Στηρίξτε μας

Μαραθώνας: Δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο παράνομο εκτροφείο

17 Αυγούστου 2012 18:11 | Καταγγελίες
Μαραθώνας: Δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο παράνομο εκτροφείο

Μετά από έκκληση του Δήμου Μαραθώνα προς τη Ζωοφιλική Ομοσπονδία Αττικής - Σαρωνικού, η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.), από τα ιδρυτικά μέλη αυτής της ομοσπονδίας, ανταποκρίθηκε για ακόμη μια φορά, και έσπευσε άμεσα στον τρισάθλιο χώρο του παράνομου εκτροφείου. Οι εικόνες, που δημοσιεύουμε, τις οποίες και τράβηξαν οι εθελοντές - μέλη της Ζ.Ε.Η. είναι όμοιες με αυτές που συναντάμε σε κάθε παράνομο εκτροφείο.

MarathonasEktrofeio2012 9

Οι συνθήκες φύλαξης των ζώων απαράδεκτες και βέβαια σε κάθε κλουβί τρία θηλυκά και ένα αρσενικό σκυλί. Σήμερα εκεί εντοπίστηκαν 9 Westie, 7 Pincher, 1 Λυκόσκυλο, 2 Καυκάσου, 5 Jack Russel, 2 Yiorkie, 6 Spitz, 6 Cocker/Springer Spaniel. Προφανώς από εκεί προέρχονται τα ζώα, που αγόρασαν πολλοί από εσάς! Χθες, όταν στον χώρο μπήκαν υπάλληλοι του Δήμου Μαραθώνα και η Αστυνομία, υπήρχαν και 8 Σιχ Τσού, τα οποία έλειπαν σήμερα.

Άρρωστα, πεθαμένα, ετοιμόγεννα

MarathonasEktrofeio2012 11

Τα μέλη της Ζ.Ε.Η. τονίζουν, ότι είναι σχεδόν βέβαιο, πως τα ζώα, που εξαφανίστηκαν, «Τα πήρε σπίτι του ο εκτροφέας γιατί πουλάνε καλά. Μη μείνουμε στον άσσο... Σε όλα τα κλουβιά ένα καθαρόαιμο και τα υπόλοιπα ημίαιμα. Να μην ξοδευτούμε και αγοράσουμε όλο καθαρόαιμα. Έτσι κι αλλιώς, μόλις βάλεις αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία, τα κορόιδα τηλεφωνούν και παίρνουν, ό,τι τους πασάρεις. Άντε να σε βρούνε μετά... Το ραντεβού άλλωστε με τον υποψήφιο αγοραστή γίνεται στη μέση του δρόμου.

Για χαρτιά πιστοποιητικά καθαροαιμίας και απόδειξη φυσικά ούτε λόγος. Μαύρα χρήματα στην τσέπη του κάθε επίδοξου εκτροφέα. Και τα σκυλιά μέσα στα περιττώματά τους, νηστικά, διψασμένα με ψώρες και άλλα δερματικά. Οι μύγες σύννεφο. Τα μάτια τους άδεια μέσα στην τρομάρα. Ένα Πομεράνιαν με μια τεράστια πληγή στην πλάτη. Άλλο ένα με τεράστιο όγκο στο στήθος. Αρκετά ετοιμόγεννα.

Και ένα καθαρόαιμο θηλυκό λυκόσκυλο στην αλυσίδα γέρικο, με καλααζάρ και τρομακτική δυσπλασία. Ένα ερείπιο, που ούρλιαζε από τους πόνους. Με άπειρες γέννες στην πλάτη της... Ενώ όλοι ξέρουμε, ότι απαγορεύεται να ζευγαρώνουν τα λυκόσκυλα με δυσπλασία γιατί είναι κληρονομική. Μέσα σε μία παλιά σκοτεινή αποθήκη ένα Κόκερ δεμένο με αλυσίδα μόλις είχε πεθάνει... Έξω, πτώματα σε πλήρη αποσύνθεση.

Η φρίκη της φρίκης ξανά, όταν δεν έχουμε συνέλθει ακόμη από τη φρίκη της Δάφνης. Περάσαμε από την Αστυνομία και μας είπαν, ότι ο φάκελος είναι στην Εισαγγελία. Περιμένουμε την εισαγγελική εντολή για να κατάσχουμε τα σκυλιά. Στο σύνολό τους 37. Παρακαλούμε θερμά για φιλοξενία/υιοθεσία».

