Στηρίξτε μας

Πειραιάς: Την ξυλοκόπησε επειδή φροντίζει τις αδέσποτες γάτες

26 Ιουνίου 2012 16:20 | Καταγγελίες
Πειραιάς: Την ξυλοκόπησε επειδή φροντίζει τις αδέσποτες γάτες

Την Ανδρούλα Μιχαλάκη ξυλοκόπησε χθες ο Διονύσης Κ., που είναι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στην οποία αυτή η γυναίκα διαμένει επί της οδού Βαλαωρίτου  4-6 στον Πειραιά. Εδώ και χρόνια ανάμεσα στην κα Ανδρούλα, που επιμένει, να φροντίζει τις αδέσποτες γάτες βάζοντας τους φαγητό και νερό και στον συγκεκριμένο άνδρα έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα. O Διονύσης Κ. σύμφωνα με την φιλόζωη εξοντώνει ποικιλοτρόπως τα γατιά αλλά και πνίγοντας τα μέσα στο νερό!

Όπως πληροφορηθήκαμε από τη Μαρίνα Τελή, η οποία αναμείχθηκε στην υπόθεση ως μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, αυτή η γυναίκα επί χρόνια δέχεται τις λεκτικές επιθέσεις και τις απειλές από τον γείτονα της, ο οποίος χθες την πλάκωσε και στο ξύλο.

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ενοχλείται επειδή εκείνη ταΐζει και ποτίζει τα γατάκια, που πηγαινοέρχονται στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου. Μάλιστα η κα Ανδρούλα δένει με σχοινί μια λεκάνη και με το που τα γατιά φάνε και πιουν την τραβάει πάνω στο μπαλκόνι της.

Αυτό το κάνει – εδώ και χρόνια – διότι ο εν λόγω διαχειριστής δεν δίνει το κλειδί της πόρτας, που οδηγεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας σε κανέναν από τους ενοίκους. Αν έστω για λίγο η κα Ανδρούλα ξεχαστεί και δεν μαζέψει έγκαιρα την λεκάνη, την βρίσκει σπασμένη. Έχει αγοράσει ως τώρα αρκετές λεκάνες, όμως αυτό είναι το λιγότερο, αφού όταν την συναντήσει τη βρίζει είτε είναι μόνη της είτε μαζί με άλλους και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο. Κατά διαστήματα η κα Ανδρούλα έβρισκε πτώματα από γάτες, όμως ποτέ ως τώρα δεν τον είχε την ώρα που τις σκοτώνει.

Η εγκληματική άγνοια της Αστυνομίας

Όμως πριν από περίπου δύο μήνες βγήκε στο μπαλκόνι της και είδε τον διαχειριστή να βάζει μέσα σε μια σακούλα νάιλον 4 μωρά γατάκια και μπροστά στα έκπληκτα μάτια της, πήρε το λάστιχο, άνοιξε τη βρύση γέμισε τη σακούλα με νερό και τα έπνιξε.

Εκείνη φώναζε για να τον σταματήσει αλλά εκείνος αδιαφορώντας ολοκλήρωσε την εγκληματική του δράση και μάλιστα - επειδή το θράσος του δεν έχει όρια - άφησε τα άψυχα κορμάκια τους κάτω από το μπαλκόνι της κας Ανδρούλας.

Όταν έγινε αυτό το έγκλημα η ώρα ήταν περίπου 22:00. Τότε η κα Ανδρούλα κάλεσε το 100 και της είπαν, ότι δεν είχαν περιπολικό να στείλουν, πως ήταν αργά και ότι καλύτερο θα ήταν να πήγαινε την επομένη το πρωί να το καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα. Πράγματι την επομένη το πρωί η κα Ανδρούλα μαζί με μια φίλη της πήγαν στο Α.Τ. Καμινίων.

PireasValaoritouGatakiaAprilios2012 2Σκόπιμα άφησε τα πτώματα των ζώων που έπνιξε κάτω από το μπαλκόνι της καταγγέλλουσας.

