Στηρίξτε μας

Εκπαιδευτικό και το σόου με τα δελφίνια υπό το φως της πανσελήνου;

30 Ιουλίου 2012 07:48 | Καταγγελίες
Εκπαιδευτικό και το σόου με τα δελφίνια υπό το φως της πανσελήνου;

Ένα «εκπαιδευτικό» προφανώς σόου ετοιμάζει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο για να βγάλει μερικά χρήματα παραπάνω δεν περιορίζεται στις κανονικές παραστάσεις, που εξαναγκάζονται να δίνουν τα έγκλειστα δελφίνια του, αλλά ετοίμασε και κάτι «έκτακτο»…

Διαβάζουμε λοιπόν, ότι την Πέμπτη 2 Αυγούστου, τη βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου, έχει ετοιμαστεί μια ειδικά σχεδιασμένη παρουσίαση των δελφινιών του υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού!

«Για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του, το δελφινάριο του Αττικού Πάρκου θα παραμείνει ανοιχτό μετά τη δύση του ηλίου για ένα σόου μιάμισης ώρας με τα δελφίνια του πάρκου. Το κοινό θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο των δελφινιών και να τα παρακολουθεί κατά τη διάρκεια, που η πανσέληνος θα ανατέλλει.

Όταν το φεγγάρι θα έχει φωτίσει καλύτερα τον χώρο, γύρω στις 9:45, η ομάδα των δελφινιών και εκπαιδευτών του Αττικού Πάρκου θα πραγματοποιήσει μία νυχτερινή παρουσίαση ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση. Λόγω της δεδομένης χωρητικότητας, το θέαμα θα παρακολουθήσουν 1.000 άτομα, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης μέσω φόρμας στην ιστοσελίδα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Τα εισιτήρια παραλαμβάνονται στα εκδοτήρια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου με την αναφορά του ονοματεπώνυμου, που έχει δηλωθεί στην φόρμα προκράτησης».

Τα ζώα δεν είναι αντικείμενο διασκέδασης με ή χωρίς φεγγάρι!

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με τις παραστάσεις αυτές παρανομεί, αφού ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει την χρήση ζώων σε τέτοιες εμπορικές δραστηριότητες.

Γι’ αυτό και η διεύθυνση του δελφιναρίου, για να είναι νομιμοφανές αυτό το σόου, έχει μετονομάσει τις παραστάσεις των δελφινιών σε «εκπαιδευτικές παρουσιάσεις», αν και δεν έχουν τίποτα το εκπαιδευτικό, και γίνονται μόνο για να εισπράττει χρήματα ο ιδιοκτήτης του. Θυμίζουμε δε ότι η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στα δικαστήρια.

Αν θέλετε, να απολαύσετε την πανσέληνο ανηφορίστε σε κάποιο βουνό ή λόφο, ή πηγαίνετε μέχρι την πιο κοντινή ήρεμη παραλία. Δεκάδες μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν συνήθως τέτοια μέρα. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενο διασκέδασης με ή χωρίς φεγγάρι! Τι διδάσκουμε στα παιδιά μας με τέτοια θεάματα;

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: «Εκπαιδευτικό» σόου με θαλάσσιους λέοντες!

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Είναι εκπαιδευτική η εκμετάλλευση και η παρανομία;

Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;

Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους

Είσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι αλλοτριώσεις!

Κρίτων Αρσένης: Επιζήμια για τα δελφίνια τα δελφινάρια

Τι λέει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για το Δελφινάριο του!

Τσίρκο τέλος! Τι θα γίνει με το Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου;

Το Δελφινάριο, ο νόμος και οι «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες

Κάποιοι νόμοι ψηφίζονται! Εφαρμόζονται όμως;

Αναρμόδιο το δικαστήριο για την εκμετάλλευση των δελφινιών και τις πολεοδομικές παραβάσεις!

Συνεχίζουν παράνομα τις παραστάσεις στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Ένα δελφινάκι - αντικείμενο διασκέδασης και πλουτισμού γεννήθηκε στο Αττικό Πάρκο

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Kaki Primikiri

    Η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη. Αυτού του είδους τα πάρτυ δίπλα στις πισίνες των δελφιναρίων είναι (ή μάλλον ήταν) της μόδας σε πολλά δελφινάρια των ΗΠΑ, και πάντοτε προκαλούν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες. Τον περασμένο Νοέμβριο, κάτι ανάλογο στάθηκε αφορμή για τον θάνατο δύο δελφινιών και την αρχή του τέλους για το δελφινάριο Connyland, το μοναδικό που έχει απομείνει στην Ελβετία. Εκ των υστέρων ο θάνατος αποδόθηκε σε δηλητηρίαση από ναρκωτικές ουσίες, ΜΚΟ όμως, όπως η Whale and Dolphin Conservation Society και η ProWal, είχαν από καιρό επισημάνει την ολέθρια επίδραση που μπορεί να έχει ο θόρυβος και η δυνατή μουσική για το ανοσοποιητικό σύστημα των δελφινιών, το οποίο είναι ήδη εξασθενημένο από την κατάχρηση αντιβιοτικών και διαφόρων άλλων φαρμακευτικών ουσιών. Το καλό νέο είναι ότι όλη αυτή η ιστορία οδήγησε τελικά στην δια νόμου απαγόρευση της εισαγωγής νέων δελφινιών στην Ελβετία, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στο τέλος των δελφιναρίων για τη χώρα αυτή. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα εδώ: http://de.whales.org:80/ και εδώ: http://savedolphins.eii.org/campaigns/dwp/blog/post/switzerland-no-more-dolphin-imports

  2. Δημητρης

    Από τη μεριά μου να σημειώσω πως μόλις είδα την "είδηση" στο econews έγραψα ένα μικρό σχόλιο σχετικά με τα αιχμάλωτα δελφίνια και πως το πάρκο είναι τσίρκο ψυχών και ω του θαύματος το κείμενο ποτέ δε δημοσιεύτηκε!

  3. Vasos

    Τι σκέφτηκε πάλι ο πονηρός Zαν Ζακ Λεσουέρ για να εισπράξει μερικά ευρώ! Θα μας "εκπαιδεύσει" υπό το σεληνόφως!

  4. ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Συγχαρητήρια για την εγγραφή σας!!!Τέτοια θεάματα πρέπει να στηλιτεύονταικαι να ενημερώνεται ο κόσμος που δυστυχώς αγνοεί και όντως μπορεί να τα θεωρεί εκπαιδευτικά!Ένα μεγάλο επίσης μπράβο στη δουλειά σας!Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!Είμαστε κοντά σας!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.