Πόσα μπορούν να κάνουν οι ιδιώτες;

Τα μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης τονίζουν απευθυνόμενα σε εκείνους, που θα ήθελαν να υιοθετήσουν κάποιο από αυτά τα πλάσματα. Δεν είναι όλα καθαρόαιμα. Είναι όλα ενήλικα. Θα δοθούν σε κατοίκους της Αττικής και φυσικά δεν προορίζονται για να καταλήξουν σε κήπους, ταράτσες, μπαλκόνια, ακάλυπτους, αλλά για να ζουν, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μέσα στο νέο τους σπιτικό.

Τα έξοδα για τον εμβολιασμό και τη στείρωση τους αλλά και για την τοποθέτηση τσιπ, που είναι υποχρεωτικό, θα επιβαρύνουν τον νέο ιδιοκτήτη. Θυμηθείτε, ότι τα ζώα έχουν ανάγκες και όποιος πραγματικά θέλει να αποκτήσει κατοικίδιο πρέπει να συνειδητοποιεί, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της φροντίδας του εφ’ όρου ζωής. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα: 6976131680, 6945598760.

Διαβάστε επίσης:

«Αστεία» ποινή για τον παράνομο εκτροφέα που δηλητηρίασε κατά λάθος 200 σκυλιά στον Μαραθώνα Αττικής (βίντεο)

Έσωσαν τα ζώα από τον παράνομο εκτροφέα - εκμεταλλευτή τους στον Μαραθώνα (βίντεο)

Μαραθώνας Αττικής: Ο γάντζος στο πόδι του σκύλου ήταν σαν τσιγκέλι σε σφάγιο

Το σχοινί σάπιζε στον λαιμό του σκύλου στον Μαραθώνα Αττικής

Μαραθώνας: Διψασμένα τ’ αδέσποτα βουτάνε στη θάλασσα για να πιούν νερό!

Με εντολή εισαγγελέα κατάσχεσαν 37 σκύλους σε παράνομο εκτροφείο στα Σπάτα

Π.Φ.Π.Ο.: Το ΥΠ.Α.Α.Τ. «στηρίζει» τους παράνομους εκτροφείς μη εκδίδοντας την υπουργική απόφαση για την απαιτούμενη άδεια;

Εντόπισαν τους κυνηγούς που κακοποιούσαν ζώα σε παράνομο εκτροφείο στον Καρτερό Ηρακλείου

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ

74.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση δεκάδων ζώων από παράνομο εκτροφέα στα Χανιά

Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής (βίντεο)

Παράνομο εκτροφείο - κολαστήριο ζώων στον Αγ. Στέφανο Αττικής

Σέρρες: 3.000 ευρώ & 10 μήνες φυλακή με αναστολή για το εκτροφείο της φρίκης στο Νεοχώρι

Καταδικάστηκε ο παράνομος εκτροφέας που πουλούσε σκυλιά στον Γέρακα

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή η παράνομη εκτροφέας σκύλων στο Περιστέρι

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. eirini

    Και εγώ αγόρασα απο αυτό το λεγόμενο εκτροφείο ο θεός να το κάνει ένα westie. Είναι 2 ετών σήμερα και από ότι διάβασα και πληροφορήθηκα απο εδώ έτσι όπως ήταν η τραγική κατάσταση στο περιβάλλον που ζούσε πρίν το υιοθετήσω, το έσωσα! Τώρα πια είναι γεμάτος ενέργεια και ευτυχία.Και πρίν διαβάσω όλα αυτά δεν ήξερα τίποτα! Μπράβο σας που ξεσκεπάζετε τέτοια λαμόγια.

  2. Μαρία

    Σε άλλο φόρουμ αναφέρουν ότι το εκτροφείο κολαστήριο του Μαραθώνα είνε την επίσημη επωνυμία εκτροφείου "Νώε" από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος. Έ ρε τι νίνεται σε αυτόν τον κόσμο.....

    Επίσης γράφουν ότι εξαφανίστηκαν όλα τα κακόμοιρα σκυλιά και πιθανώς ο εκτροφέας-τέρας θα συνεχίσει το "έργο" του σε άλλη περιοχή...

    Ντρέπομαι εδώ και πολύ καιρό που είμαι Ελληνίδα. Εκεί μας καταντήσανε οι υπάνθρωποι που κακοποιούνε ασύστολα τα ανυπεράσπιστα ζώα στη χώρα μας. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα χωρίς να ακούσουμε για κάποια κακοποίηση. Έλεος, ντροπή, αμάν πιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.