Η αξιωματικός υπηρεσίας ήταν προφανώς ανίδεη ή και αδιάφορη – για το τι ορίζει ο νόμος 4039/2012 αλλά και η εντολή της ΕΛ.ΑΣ. – και είπε στην καταγγέλλουσα να πάει στον εισαγγελέα να ζητήσει εισαγγελική παραγγελία!

Εξαιτίας της ασχετοσύνης της συγκεκριμένης αστυνομικού ο δράστης ξέφυγε και δεν συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η κα Τελή εξηγεί στο www.zoosos.gr πως μια εβδομάδα μετά από αυτό το έγκλημα η κα Ανδρούλα ήρθε σε επαφή μαζί της και της εξήγησε τι έχει τραβήξει και τι έχει συμβεί εις βάρος των ζώων.

Η κα Τελή μας είπε: «Μου εξήγησε τι είχε γίνει και την επομένη μέρα πήγαμε στο Α.Τ. Καμινίων κρατώντας το νόμο 4039/2012 και την εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ. στο χέρι. Τους είπα, ότι ήταν υπεύθυνοι, που χάθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και ότι μου έκανε εντύπωση, που δεν γνώριζαν η δολοφονία ζώων είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπάγγελτα. Φυσικά έμειναν αμίλητοι και αγέλαστοι οι αστυνομικοί. Στη συνέχεια καταθέσαμε την καταγγελία».

Ο εγκληματίας είναι ο νταβατζής της πολυκατοικίας;

Μάλιστα λίγες μέρες μετά το έγκλημα – τον πνιγμό των γατιών με νερό μέσα στη σακούλα – ο διαχειριστής χωρίς να ρωτήσει κανέναν παρανόμως έπιασε και έκοψε ένα δέντρο πολλών χρόνων από τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, για να μην έχουν πρόσβαση οι γάτες μέσω αυτού στον περίβολο του κτιρίου.

Φυσικά έχει γίνει και γι’ αυτό καταγγελία στην Πολεοδομία, οι υπάλληλοι της οποίας πήγαν και φωτογράφισαν το κομμένο δέντρο και κάποια παράνομα αυτοσχέδια χτίσματα του διαχειριστή. Ο εγκληματίας – διαχειριστής συνέχισε να σπάει όποια λεκάνη έβρισκε και να βρίζει την κα Ανδρούλα όποτε την έβλεπε.

Η κα Τελή μάλιστα επισκέφθηκε το κατάστημα του που βρίσκεται στον Πειραιά στην οδό Κέκροπος και του κόλλησε στην τζαμαρία την σελίδα του νόμου, που αναφέρει την ποινή φυλάκισης και τα πρόστιμα για την κακοποίηση των ζώων. Όμως από ό,τι φάνηκε δεν θορυβήθηκε καθόλου απεναντίας έγινε και πιο θρασύς.

Η κα Τελή μας εξηγεί: «Τελευταία, η κα Ανδρούλα μου τηλεφωνούσε ξανά και ξανά κλαίγοντας και μου έλεγε, ότι διαρκώς την έβριζε και την απειλούσε λέγοντας της, ότι αν τη συναντήσει στον δρόμο θα την σκοτώσει.

Της έλεγα, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε, να δώσει εντολή ο εισαγγελέας, να καλέσουν τον διαχειριστή στο Αστυνομικά Τμήμα για προανάκριση. Δεν πίστευα, ότι θα κάνει κάτι χειρότερο, από ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Όμως το απόβρασμα της κοινωνίας δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Χθες 25 Ιουνίου η κα Ανδρούλα ψώνιζε στο κατάστημα των χαρτικών κάτω από το σπίτι της. Τότε αυτός μπήκε μέσα την πλησίασε την έβρισε και άρχισε να την χτυπάει στον σβέρκο. Την έσυρε από τα μαλλιά ταρακουνώντας το κεφάλι της. Όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά σε δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Χθες η κα Ανδρούλα κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα και αναμένει τη σύλληψη του δράστη. Σήμερα το πρωί ο εγκληματίας πήγε ανενόχλητος και άνοιξε το μαγαζί του. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία έφτασε εκεί, μετά από 40 λεπτά, ενώ ο δράστης 5 λεπτά πριν είχε ήδη φύγει. Στο μαγαζί βρισκόταν η γυναίκα του και όπως εξήγησε η ίδια στους αστυνομικούς ο άντρας της πετάχτηκε σε μια δουλειά».

