Στηρίξτε μας

Ξάνθη: Ο αντιδήμαρχος προτρέπει τους δημότες να μην ταΐζουν τ’ αδέσποτα;

23 Ιουνίου 2012 15:39 | Επικαιρότητα
Ξάνθη: Ο αντιδήμαρχος προτρέπει τους δημότες να μην ταΐζουν τ’ αδέσποτα;

Στην ιστοσελίδα www.radio899.gr του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη» διαβάζουμε για τα παράπονα, που έκαναν κάτοικοι της πόλης για τα σκυλιά, τα οποία παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά στην περιοχή του Κ.Τ.Ε.Λ., διαβάζουμε μάλιστα ότι ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, Παναγιώτης Ταρενίδης, απάντησε κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής «Τα νέα της Πόλης» την περασμένη Παρασκευή, ότι ήταν ενήμερος για τα περιστατικά αυτά.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη η υπηρεσία επιλήφθηκε της κατάστασης, δεσμεύοντας στην ευρύτερη περιοχή ζώα, που παρουσίαζαν επιθετική συμπεριφορά, διευκρινίζοντας, ότι υπάλληλοι της υπηρεσίας είναι καθημερινά στους δρόμους, για τον εντοπισμό επιθετικών αδέσποτων σκύλων.

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε, ότι ο πληθυσμός έχει αυξηθεί και στην Ξάνθη, όπως και στις περισσότερες πόλεις της χώρας, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί, ιδιοκτήτες σκύλων αφήνουν στους δρόμους τα ζώα τους, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στην συντήρησή τους, με αρνητικό βέβαια αποτέλεσμα στο κοινωνικό σύνολο.

Το 2011 ο Παναγιώτης Ταρενίδης μας ενημέρωσε, ότι έγιναν από την Υπηρεσία του Δήμου με τις συμβάσεις που είχε με κτηνιάτρους, 248 στειρώσεις, 30 θανατώσεις και 80 περιθάλψεις αδέσποτων σκύλων στην Ξάνθη, τα οποία και επανατοποθετήθηκαν στο περιβάλλον, που ζούσαν, όπως η νομοθεσία ορίζει. Για το 2012 ο αντιδήμαρχος ελπίζει να γίνουν νέες συμβάσεις με τους κτηνιάτρους για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο αντιδήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών, ώστε να εντοπίζει η υπηρεσία ευκολότερα επιθετικά αδέσποτα στην πόλη και από την άλλη επισήμανε, ότι οι άνθρωποι , που από καθαρά φιλοζωικά αισθήματα, σε κάποιες γειτονιές ταΐζουν τα αδέσποτα, προσελκύουν μεγαλύτερο αριθμό σκύλων, οι οποίοι στην συνέχεια λειτουργούν ως αγέλη».

Γιατί ο δήμος δεν ταΐζει και δεν ποτίζει τ’ αδέσποτα;

Ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Ταρενίδη, ορθώς νοιάζεται για την υγεία των δημοτών, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνά, ότι εκείνοι που ταΐζουν τα αδέσποτά, κάνουν αυτό, που δεν κάνει ο Δήμος Ξάνθης, αν και οφείλει να το πράξει σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012.

Ο αντιδήμαρχος εκτός από τις ευχές θα πρέπει να δείξει έργο. Το 2012 βρίσκεται ήδη στο μέσο του και ακόμα δεν έχουν γίνει στειρώσεις. Αυτό σημαίνει, ότι τα αδέσποτα ανεξέλεγκτα αναπαράγονται. Ανεξέλεγκτα πεινούν και διψούν και τα ζώα που εγκαταλείπονται, ενώ έμαθαν, να ζουν σε σπίτι.

Κανείς δεν φροντίζει για να απαλλάξει αυτά τα πλάσματα, που είναι συναισθανόμενα όντα, γι’ αυτό και όπως είναι επόμενο, όταν γίνονται αγέλες μπορεί και να λειτουργούν και επιθετικά.

Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, επικαλείται την υπηρεσία στην οποία μπορούν, να απευθύνονται όσοι βρίσκουν επιθετικά ζώα. Όμως δεν αναφέρθηκε σε καμιά υπηρεσία, η οποία να ταΐζει και να ποτίζει ζώα ή να τα στειρώνει… Εκεί έμεινε στις ευχές!

