Στηρίξτε μας

Κρυφτούλι με τους φιλόζωους παίζει ο Δήμος Ναυπακτίας

30 Ιουνίου 2012 10:28 | Επικαιρότητα
Κρυφτούλι με τους φιλόζωους παίζει ο Δήμος Ναυπακτίας

Εδώ και μέρες επικοινωνούμε με το γραφείο του δημάρχου Ναυπακτίας, Γιάννη Μπουλέ, για να μάθουμε τι τελικά συμβαίνει με το άτυπο κυνοκομείο που κατασκευάστηκε από την δημοτική αρχή και μέσα στο οποίο διαβούν περίπου 200 σκυλιά.

Η γραμματέας του δημάρχου από την περασμένη Δευτέρα 25/6 αφού της αφήσαμε τα στοιχεία μας και αφού της ζητήσαμε, να ελέγξει, αν έλαβε το email, που στείλαμε από την περασμένη Παρασκευή 22/6 μας παρέπεμψε τελικά την περασμένη Τετάρτη 27/6 στον αντιδήμαρχο εξηγώντας μας, πως εκείνος ασχολείται με το θέμα, και πως σε εκείνον έχουν προωθηθεί όλα τα email διαμαρτυρίας, που έλαβαν.

Αντιδήμαρχος: είπα - ξείπα

Τελικά την περασμένη Πέμπτη 28/6 μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Σαλαμούρα, ζητώντας του πληροφορίες σχετικά με το κυνοκομείο και τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα σχετικά με την κατάσταση των ζώων εντός αυτού του περιφραγμένου χώρου.

Ο κ. Σαλαμούρας απέδωσε τα αίτια για τις κατηγορίες προς τον Δήμο Ναυπακτίας και προς τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ναυπάκτου στην αντιδικία, που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ των φιλόζωων.

Μας είπε, ότι δύο κυρίες, που ήταν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπάκτου, και οι οποίες εμπορεύονταν τα σκυλιά, αφού τα πουλούσαν – καθώς για κάθε υιοθεσία ζητούσαν χρήματα – έχουν στραφεί κατά της προέδρου του συλλόγου Αργυρώς Γιαννοπούλου – Μαυρομύτη και του δήμου, επειδή έβαλε τέλος σε αυτές τις αυθαιρεσίες.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στο www.zoosos.gr, όταν τον ρωτήσαμε, ότι ελέγχει το που πάνε τα χρήματα, που δίνει. Τόνισε, ότι τα ζώα ποτίζονται και ταΐζονται κανονικά και μάλιστα κάποιες κυρίες πηγαίνουν και αδειάζουν τις ποτίστρες, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!

Όταν τον ρωτήσαμε, αν ο Δήμος Ναυπακτίας θα τοποθετηθεί επισήμως για την υπόθεση αυτή απάντησε, ότι ανακοίνωση βγήκε! Όταν το www.zoosos.gr τον ρώτησε, που μπορούμε, να την βρούμε, απάντησε θα δημοσιευτεί το μεσημέρι…

Περιμέναμε! Το μεσημέρι πέρασε, το απόγευμα πέρασε, το βράδυ πέρασε… και ακόμα περιμένουμε να βγει η ανακοίνωση…

Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπάκτου, που καταγγέλλουν την πρόεδρο του σωματείου τους εδώ και μήνες για ένα σωρό ατασθαλίες και παράνομες πρακτικές και έχουν απευθυνθεί χωρίς αποτέλεσμα ξανά και ξανά στον Δήμο Ναυπακτίας, διαβάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του www.zoosos.gr κάλεσαν τον κ. Σαλαμούρα, για να τον ρωτήσουν, ποιους κατηγορεί λέγοντας, ότι εμπορεύονται κουτάβια!

Ο κ. Σαλαμούρας κάνοντας μια εξαιρετική φραστική κωλοτούμπα αρνήθηκε, ότι ανέφερε κάτι τέτοιο στο www.zoosos.gr και μάλιστα απείλησε και με μηνύσεις!

Είπε, ότι η ανακοίνωση, που θα βγάλει ο Δήμος Ναυπακτίας, θα αναφέρει, ότι τα προβλήματα, τα οποία βγαίνουν στη δημοσιότητα, είναι αναληθή και όλα αυτά είναι οι συνέπειες της αντιδικίας μεταξύ των φιλόζωων και τίποτα άλλο.

Όμως ο κ. Σαλαμούρας σταμάτησε, να απαντά και το κινητό του τηλέφωνο, όταν οι φιλόζωοι τον καλούσαν για να μάθουν - επειδή οι μέρες περνούσαν - πότε θα βγει αυτή η επίσημη ανακοίνωση.

Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 208/2-1-12 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδεικνύει την ακαταλληλότητα του χώρου αλλά και το πόσο τελικά ψεύδεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Διαβάστε τις δύο σελίδες της απάντησης εδώ και εδώ του τότε αρμόδιου υπουργού, Αστέριου Ροντούλη, προς τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Θανάση Πλεύρη, και η οποια αναφέρεται στην αυτοψία του Τμήματος Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου Ναυπακτίας

Προφανώς ο Δήμος Ναυπακτίας αποποιείται των ευθυνών του ενώ η ευθύνη είναι ολοκληρωτικά δική του… Και το αποκαλύπτει ένας πρώην αντιδήμαρχος, ο Δημήτρης Παπαναστασόπουλος, ο οποίος δημοσιοποίησε την άποψη του στην ιστοσελίδα www.nafpaktia.com.

Ο κ. Παπαναστασόπουλος τονίζει: «Μετά από άρθρο στην ιστοσελίδα zoosos για κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο έρχεται μια νέα καταγγελία από αναγνώστη της σελίδας nafpaktia news, που σε επίσκεψη του στην περιοχή αντίκρισε ένα φρικιαστικό θέαμα.

PapanastasopoulosΈτσι δημοσιεύτηκε ακόμα μία τραγική είδηση με θύμα ένα άτυχο αδέσποτο, όπως διαβάσαμε πρόσφατα σε πανελλαδική έκδοση της εφημερίδας “πρώτο θέμα”, που κατασπαράχτηκε από πεινασμένα σκυλιά στην Ναύπακτο στον τόπο “φιλοξενίας” αδέσποτων ζώων, αναδεικνύοντας τις άθλιες στιγμές φιλοξενίας που αντιμετωπίζουν τα ζώα στις πρόχειρες εγκαταστάσεις του Δήμου.

Ο Δήμος στο Λυγιά Ναυπάκτου δημιούργησε ένα μεγάλο κλουβί αδέσποτων ζώων αγνοώντας τις υποχρεώσεις του από το νόμο 3170/2003 περί δημιουργίας καταφυγίου και προγράμματος περισυλλογών , στειρώσεων και υιοθεσίες αδέσποτων.

Το έγγραφο 208/2-1-12 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ήταν σαφές, το ίδιο και η υπηρεσία που έκανε την αυτοψία.

Ο Δήμος όφειλε να προχωρήσει σε δημιουργία νόμιμων εγκαταστάσεων και να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη παράνομη δραστηριότητα εντός συγκεκριμένης προθεσμίας την οποία δεν τήρησε.

Το θέμα αυτό ξεκίνησε όταν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ξενία, ο Δήμος αποφάσισε να μετακινήσει για λόγους αισθητικής τα ζώα από εκεί, χωρίς όμως να μεριμνήσει για τις επιπτώσεις που θα είχε η συγκέντρωση υπεράριθμων ζώων σε μικρό χώρο χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Αγνοώντας μετά τις συνέπειες αυτής της απερίσκεπτης τακτικής και με παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης, ενεργεί αποσπασματικά δυσφημίζοντας την πόλη πανελλαδικά για μια ακόμη φορά.

Θα ήθελα λοιπόν να υπενθυμίσω στους υπεύθυνους είτε αυτοί βρίσκονται στο Δήμο, είτε αυτοί ασκούν τον κρατικό έλεγχο, ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα και οφείλει να δημιουργήσει ένα καταφύγιο.

Το καταφύγιο αυτό πρέπει να περιλαμβάνει, πολυάριθμα κλουβιά, αποχέτευση και παροχή νερού, περίφραξη και τα κατάλληλα υπόστεγα, όπως όλες αυτές οι προδιαγραφές λεπτομερώς αναφέρονται στο σχετικό Π.Δ. και σε τοποθεσία πολύ πιο κατάλληλη από αυτή σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Ναυπάκτου.

Δημήτρης Παπαναστασόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός».

Ζητούν να παρέμβει ο εισαγγελέας

Επειδή οι ευθύνες του Δήμου Ναυπακτίας είναι τεράστιες και τα ζώα είναι μονίμως θύματα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα ζητήσει την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα, ώστε να γίνει μια κανονική έρευνα για το θέμα.

Είναι πραγματικά λυπηρό που κ. αντιδήμαρχος άλλα δηλώνει σε δημοσιογράφους, που του ζητούν προφορικώς και γραπτώς (επειδή τα γραπτά μένουν) να τοποθετηθεί επισήμως και αναιρεί τα όσα είπε ενώπιον των δημοτών, που δείχνουν, ότι ενδιαφέρονται γι’ αυτή την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Ναυπακτίας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες φροντίζουμε τα ζώα του Κυνοκομείου

Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    auta ta paixnidia paizontai apo ton xeimona...pote tha enilikiothei o dimos kai proedros gia ka kseroume pote tha arxisoun na miloun sovara...? i tourta genethlion doro apo emena!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.