Στηρίξτε μας

Μόνο δάκρυα για τη μαζική δηλητηρίαση των σκυλιών στην Κάινα Χανίων (βίντεο)

9 Ιουλίου 2012 14:39 | Καταγγελίες
Μόνο δάκρυα για τη μαζική δηλητηρίαση των σκυλιών στην Κάινα Χανίων (βίντεο)

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, είναι τα πτώματα των 32 ζώων, που δηλητηριάστηκαν το περασμένο Σάββατο μέσα στο καταφύγιο της Βρετανίδας Λίντα Λούκας στο χωριό Κάινα Χανίων. Αυτό είναι έργο των κατοίκων αυτού του τόπου! Δείτε τα βίντεο από την διαμαρτυρία των φιλόζωων και από την περισυλλογή των πτωμάτων...

Αυτή είναι η Κρήτη που πολέμησε τους Γερμανούς;

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» με αφορμή αυτό το μαζικό έγκλημα τόνισε σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Χθες το πρωί μέλη του συλλόγου μας και φιλόζωοι πολίτες συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της Κάινας για να διαμαρτυρηθούμε για το αποτρόπαιο γεγονός της μαζικής δηλητηρίασης 32 σκύλων μέσα στο χώρο του καταφυγίου που διατηρεί η βρετανίδα υπήκοος Λίντα Λούκας.

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φορτισμένη και η ίδια στα όρια της κατάρρευσης. Εν τω μεταξύ, παρόλο που ο δήμος είχε ειδοποιηθεί επανειλημμένα από εχθές για την περισυλλογή των νεκρών ζώων και την απομάκρυνσή τους από τον εξωτερικό χώρο του καταφυγίου, μέχρι το μεσημέρι τα ζώα ήταν ακόμη εκεί.

Φεύγοντας από την πλατεία του χωριού κατευθυνθήκαμε στο χώρο του καταφυγίου - που δεν είναι σε κατοικημένη περιοχή - μαζί με πολλούς κατοίκους της Κάινας. Το θέαμα ήταν ακόμη πιο φρικτό, αφού είχε αρχίσει η αποσύνθεση των ζώων.

Οι απόψεις των κατοίκων ήταν αντιφατικές. Άλλοι καταδίκαζαν το γεγονός, ενώ άλλοι, υποκινούμενοι από καθαρά ανθρωποκεντρική αντίληψη ανησυχούσαν - όχι για τα ζώα αλλά - γιατί στοχοποιήθηκε το χωριό τους. Η ομερτά όμως λειτούργησε και πάλι. Κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε, κανείς δεν ξέρει. Και φυσικά υπήρχε έντονο το "ναι μεν, αλλά".

Λυπούνται μεν για τα νεκρά ζώα, αλλά το καταφύγιο πρέπει να κλείσει, γιατί δυσφημεί την περιοχή τους. Και φυσικά για όλα φταίει η Λίντα που εγκαταστάθηκε εκεί. Δε φταίει ο δήμος που ολιγωρεί, δε φταίμε όλοι μας για τα αδέσποτα, δε φταίει η παιδεία μας, δε φταίνε αυτοί, που κάθε βράδυ αφήνουν κούτες με κουτάβια.

Ακούσαμε και το εξής καταπληκτικό: "Δεν ήταν δηλητηρίαση, αλλά κάποια επιδημία, που μπορεί να εξαπλωθεί μέχρι το χωριό και να μολυνθούμε και οι ίδιοι" και που - όλως τυχαίως - έπληξε μόνο τα ζώα που ήταν στην εξωτερική - και συνεπώς προσβάσιμη - πλευρά του καταφυγίου.

Αστειότητες που για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν την υποκρισία που χαρακτηρίζει το είδος μας. Μας ενοχλούν τα αδέσποτα στη γειτονιά μας, μας ενοχλούν και στα καταφύγια. Άρα μας ενοχλούν παντού. Άρα πρέπει να εξαφανιστούν πάραυτα.

Τα ζώα που στάθηκαν τυχερά αυτή τη φορά, ήταν σοκαρισμένα και σε κατάσταση πανικού, διαισθανόμενα, ότι κάτι δε λειτουργεί φυσιολογικά. Τελικά, αργά το μεσημέρι, συνεργεία του δήμου ολοκλήρωσαν την περισυλλογή, ενώ εθελοντές μας παρέμειναν στο καταφύγιο για την απολύμανσή του.

