Στηρίξτε μας

Βρήκε επτά γατάκια ζωντανά πεταμένα στα σκουπίδια στις Αλυκές Βόλου

2 Ιουλίου 2012 11:53 | Επικαιρότητα
Βρήκε επτά γατάκια ζωντανά πεταμένα στα σκουπίδια στις Αλυκές Βόλου

Επτά γατάκια βρέθηκαν σ’ έναν κάδο – πριν από μερικές μέρες – στις Αλυκές Βόλου και μια «φιλόζωη», που τα εντόπισε, τα πήρε, και πήγε σ’ ένα κτηνιατρείο με σκοπό, να τα παραδώσει στην κτηνίατρο. Όταν η κτηνίατρος εξήγησε, ότι δεν μπορεί να τα κρατήσει, η «φιλόζωη» απάντησε, ότι θα τα γυρίσει πίσω εκεί, που τα βρήκε!Η κτηνίατρος, όπως μας πληροφόρησε ο Θάνος Τσουκνίδης εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Προστασίας Ζώων Βόλου «Οι πιστοί μας φίλοι», κράτησε τελικά τα μωρά και επί μέρες προσπαθούσε να βρει εκείνους, που θα τα φιλοξενούσαν προσωρινά ή θα τα υιοθετούσαν.

Από τα εφτά γατάκια, καθώς οι μέρες περνούσαν, τελικά επέζησε μόνο το ένα – αφού η έλλειψη μητρικού γάλακτος τα καθιστά εξαιρετικά ευάλωτα – το οποίο το υιοθέτησε μέλος του συλλόγου «Οι πιστοί μας φίλοι». Ο Θάνος Τσουκνίδης τονίζει: «Αυτή είναι η παιδεία των περισσότερων Ελλήνων. Ρωτάς κάποιον π.χ. γιατί χτυπάει τον σκύλο ή τη γάτα, γιατί δεν του βάζει λίγο νερό και φαγητό και εκείνος σου απαντάει: “έλα μωρέ τώρα…”.

Και το λέει με αυτό τον τρόπο, τον κουτοπόνηρο, τον μάγκικο της δεκάρας, ή μάλλον για πω καλύτερα του σεντ. “Έλα μωρέ ζώο είναι…”. Αυτός ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τίποτα, δεν ξέρει, ότι το ζώο νιώθει τα ίδια συναισθήματα με εμάς και μάλιστα αυτά τα πλάσματα είναι τις περισσότερες φορές είναι καλύτερα από τους ανθρώπους, γιατί ποτέ δεν λειτουργούν σαν κτήνη.

Αυτό ο τύπος ρίχνει μια φόλα, όπως ο γέρος, που πήγε σε κτηνιατρείο πριν λίγο καιρό και ζήτησε φόλες, για να ρίξει στα ζώα. Αυτός ο άνθρωπος έχει ανύπαρκτη παιδεία... Ο τύπος αυτός ρίχνει τη φόλα και λέει “ας ψοφήσει το σκυλί και η γάτα, θα καθαρίσω το μέρος και την πόλη έτσι”. Αυτό το λέει αυτό ο “καθαρός”, που καθημερινά πετάει τα σκουπίδια έξω από τον κάδο. Το λέει αυτός, που ξεφορτώνεται τα χαλασμένα έπιπλα του στο πεζοδρόμιο και δεν παίρνει τηλέφωνο τον δήμο, για να τα παραλάβει. Δεν ενδιαφέρεται, που κανείς, δεν μπορεί, να διασχίσει το πεζοδρόμιο, αφού το γέμισε με τα απορρίμματα του.

Περιμένει αυτός ο κύριος τον εκάστοτε δήμο να πάει, να τα πάρει, λες και ο δήμος έχει μαγικές ικανότητες και θα βρει, που είναι τα κλαριά, τα φύλλα τα σκουπίδια. Είναι αυτός ο τύπος, που ρίχνει φόλες για τα ζώα και μέσα στις παιδικές χαρές, στα πάρκα! Δεν σκέφτεται καν, ότι μπορεί κάποιο παιδί, να βρει τα δηλητήρια, να τα πιάσει και να βάλει τα χέρια στο στόμα!

Όταν δεις ένα απροστάτευτο ζώο, να περιφέρεται στους δρόμους, κοίταξε το προσεχτικά μέσα στα μάτια. Μετά δες το δικό σου πρόσωπο στον καθρέφτη και προσπάθησε να καταλάβεις, ότι το πρόβλημα το δημιουργείς εσύ όχι τα ζώα. Κλείνοντας αυτή την τοποθέτηση μου – με αφορμή αυτά τα 7 γατάκια τα οποία κανείς δεν ήθελε – θα ήθελα να ευχαριστήσω το www.zoosos.gr, που μας δίνει το βήμα, και δημοσιοποιεί τις θέσεις και δράσεις μας, ώστε να μπορούμε, λέμε τα πράγματα, όπως είναι, αλλά και να ερχόμαστε σε επαφή με τους συμπολίτες μας, από τους οποίους λαμβάνουμε καθημερινά δεκάδες μηνύματα. Λέμε ναι στη στείρωση των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων, είναι η μόνη λύση για το καλό τους, για τον έλεγχο του αδέσποτου πληθυσμού».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Φυτόκο Μαγνησίας: Βρήκε τον σκύλο εγκαταλελειμμένο δεμένο με σύρμα σε πάσσαλο χωρίς τροφή και νερό

Υιοθέτησε τον γάτο που βρέθηκε παράλυτος πυροβολημένος 2 φορές με αεροβόλο στις Αλυκές Βόλου

Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του πυροβολημένου σκύλου που βρέθηκε στο Φυτόκο Μαγνησίας

Είχε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό τον σκύλο του για να τον τιμωρήσει στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας

Βόλος: Δίνουν 1.000 ευρώ σε όποιον καταγγείλει ποιος βασάνισε τον σκύλο

Βόλος: Έδεσε με σύρμα το στόμα του σκύλου

Καλά Νερά Μαγνησίας: Μάζεψαν υπογραφές ζητώντας την εξόντωση των αδέσποτων

Βόλος: Έβγαλε το σύρμα από το στόμα του σκύλου

Αγριά Μαγνησίας: Τον είδαν και τον κατήγγειλαν επειδή εγκατέλειψε 9 σκυλιά

Βόλος: Αναζητούν τον άνδρα που εγκατέλειψε το σκυλάκι έξω από το κτηνιατρείο και τον κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Θάνος

    Εξοντώνουν τα ζώα για να "καθαρίσουν" την πόλη ενώ οι ίδιοι τη γεμίζουν σκουπίδια

    Θέλουν να έχουν την αποκλειστικότητα και την πρωτιά στη βρωμιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.