Φταίνε τα ζώα και όχι εμείς;

Είναι βολικό, να παρουσιάζουμε εξαθλιωμένα πλάσματα ως «τέρατα», γιατί κάνει πιο εύκολη την επιδίωξη μας να απαλλαγούμε από αυτά. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Ένα ζώο, που φαίνεται, ότι είναι επιθετικό, μπορεί, να αμύνεται βλέποντας τους ανθρώπους, αφού δεν είναι διόλου απίθανο να έχει περάσει πολλά στα χέρια τους (κλωτσιές, χτυπήματα, κακοποιήσεις κάθε είδους).

Ένα ζώο, που φαίνεται επιθετικό, μπορεί απλά να προστατεύει τα μικρά του.

Ένα ζώο φαίνεται στα δικά μας μάτια επιθετικό, γιατί εμείς το φοβόμαστε και όχι γιατί είναι.

Ένα ζώο φαίνεται επιθετικό, ενώ μπορεί να είναι άρρωστο και να πονάει.

Και ο Δήμος Ξάνθης οφείλει, να δείξει σοβαρότητα στο θέμα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς και να αφήσει τις δικαιολογίες και τους τακτικισμούς, γιατί δεν είναι όλοι οι δημότες του αδαείς.

Επιτρέπουμε, να δημιουργείται χάος με πλάσματα πεινασμένα, διψασμένα, άρρωστα, αστείρωτα, θύματα των ορέξεων των ανθρώπων – που τα κακοποιούν ή τα εγκαταλείπουν – και μετά κατηγορούμε τα ζώα;

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά ο Δήμος Ξάνθης για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Ξάνθης εγκαταλείπει τ’ αδέσποτα σε ερημικές περιοχές για να πεθάνουν από την ασιτία;

Ξάνθη: Δηλητηρίασε τα σκυλιά και πέταξε τα πτώματα για να εξαφανίσει τα ίχνη τους

Δολοφόνησε τον σκύλο πυροβολώντας τον με αεροβόλο στο Εύμοιρο Ξάνθης

O Δήμος Ξάνθης «αραιώνει» τα αδέσποτα εξαφανίζοντας τα από την πόλη

Ξάνθη: Η Πυροσβεστική έσωσε την σκυλίτσα

Ξάνθη: Απεγκλώβισαν τον νεαρό πελαργό

Φροντίζουν τον σκύλο που περιφερόταν άρρωστος και σκελετωμένος στην Ξάνθη

Π.Φ.Π.Ο.: Όταν οι δημοτικές αρχές καλύπτουν τους δολοφόνους

Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης: Θλίψη και αγανάκτηση για τον Δήμο Τοπείρου που καλύπτει τον βασανιστή του σκύλου

Ο Δήμος Τοπείρου Ξάνθης υπερασπίζεται τον άνδρα που έσερνε σκύλο στην άσφαλτο με το Ι.Χ. του

Αναζητούν τον άνδρα που έσερνε στην άσφαλτο σκύλο τον οποίο είχε δέσει σε όχημα στο Εύλαλο Ξάνθης

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Τοξικό εντομοκτόνο σκότωσε τα πτωματοφάγα πουλιά στα στενά του Νέστου

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Ασλανιδου Ελενη

    Μηπως ο Δημος προτιμαει να γεμιζουν οι καδοι με φαγητα τα οποια ειναι ικανα να κρατησουν στην ζωη ενα αδεσποτο?Νομιζω οτι ο Δημος πρεπει επιτελους να φροντισει τους τετραποδους φιλους μας.Σε οτι αφορα την επιθετικοτητα τους,δεν ακουσα να εχουν πειραξει κανεναν εως τωρα.

  2. MissDiddy

    ο Κυριος Ταρενιδης, ασχολουμενος τοσα χρονια με τα λιγοτερο εμψυχα ξεχασε την ιδιοτητα των τετραποδων(?) Θα συνεχισω να τελω το εργο μου ως συνειδητος πολιτης, μιας ασυνειδητης, ως προς την διακυβερνηση της, πολης. Αφησε τις δηλωσεις περι τριτοκοσμικης καθαριοτητας και ελατε μαζι μου να ταισουμε και να ποτισουμε τα αδεσποτα στα σημεια που συγκεντρωνονται σε αγελες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.