Λόγω της αγγλικής υπηκοότητας της κας Λούκας, για το γεγονός ενδιαφέρθηκε το BBC, που θα επεξεργαστεί το υλικό για να κάνει ειδική εκπομπή. Και μετά μας φταίνε οι άλλοι, που είναι εμπαθείς και δε μας χωνεύουν και και...

Το σχόλιο της αναγνώστριάς μας Σερ. Τσουφ. περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση:

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜIΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΟΥ.

ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΩ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ... ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ!

Και η ζωή συνεχίζεται...».

Διαβάστε επίσης:

Ανυπολόγιστη η ζημιά από τη δυσφήμιση εξαιτίας της εξόντωσης σκυλιών στην Κάινα Χανίων (βίντεο)

Χανιά: Δηλητηρίασαν 30 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο (βίντεο)

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Άλλα 25 σκυλιά νεκρά από φόλες μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

Εξόντωσαν ακόμα 10 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο στα Χανιά

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

17 Σχόλια

  1. panos

    Ασχοληθειτε με κατι σημαντικο ρε παιδια, αμαν με τα σκυλακια.Ο κοσμος εχει προβληματα και εσεις ξοδευεται τοση εωεργεια για τα ζωα,αντι να βοηθατε ανθρωπους.Τι ειστε εσεις???

    1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

      δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω.. ειλικρινά πες μου ότι κάτι έχεις και δεν εννοείς αυτά που γράφεις.. ;; Θα γνωρίζεις εκείνο το κλασσικό ρητό που αναφέρει πως ''ο πολιτισμός ενός λαού, φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα'' ,σωστά;
      ε λοιπόν καλά τα λέει και στην περίπτωση των Ελληνων ταιριάζει γάντι ως προς την αρνητικη του χροιά. Δεν έχουμε ούτε πολιτισμό ούτε παιδεία πλέον. Και καλά να πάθουμε με τα όσα περνάμε. Μόνοι μας κάνουμε τις επιλογές μου.
      Δεν θα έγραφες το ίδιο φαντάζομαι, εάν κάποιος πετούσε μέσα σε μία παιδικη χαρά δηλητηριο που μπορεί να έρθει σε επαφη με τα παιδιά, σωστά;;;;

    2. Ver Kyr

      Εσύ που παροτρύνεις να ασχοληθούμε με τον κόσμο που έχει προβλήματα τι κάνεις??? Βοηθάς τον κόσμο? κάνεις αγαθοεργίες????Δεν το νομίζω....Μέχρι στιγμής κανένας ενεργός φιλάνθρωπος δεν έχει γυρίσει να πει τέτοια κουβέντα....Αυτά τα λένε όσοι δεν κάνουν τπτ ούτε για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, ούτε τα ζώα....Αυτά τα λένε όσοι δεν χωνεύουν τα ζώα, δεν γουστάρουν την φιλοζωική δράση κάποιων άλλων και απλά δεν έχουν τα κότσια να το παραδεχτούν δημοσίως!!!! Και για να κλείσω, δραστηριοποιήσου εσύ ενεργά και συστηματικά με την φιλανθρωπία, ανέβασε το έργο σου στο ιντερνετ για να το αποδείξεις και εγώ προσωπικά δεν θα ξαναβοηθήσω τα ζώα αλλά θα έρθω να συνδράμω στην δική σου προσπάθεια.... Τολμάς να το κάνεις???? Γιατί κατά τα άλλα η Ελλάδα έχει γεμίσει απο "φιλανθρωπους" και αυτούς που ασκούν κριτική απο τον καναπέ, ή απο τον υπολογιστή ή στην καφετέρια....όλοι εκ του ασφαλούς....

  2. Κωνσταντινα Χρηστακη

    Κακολογουν οι ξενοι την Ελλαδα?...Εκει ξεσηκωνονται οι Ελληνες !Ειναι η πατριδα μας αλλωστε...Κακολογουν και προσβαλλουν τωρα οι ιδιοι οι Ελληνες ενα κομματι της Ελλαδας ,την γη που με εθρεψε και με μεγαλωσε για ενα κομματι ανθρωπων που ειναι αρρωστημενοι...Εγω λεβαντια δεν βλεπω ουτε απο τους δικους μου μα ΟΥΤΕ και απο εσας!!Ντροπη σε ολους σας!

