Στηρίξτε μας

Σέρρες: Γεμάτο σκάγια το σώμα του άρρωστου λύκου

26 Ιουνίου 2012 15:30 | Επικαιρότητα
Σέρρες: Γεμάτο σκάγια το σώμα του άρρωστου λύκου

Κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει στη ζωή έναν τραυματισμένο και άρρωστο λύκο καταβάλει από χθες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 Ιουνίου, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης (Φ.Δ.Λ.Κ.) για έναν ταλαιπωρημένο και αδύναμο λύκο στο χωριό Βαμβακόφυτο Σερρών.

Το άτυχο ζώο βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση μέσα στα όρια του οικισμού από κτηνοτρόφους. Σε συνεργασία με το Δασαρχείο της περιοχής, ο λύκος μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις πρώτων βοηθειών για την άγρια ζωή, του Φ.Δ.Λ.Κ. στην Κερκίνη, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο λύκος στη συνέχεια παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η οποία τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. όπου και παρέμεινε δύο ημέρες για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Lykos Serres

Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε, ότι επρόκειτο για νεαρό λύκο 3-4 ετών ο οποίος παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση. Μετά από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος (παλιά τραύματα) καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση, μια νόσο συχνή και στους σκύλους, που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ζώου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία από την επιστημονική μας ομάδας σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνίατρους για την άγρια ζωή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο ταλαιπωρημένος λύκος θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις μας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του με στόχο τη μελλοντική του επανένταξη στο φυσικό του περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Ο άρρωστος λύκος με τα σκάγια μετά από δύο μήνες φροντίδας!

Η πρώτη επανένταξη λύκου στην Κερκίνη από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ο λύκος έξω από τα παραμύθια

Επανεμφάνιση λύκων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια

Πέθαναν οι δύο λύκοι που φιλοξενούσε εδώ και 15 χρόνια ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ποιος «αμολάει» τα άγρια θηρία; Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται!

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν το υπέροχο ορφανό λυκάκι!

Μεγαλώνει το μικρό λυκάκι που βρέθηκε ορφανό στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης

Ένα ορφανό αρκουδάκι από την Π.Γ.Δ.Μ. & ένα λυκάκι στην αγκαλιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Κοζάνη: Λύκος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Πόσο χαίρονται οι κυνηγοί όταν σκοτώνονται λύκοι;

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στον Παρνασσό

Καβάλα: Σκότωσε τον λύκο αλλά νοιάστηκε μόνο για τη ζημιά στο αυτοκίνητο!

Πόσο χαίρονται οι κυνηγοί όταν σκοτώνονται λύκοι;

Βασάνισαν και σκότωσαν λύκο στη Δράμα

Νεκρός λύκος στη Δράμα

Σχετικά με τον βασανισμό του λύκου στη Δράμα

Κοζάνη: Λύκος νεκρός σε τροχαίο

Κοζάνη: Λύκος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Ημαθία: Σκότωσαν τρεις λύκους

Σέρρες: Γεμάτο σκάγια το σώμα του άρρωστου λύκου

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. sonia sartini

    Ελπιδοφόρο το γεγονός ότι κτηνοτρόφοι ειδοποιησαν τον ΦΔΛΚ..Βέβαια είμαι σίγουρη οτι κτηνοτρόφοι το πυροβόλησαν παλαιότερα..εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνέλθει αυτό το υπέροχο πλάσμα και να επιστρέψει στο μέρος που γεννήθηκε..το πιο πιθανό είναι να κατέβηκε από το δάσος του Λαιλιά μας για αναζήτηση τροφής..

  2. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    η κτηνοτροφία και το κυνήγι είναι η μάστιγα της χώρας. Κάθε τι ζωντανό που δεν τρώγεται είναι εχθρός.Κάθε τι ζωντανό που μπορούμε να το φάμε πρέπει να πεθάνει. Ελεος!!!!

  3. Vasso Hatzimanoli

    Τον είδα σήμερα το πρωί στο ΑΠΘ την ώρα που του έκαναν ηρέμηση ώστε να γίνουν οι ακτινογραφίες. Είναι 30 κιλά και χρειάζεται 3 μπουκάλια Immiticide το οποίο είναι σε έλλειψη αλλά εάν τελικά αποφασίσουν να προχωρήσουν σε θεραπεία για την διροφυλλαρίωση το σωματείο μας "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ" θα διαθέσει το φάρμακο που τυχαίνει να έχει στα αποθέματά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.