Στηρίξτε μας

Δεσμεύεται ο Δήμος Νάξου ότι θα κυνηγήσει νομικά όσους κακοποιούν ζώα

19 Ιουλίου 2012 14:01 | Επικαιρότητα
Δεσμεύεται ο Δήμος Νάξου ότι θα κυνηγήσει νομικά όσους κακοποιούν ζώα

Με τον αντιδήμαρχο Νάξου, Στέλιο Ζούλη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων επικοινώνησε σήμερα το πρωί το www.zoosos.gr με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται οι ντόπιοι στα ζωντανά τους.

Ο κ. Ζούλης δήλωσε εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος στο θέμα της κακοποίησης των ζώων είτε αυτά είναι σκυλιά και γατιά, είτε άλογα, αγελάδες και γαϊδούρια και δήλωσε αποφασισμένος και να οδηγήσει τους δράστες εγκληματικών πράξεων στη δικαιοσύνη (για παραδειγματισμό των μεγαλύτερων) αλλά και να προωθήσει ένα πρόγραμμα στα σχολεία του νησιού, το οποίο θα στοχεύει στην καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας στα παιδιά (για εκπαίδευση των νεότερων).

Ρωτήσαμε τον κ. Ζούλη τι σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή με αφορμή την εκτέλεση ενός σκυλιού στις 7 Ιουλίου 2012 στην περιοχή Παπατρέχος και αν θα καταγγείλει και ο Δήμος Νάξου το έγκλημα.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει ή αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα και εκείνη θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Πάντως τόνισε, ότι αν ο Δήμος Νάξου δεν προχωρήσει και εκείνος σε καταγγελία του συμβάντος, όπως έκανε και η Φιλοζωική Νάξου, τότε ο ίδιος προσωπικά το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη θα κάνει την καταγγελία.

Το www.zoosos.gr εξήγησε στον αντιδήμαρχο, ότι τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων διώκονται αυτεπάγγελτα, γι’ αυτό και δεν είναι απαραίτητη η μήνυση, αφού το σχετικό παράβολο στοιχίζει και 100 ευρώ.

Έκπληκτος ο κ. Ζούλης άκουσε αυτά, που του είπαμε, γιατί όταν στις 7 Ιουλίου είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα για την καταγγελία – όπως μας εξήγησε - οι αστυνομικοί τον πληροφόρησαν, ότι έπρεπε, να καταθέσει μήνυση!

Ρωτήσαμε τον κ. Ζούλη αν θα συνδράμει ο Δήμος Νάξου (ως οφείλει άλλωστε βάσει του νόμου 4039/2012), ώστε το φαινόμενο με τα βαρελόσκυλα στο νησί να εξαλειφθεί, αφού – όπως έχει γίνει γνωστό – η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά το πλήθος των σχετικών δημοσιευμάτων έχει αποφασίσει, να κινήσει τις διαδικασίες κατά των ιδιοκτητών, που κακοποιούν έτσι τα ζώα τους.

Ο κ. Ζούλης μας εξήγησε, ότι δεν έχει καμιά ενημέρωση για τα βαρελόσκυλα, που εξαφανίστηκαν από την παραλία της Πλάκας μετά την παρατήρηση, που έκανε, στον ιδιοκτήτη τους τουρίστρια από την Γερμανία. Δεσμευτήκαμε, ότι θα του στείλουμε το σχετικό υλικό, για να πληροφορηθεί το συμβάν και το κάναμε.

Μάλιστα του εξηγήσαμε, ότι μπορεί, να ζητήσει τη συνδρομή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ώστε από τον Σεπτέμβριο να γίνουν και στη Νάξο – όπως έχει γίνει στο παρελθόν στις Μικρές Κυκλάδες, στη Χίο, στην Κρήτη – μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία.