  3. ΜΑΡΙΑ

    Κ. Λεκάκη μπορει να μην εριξαν τη φολα ολοι οι κατοικοι αλλα θα επρεπε να γνωριζετε οτι κι αυτοι που ξερουν ποιος το εκανε και δε μιλουν ειναι συνενοχοι. Τωρα οσο για το αν οι Κρητικοι εχουν ολοι ζωακια στα σπιτια τους δεν αμφιβαλλω αλλα αληθεια πειτε μας σε τι συνθηκες ζουν???μηπως αλυσοδεμενα σε καποιο βαρελι ή κλεισμενα σε κουτια που θα δουν το φως μονο οταν αποφασισει ο καθε αξεστος κυνηγος να παει για κυνηγι...Αληθεια δεν γνωριζετε ή τοσο ευκολα ξεχνατε τα κρεμασμενα σκυλακια στα δεντρα??? κι επειδη μιλησατε για διανοητικα προβληματικους ανθρωπους, μαλλον ειναι πολλοι εκει στο νησι αφου τα περιστατικα κακοποιησhς ειναι σχεδον καθημερινα, αλλωστε εδω και χρονια η Κρητη κραταει σταθερα την πρωτη θεση στις κακοποιησεις ζωων...οσο για το BBC πολυ καλα θα κανει να δειξει τι γινεται στην Κρητη εκτος κι αν προτιματε να το κουκουλωσουμε κι αυτο, μην μας πουν και απολιτιστους κατι που θα ειναι μεγαααλο ψεμα(...)
    Ενα μεγαλο μπραβο στους ανθρωπους που ζουν εκει και παλευουν για τις ζωες ολων αυτων των ζωων!

  4. Λεκάκης Ευθύμης

    Λίγη περισσότερη υπευθυνότητα στην προσέγγιση του πράγματι εγκληματικού αυτού "έργου", δεν θα έβλαπτε. Αντίθετα, νομίζω ότι θα ωφελούσε όλους, ακόμα κι εκείνους που τα γράφουν.
    Αν στην περιοχή δρα ένας διανοητικά προβληματικός άνθρωπος, ή ακόμη και μια μικρή ομάδα εγκληματιών αληταράδων, αυτό δε σημαίνει ότι ένας ολόκληρος πληθυσμός 700.000 κατοίκων εντός νήσου και άλλοι 1.500.000 εκτός, είναι εγκληματίες, είναι ανάξιοι απόγονοι πολεμιστών για τη λευτεριά και όσα άλλα επιπόλαια κατά την ταπεινή μου άποψη, αναγράφονται παραπάνω.
    Και βέβαια οι αρχές οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα -αν δεν το έχουν ήδη κάνει- να συλλάβουν, να παραπέμψουν και η δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ή τους ένοχους, όπως οφείλει και αφού παρακάμψει τις αποφάσεις της αρχής προσωπικών δεδομένων, να δημοσιοποιήσει τα ονόματα και τις φάτσες αυτών των αποβρασμάτων.
    Σας γνωρίζω αν δεν το γνωρίζετε, ότι σπάνια θα βρείτε σπίτι στην Κρήτη, που να μη διαθέτει κατοικίδιο. Και όχι ένα, αλλά περισσότερα του ενός. Επομένως, μη δίνουμε λαβή για βορά στα κάθε λοής BBC, τα οποία στόχο έχουν την κατασυκοφάντηση με κάθε τρόπο, ότι έχει σχέση με Ελλάδα.

  5. Nektaria

    Τελικά έχουν χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς. Ήμαρτον, ας καταλάβουν επιτέλους ότι το μόνο που δυσφημεί την περιοχή τους είναι η αποτρόπαια πράξη της δηλητηρίασης των ζώων και φυσικά και οι άθλιες ανησυχίες του τύπου: «Το καταφύγιο δυσφημεί την περιοχή τους» και όσα άλλα διαβάζουμε στο άρθρο. Η δε σιωπή των κατοίκων όσο αφορά την καταγγελία τον ενόχων, είναι απλά συμμετοχή στο έγκλημα. Είναι εξίσου υπεύθυνοι.
    Για τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει την περίθαλψη αυτών των ζωντανών ότι και να πω θα είναι φτωχό για να απαλύνει τον πόνο τους

  6. Rene

    Εγώ δεν έχω δύναμη να βρίσω, να καταραστώ... δεν έχω λέξεις, λόγια... Η εικόνα αυτή έχει μουδιάσει τη ψυχή μου, τα μάτια μου τρέχουν... αισθάνομαι τόσο πόνο και θλίψη που όλα τα άλλα συναισθήματα η φρίκη, ο θυμός, η αγανάκτηση, η απορία... έχουν υποβαθμιστεί... μόνο θλίψη... απέραντη θλίψη... :-((

