δικό σου μεγαλείο ψυχής,αξίζουν τα καλύτερα και μόνο!!Πολιτισμός δεν είναι οι φιέστες και τα πανηγύρια...Πολιτισμός είναι η αγάπη και η συμπόνοια για τα ανυπεράσπιστα πλασματάκια!!Πολιτισμός είναι να μην κλείνεις τα μάτια και να μην γυρνάς την πλάτη,στον πόνο,στη δυστυχία και στην απελπισία,των αθώων ψυχών!!Τα ζωάκια με την αγάπη τους,ομορφαίνουν τη ζωή μας και φωτίζουν την ψυχή μας!!
    Ο γατούλης είναι πανέμορφος!!Ψυχούλα μου!!Τι όμορφες εικόνες!!Όταν έρθω Πάρο,θα περάσω σίγουρα από το μαγαζί σου,να γνωρίσω εσένα και το γατουλίνο από κοντά!
    Σ'ευχαριστώ από καρδιάς!!Να είσαι ΠΑΝΤΑ καλά!!!
    Αντιόπη Καλμούκη

  3. ΜΑΡΙΑ-ΓΩΓΩ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

    Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    ΓΩΓΩ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.