Ο κ. Ζούλης μας άκουσε προσεχτικά μας ευχαρίστησε για τις πληροφορίες και δεσμεύτηκε, ότι πλέον η δημοτική αρχή θα αντιμετωπίζει την κακοποίηση των ζώων με την σοβαρότητα, που αρμόζει στη διαχείριση κάθε εγκληματικής πράξης. Ας ελπίσουμε, ότι όλα αυτά δεν θα μείνουν μόνο ωραία λόγια!

Διαβάσαμε επίσης:

Νάξος: Πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει τις εκτελέσεις και τις κακοποιήσεις ζώων

Νάξος: Που πήγε τα βαρελόσκυλα μετά τη διαμαρτυρία της Γερμανίδας;

Νάξος: Εκτέλεσε σκυλίτσα μέσα στο καταφύγιο ζώων

Τι βλέπει η Γερμανίδα στη Νάξο;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Polina

    .......συγνωμη αλλα μηπως θα μπορουσατε να υπενθυμισετε στον Κυριο Ζουλη....μια και νομιζει οτι μας κοροιδευει....τι εκανε με εκεινη την ενημερωση στο δημοτικο συμβουλιο και γιατι ακομα περιμενουμε να κανει μια καταγγελια η να κανει μια κινηση;;Ετσι δεν σας ειχε δεσμευθει;;;Μπορειτε να τον ξαναρωτησετε παρακαλω;;;;;Ποιον νομιζουν οι κυριοι της Δημαρχιας Ναξου οτι κοροιδευουν;;; Νομιζουν οτι οι τουριστες μας που αγαπουν την Ναξο αλλα και τα ζωα μας η και εμεις που παλευουμε για αυτα απλα θα κλεισουμε τα ματια μας και θα περιμενουμε τα θαυματα τους;;; Γιατι νομιζουν οτι ολα πρεπει να ξεχνιουνται;;;Ποσο θα περιμενουμε να κανουν εστω ενα εργο;;; Ως ποτε θα περιμενουμε να ανακοινωσουν και εκεινοι στο νησι μας την δημιουργια ενος καταφυγιου οπως εγινε σε τοσα νησια;;;Ως ποτε θα παιζουν με την υπομονη μας και ως ποτε θα παιζουν με τα ζωα μας και τον τουρισμο μας και κατα συνεπεια με τις θεσεις εργασιας;;; Ως ποτε νομιζουν οτι ολα θα τους πηγαινουν οπως θελουν;;Νομιζουν οτι ξεχνιονται οι φωτογραφιες των βαρελοσκυλων;;;Δεν ξεχνιουνται γιατι δεν αρμοζει να ξεχαστουν σε ενα πολιτισμενο νησι......και αν οι κυριοι της Δημαρχιας δεν θελουν να κανουν κανενα εργο η να δωσουν καμμια λυση....τοτε τους θυμιζω.....οτι οι επομενες εκλογες θα ερθουν γρηγορα.....

  2. Polina

    Ο κυριος Ζουλης να αφησει τα λογια και να κανει και κανενα εργο....αυτο περιμενουμε ολοι στο νησι μας....απο τα λογια τους χορτασαμε...εργο θελουμε....μας κανουν ρεζιλι παντου στο εξωτερικο και θελουν να μπουκοταρουν με το δικιο τους το νησι μας....Εργα θελουμε, για το καλο του νησιου μας,για το καλο των ζωων μας....Απο λογια δεν τρωνε ουτε τα σκυλια ουτε οι ανθρωποι...ολο απο Δευτερα δε Τεταρτη το παει για να ξεχαστει το θεμα...αλλα οσο υπαρχουν ανθρωποι σαν εμας που πονανε τα ζωα δεν θα το αφησουμε να ξεχαστει...

  3. Θάνος

    «Ο κ. Ζούλης δήλωσε εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος στο θέμα της κακοποίησης των ζώων»

    Άμα δήλωσε τέτοιο πράγμα δεν θα κάνει τίποτα. Φανφάρες και ντιριντάχτα είναι μονάχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.