  7. Αγγελική

    Γιατι είπαμε ότι φημίζονται οι Κρητικοί?!!
    Δεν μπορώ να καταλάβω με αυτό το φτωχό μυαλό που έχω πως γίνεται να ρίχνουν φόλες σε αυτά τα πλάσματα και αυτοί που λέγονται "άνθρωποι" μεγαλώνουν παιδιά και μετά πάνε στην εκκλησία να αγιαστούν και κοιμούνται ήσυχοι..
    Το να σκοτώσουν δηλ.φαίνεται είναι μέρος της ρουτίνας τους δεν το θεωρούν κακό ποιος θα το δει?!
    Επιδημία?μην το πείτε παραέξω κρητικοί η αρρώστεια των ανθρώπων κολλάει όχι των σκύλων..
    ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ?από που και ως που???άπληστος κόσμος τα θέλει όλα δικά του!!!!!
    Καλή δύναμη και κουράγιο,φύγανε όλα μαζί παρέα για αυτό το ταξίδι τουλάχιστον σε αυτή την ρημάδα την ζωή αυτά τα σκυλάκια ένιωσαν τι σημαίνει αγάπη από τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν...

  8. rania

    Καποιος μου κανει πλακα...μα καλα κανενας δε μπορει να βρει ποιος ή ποιοι το εκαναν...ποσο ψυχακηδες υπαρχουν,,,,ποσο αρρωστοι χωριατες με τη χειριστη ενοια τ ορου...αυτοι ειναι που σε καθεστωτα ολοκληρωτητα σκοτωνουν παιδια...οι ιδιοι...επιτελους ποσο ηλιθιοι ειναι οι ηθικη αυτουργοι που καλυπτουν ολα αυτα...ειθε το εγκλημα αυτο να τους διαλυσει με το χειροτερο για τον εκαστοτε αυτουργο τροπο.

  9. rania

    Καποιος μου κανει πλακα...μα καλα κανενας δε μπορει να βρει ποιος ή ποιοι το εκαναν...ποσο ψυχακηδες υπαρχουν,,,,ποσο αρρωστοι χωριατες με τη χειριστη ενοια τ ορου...αυτοι ειναι που σε καθεστωτα ολοκληρωτητα σκοτωνουν παιδια...οι ιδιοι...επιτελους ποσο ηλιθιοι ειναι οι ηθικη αυτουργοι που καλυπτουν ολα αυτα...ειθε το εγκλημα αυτο να τους διαλυσει με το χειροτερο για τον εκαστοτε αυτουργο τροπο.

  10. Michael

    Και αυτοι που πολεμησαν τους Γερμανους,ιδια σκατα ηταν,οι συνομηλικοι τους ιδιως ειναι εκεινοι με τα πιο βαρβαρα ενστικτα

  11. Vasso Hatzimanoli

    ΖΟΡΜΠΑΣ ΤΕΛΟΣ. Η κρητική λεβεντιά είναι μύθος βέβαια, θρασύδειλα ανθρωπάκια είναι και κότες. Κανείς να μην ξαναπατήσει στο νησί τους ούτε έλληνας ούτε ξένος.

    1. Θάνος

      Συμφωνώ. Και με τις περισσότερες ανασφάλειες. Είναι φαινόμενο για επιστημονική μελέτη, και ο κρητικός λαός (εξαιρούνται οι εξαιρέσεις) και αυτοί που τον μυθοποίησαν.

  12. Μαρία Συννεφιά-Williamson

    "το καταφύγιο δυσφήμεi την περιοχή"... Πως? Απο τι?
    Ακόμα και η ιδέα των 30+νεκρών ζώων μου προκαλεί εντονη ναυτια. Λυπάμαι πολυ για τα ζώα και γιαυτους που τα φρόντιζαν. Καταλαβαινω με τι κόπο το καταφύγιο έχει στηθεί. Οι εγκληματικές ενέργειες που κάνουν τα ζώα να χρειάζονται καταφύγια είναι οι ίδιες που τους το στερούν. Εύχομαι νάχουν το κουράγιο & τη δύναμη να συνεχίσουν.

  13. Θάνος

    Άμα ήταν 30 πτώματα δημάρχων ή αστυνομικών θα είχαν λυσσάξει να βρουν τον δράστη. Τώρα δεν τους καίγεται καρφί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.