Το αυτόφωρο ισχύει έως απόψε το βράδυ και μέχρι αυτή την ώρα δεν γνωρίζουμε, αν ο μάγκας, που το παίζει νταβατζής της πολυκατοικίας εις βάρος και των ζώων και των ανθρώπων έχει συλληφθεί, αλλά παρακολουθούμε στενά την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή απ'το Εφετείο Πειραιά άνδρας που έπνιξε 4 γατάκια το 2012

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του άνδρα που έπνιξε 4 γατάκια και ξυλοκόπησε την γυναίκα επειδή τον κατήγγειλε

Θα καταδικαστεί ο δράστης που έπνιξε στον Πειραιά 4 γατάκια;

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Dora Giotaki

    Να ρωτησω κατι, οι δυο αυτοπτες μαρτυρες που εβλεπαν καποιον μαχαλομαγκα made in Balkan να δερνει μπροστα τους μια γυναικα τι εκανα ?τον κοιτουσαν και φιλοσοφουσαν το θεαμα ? ειλικρινα δεν ξερω τι να πω.
    Επισης νομιζω οτι ειναι σκοπιμο να ενημερωθει η Δ/νση Εσωτερικων Υποθεσεων της Αστυνομιας για το συγκεκριμενο αστυνομικο τμημα, τι εγινε και υπηρξε αυτη η καθυστερηση καθως και το γεγονος οτι κατεφτασαν αφου αποχωρησε ο δραστης αρα υπαρχει συνεργια αστυνομικου οργανου για αποφυγη συλληψης του δραστη,συγουρα τον ενημερωσαν πριν φτασουν και το ποιος, μπορει να το βρει συγουρα ο εσωτερικος ελεγχος.

  2. Theresa Tzitzira

    MALLON EXEI MESON STO ASTYNOMIKO TMHMA, DIOTI EINAI TOULAXISTON YPOPTO POU DEN ANATAPOKRITHIKAN GIA DEFTERH FORA!!!! KAPOION SYGGENH ISWS. ELPIZA NA MHN TON AFHSETE NA KSEFYGEI!AFTO POU EXEI APODEIXTEI TA TELEVTAIA XRONIA APO POLLES MELETES ALLA POU H MHTERA MOU ELEGE EDW KAI POLLA XRONIA, APO TOTE POU EIMOUN MIKRH "MHN EMPISTEVESAI OPOION DEN AGAPAEI TA ZWA", ISXYEI! AFTOS EINAI FANERA EPIKINDYNOS KAI TOUS ANTHRWPOUS!

  3. ΠΕΤΡΟΣ

    Έτσι είναι όλοι αυτοί που κακοποιούν ζώα θρασύδειλοι. Όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα των πράξεων τους κρύβονται οι κλασομπανιέρες.

  4. markos dimitriadis

    To epitheto tou. eksolokliros.. einai.. dimitrios konstantinidis. ??..I dimitris konstantinopoulos ?.......I dimitrios. konstantinou ?Peite to olokliro na mathoume ton arithmo tou statherou tou oste na ton stolisoume kanonika..kai tilefonikos.

  5. Σωτηρία

    Όλα αυτά συνέβησαν γιατί τον άφησε πολύ καιρό χωρίς επιπτώσεις και έτσι αυτός αποθρασύνθηκε. έπρεπε από την πρώτη στιγμή που την έβρισε και την απειλούσε να τον είχε καταγγείλει. Πιστεύω ότι μια τέτοια υποχωρητική συμπεριφορά είναι λάθος γιατί θεωρείται αδυναμία από άτομα σαν αυτόν τα οποία θέλουν αντιμετώπιση με τζαμπουκά και τίποτα λιγότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.